Προχωρεί με παράταση της αναστολής εκποιήσεων η Βουλή

InBusinessNews  07/07/2021 12:39
Προχωρεί με παράταση της αναστολής εκποιήσεων η Βουλή

Προχωρεί με παράταση της αναστολής εκποιήσεων η Βουλή

InBusinessNews  07/07/2021 12:39

Κοινή πρόταση κομμάτων της αντιπολίτευσης για αναστολή της διαδικασίας εκποιήσεων μέχρι 31 Οκτωβρίου, αναμένεται να προωθηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, αύριο Πέμπτη.

Την πρόταση προωθούν τα κόμματα ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, Κίνημα Οικολόγων και Δημοκρατική Παράταξη και περιέχει νέες ρυθμίσεις αναφορικά με τις εκποιήσεις ακινήτων.

Συγκεκριμένα η παράταση αναστολής εκποιήσεων θα αφορά κύρια κατοικία με αξία μέχρι 350 χιλιάδες ευρώ, αντί 500 χιλιάδες που προβλεπόταν αρχικά.

Επίσης, αγροτεμάχια αξίας μέχρι 100 χιλιάδων ευρώ αντί 250 χιλιάδες ευρώ όπως ήταν η αρχική πρόταση, επαγγελματική στέγη με κύκλο εργασιών μέχρι τις 750 χιλιάδες ευρώ αντί 2 εκατομμυρίων όπως προβλεπόταν αρχικά.

Διαβάστε ακόμη: 

Σε αναμμένα κάρβουνα για τη ΒΟΥΛΗση νέας αναστολής εκποιήσεων

Την αναθεωρημένη πρόταση επιβεβαίωσε ο βουλευτής της ΔΗΠΑ Αλέκος Τρυφωνίδης με δηλώσεις του μετά το πέρας της Επιτροπής.

Ανέφερε επίσης ότι  Δημοκρατική Παράταξη θα ψηφίσει την επέκταση για τρίμηνη περίοδο, της αναστολής των εκποιήσεων για τις πιο πάνω κατηγορίες.

Επιπρόσθετα, κάλεσε τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, ο οποίος έχει δεσμευτεί από τον Σεπτέμβριο του 2019, να δώσει προτάσεις στη Βουλή των Αντιπροσώπων, έτσι ώστε να δοθεί λύση στη διαφορά που υπάρχει μεταξύ των τραπεζών και των χρεωστών.

«Αναμένουμε τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας ο οποίος έχει δεσμευτεί έναντι του Κοινοβουλίου, επιτέλους να φέρει αυτή την πρόταση για να λύσουμε αυτή τη μεγάλη διαφορά που βγαίνει καθημερινά στην επιφάνεια με χιλιάδες χρεώστες, για τις υπερχρεώσεις των τραπεζών, τις παράνομες χρεώσεις και όλα αυτά που επιβαρύνουν τα δάνεια των πολιτών», είπε.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας