Προχωρεί με παράταση της αναστολής εκποιήσεων η Βουλή

Κοινή πρόταση κομμάτων της αντιπολίτευσης για αναστολή της διαδικασίας εκποιήσεων μέχρι 31 Οκτωβρίου, αναμένεται να προωθηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, αύριο Πέμπτη.

Την πρόταση προωθούν τα κόμματα ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, Κίνημα Οικολόγων και Δημοκρατική Παράταξη και περιέχει νέες ρυθμίσεις αναφορικά με τις εκποιήσεις ακινήτων.

Συγκεκριμένα η παράταση αναστολής εκποιήσεων θα αφορά κύρια κατοικία με αξία μέχρι 350 χιλιάδες ευρώ, αντί 500 χιλιάδες που προβλεπόταν αρχικά.

Επίσης, αγροτεμάχια αξίας μέχρι 100 χιλιάδων ευρώ αντί 250 χιλιάδες ευρώ όπως ήταν η αρχική πρόταση, επαγγελματική στέγη με κύκλο εργασιών μέχρι τις 750 χιλιάδες ευρώ αντί 2 εκατομμυρίων όπως προβλεπόταν αρχικά.

Διαβάστε ακόμη: 

Σε αναμμένα κάρβουνα για τη ΒΟΥΛΗση νέας αναστολής εκποιήσεων

Την αναθεωρημένη πρόταση επιβεβαίωσε ο βουλευτής της ΔΗΠΑ Αλέκος Τρυφωνίδης με δηλώσεις του μετά το πέρας της Επιτροπής.

Ανέφερε επίσης ότι  Δημοκρατική Παράταξη θα ψηφίσει την επέκταση για τρίμηνη περίοδο, της αναστολής των εκποιήσεων για τις πιο πάνω κατηγορίες.

Επιπρόσθετα, κάλεσε τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, ο οποίος έχει δεσμευτεί από τον Σεπτέμβριο του 2019, να δώσει προτάσεις στη Βουλή των Αντιπροσώπων, έτσι ώστε να δοθεί λύση στη διαφορά που υπάρχει μεταξύ των τραπεζών και των χρεωστών.

«Αναμένουμε τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας ο οποίος έχει δεσμευτεί έναντι του Κοινοβουλίου, επιτέλους να φέρει αυτή την πρόταση για να λύσουμε αυτή τη μεγάλη διαφορά που βγαίνει καθημερινά στην επιφάνεια με χιλιάδες χρεώστες, για τις υπερχρεώσεις των τραπεζών, τις παράνομες χρεώσεις και όλα αυτά που επιβαρύνουν τα δάνεια των πολιτών», είπε.

Δειτε Επισης

DORA: Ο κανονισμός που έρχεται να θωρακίσει τράπεζες, fintech και επενδυτικές από κυβερνοαπειλές
Το στίγμα πορείας του Χριστόδουλου Πατσαλίδη-Η συνεργασία με Κεραυνό και το πρώτιστο μέλημα του Διοικητή
Ξεκίνησε το buyback μετοχών η Τράπεζα Κύπρου
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν εξαρτόμαστε από τη Fed για την μείωση των επιτοκίων
Εισαγωγή δύο νέων σειρών ομολόγων της Astrobank στη Νέα Αγορά του ΧΑΚ
Κάποια επιδείνωση των ΜΕΔ σε ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένει για το 2024 ο DBRS
Στο κενό έφεση κατά απόφασης Επαρχιακού Δικαστηρίου για υπόθεση αγοράς αξιογράφων και χρεογράφων