Τράπεζα Κύπρου: Rapid test 72 ωρών για τους μη εμβολιασμένους

InBusinessNews  01/07/2021 17:30
Τράπεζα Κύπρου: Rapid test 72 ωρών για τους μη εμβολιασμένους

Τράπεζα Κύπρου: Rapid test 72 ωρών για τους μη εμβολιασμένους

InBusinessNews  01/07/2021 17:30

Στην υιοθέτηση αυστηρότερων μέτρων λόγω της αυξητικής τάσης των κρουσμάτων κορωνοϊού προχωρεί η Τράπεζα Κύπρου, η οποία θα ζητεί από το προσωπικό της που δεν έχει εμβολιαστεί την προσκόμιση rapid test κάθε 72 ώρες.

Παράλληλα, η τράπεζα θα παραχωρεί διευκολύνσεις για όσους επιθυμούν να εμβολιαστούν, ενώ όλοι, συμπεριλαμβανομένων και των εμβολιασμένων, θα πρέπει να προσκομίζουν rapid test κατά την επιστροφή τους από πολυήμερη άδεια, η οποία εκ φύσεως εμπεριέχει αυξημένο κίνδυνο.

Όπως ανέφερε αρμόδιο στέλεχος της Τράπεζας, ο εμβολιασμός αποτελεί εθνική υπόθεση, και είναι ένα από τα κυριότερα σημεία κλειδί για την συνέχιση της ανάκαμψης της χώρας, για την διατήρηση της εκκολαπτόμενης ανάπτυξης και την προστασία της απασχόλησης. Οφείλουμε να αρχίσουμε από το σπίτι μας, στηρίζοντας όσο μπορούμε την προσπάθεια η χώρα να προστατευτεί από τους νέους κινδύνους, είπε.

Τα νέα δεδομένα μετά την αύξηση των κρουσμάτων και την ύπαρξη της ινδικής μετάλλαξης στην κοινότητα, πρόσθεσε, δεν επιτρέπουν τον εφησυχασμό και ως εκ τούτου επιβάλλεται όπως όλο το προσωπικό τηρεί αυστηρά τα υγειονομικά μέτρα, όπως τήρηση αποστάσεων, χρήση μάσκας, χρήση αντισηπτικού.

Σε εγκύκλιο που απεστάλη στο προσωπικό σημειώνεται πως τα νέα δεδομένα και η επιδείνωση επιδημιολογικών δεικτών δεν επιτρέπουν τον εφησυχασμό και ως εκ τούτου επιβάλλεται όπως όλο το προσωπικό τηρεί αυστηρά τα υγειονομικά μέτρα, όπως τήρηση αποστάσεων, χρήση μάσκας, χρήση αντισηπτικού.

Υπενθυμίζεται ότι η  χρήση μάσκας από όλο το προσωπικό, σε όλους τους χώρους εσωτερικούς και εξωτερικούς είναι υποχρεωτική, ενώ στις περιπτώσεις ταυτόχρονης χρήσης του ανελκυστήρα πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις και οπωσδήποτε να γίνεται χρήση μάσκας.

«Λαμβάνοντας υπόψη τα αυξημένα περιστατικά κρουσμάτων έχει αποφασιστεί όπως ο υποχρεωτικός έλεγχος με rapid test αντιγόνου του προσωπικού (άτομα που έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση και αφού έχει παρέλθει διάστημα 3 εβδομάδων και που έχουν αποδεσμευτεί ως θετικά κρούσματα αλλά δεν έχει παρέλθει το διάστημα των 6 μηνών από την αρχική τους εργαστηριακή διάγνωση.που δεν εμπίπτει στις πιο κάτω κατηγορίες απαλλαγής) διενεργείται ανά 72 ώρες, με ισχύ από τις 05/07/2021, δηλαδή κάθε Κυριακή και Τετάρτη», αναφέρεται. 

Προστίθεται ότι στους συναδέλφους που δεν έχουν εμβολιαστεί δίνεται η διευκόλυνση να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους σε εργάσιμο χρόνο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας