Τα πέντε νέα πρόσωπα στο Δ.Σ. της Ελληνικής

Μετά την 47η Ετήσια Γενική Συνέλευση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Τράπεζας συνήλθε και εξέλεξε τους Δρα Ευριπίδη Α. Πολυκάρπου, ως Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, Marco Comastri, ως Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, και Stephen John Albutt, ως Ανώτερο Ανεξάρτητο Σύμβουλο.

Στο πλαίσιο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης αποφασίστηκε ακόμα ότι οι Αντώνης Ρούβας (νέος CFO), Oliver Gatzke (νέος CEO), Ευριπίδης Α. Πολυκάρπου, Kristofer Richard Kraus, Ανδρέας Περσιάνης, Κυριάκος Ριρής, Δημήτριος Ευσταθίου, Stephen John Albutt, Μαριάννα Παντελίδου Νεοφύτου, Μάριος Μαραθεύτης, Marco Conrmastri, John Gregory Iossifidis και Μιράντα Ξαφά επανεκλέγηκαν/εκλέγηκαν ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Διαβάστε ακόμα:

Ελληνική: Αντιμετώπισε την κρίση από θέση ισχύος

Κτύπησαν ξανά την πόρτα του Απολλώνειου για εξαγορά
 

Σημειώνεται ότι ο διορισμός των Αντώνη Ρούβα, Oliver Gatzke, Ανδρέα Περσιάνη, Κυριάκου Ριρή και Μιράντας Ξαφά στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας υπόκειται στην έγκριση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας/ Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.

Τα δύο νέα εκτελεστικά μέλη είναι ο νέος CEO, Oliver Gatzke και ο νέος CFO, Αντώνης Ρούβας, οι οποίοι εκλέγηκαν στο ΔΣ της Ελληνικής Τράπεζας.

Ως μη εκτελεστικοί σύμβουλοι εκλέγηκαν οι Ανδρέας Περσιάνης, Κυριάκος Ριρής, Μιράντα Ξαφά.

Oliver Gatzke

Γεννήθηκε το 1968. Έχει αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο του Αμβούργου με πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (with Honours). Προηγουμένως, απέκτησε τον τίτλο του Τραπεζίτη του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αμβούργου κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής του στη Deutsche Bank AG Hamburg (1989-1996).
 

Ο κ. Oliver Gatzke ήταν, μέχρι τον Αύγουστο του περασμένου χρόνου, ο Ανώτατος Οικονομικός Διευθυντής και Ανώτατος Διευθυντής Τεχνολογίας της Ευρωπαϊκής συστημικής Τράπεζας, Hamburg Commercial Bank AG (πρώην HSH Nordbank AG), όπου επικεντρώθηκε στη χρηματοδότηση, την Πληροφορική / ψηφιοποίηση, τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και τη διαχείριση εγκαταστάσεων. Είχε ενταχθεί στην HSH Nordbank AG το 2013 ως Οικονομικός Διευθυντής και ακολούθως ως Ανώτατος Οικονομικός Διευθυντής, συν-επικεφαλής της πρώτης ιδιωτικοποίησης μιας κρατικής Τράπεζας στη Γερμανία σε διεθνείς χρηματοοικονομικούς επενδυτές.

Προηγουμένως, είχε εργαστεί για δεκαέξι χρόνια στον Ελεγκτικό Οίκο KPMG AG στη Γερμανία ως Συνέταιρος Χρηματοοικονομικών Συναλλαγών & Αναδιαρθρώσεων από το 2007 (με απόσπαση στην KPMG Λονδίνου, Ηνωμένο Βασίλειο), ως (Ανώτερος) Διευθυντής Συναλλαγών & Αναδιαρθρώσεων από το 2001 (με απόσπαση στην KPMG Σικάγο, ΗΠΑ) και ως Βοηθός Διευθυντής Εταιρικής Χρηματοδότησης από το 1997.

Στις 22 Μαρτίου 2021, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Τράπεζας Δημόσιας Εταιρείας Λτδ αποφάσισε το διορισμό του κ. Oliver Gatzke ως νέου Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή του Ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας και Εκτελεστικού Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας. Ο διορισμός του υπόκειται στην έγκριση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας / Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.

Αντώνης Ρούβας
Γεννήθηκε το 1969. Έχει αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο Wake Forest, Βόρεια Καρολίνα, ΗΠΑ με πτυχίο BSc (High Honours) στις Επιχειρήσεις και στα Μαθηματικά και κατέχει τους επαγγελματικούς τίτλους FCA (Institute of Chartered Accountants in England and Wales) και AMCT (Association of Corporate Treasurers, UK).
 

 
Ο κ. Αντώνης Ρούβας κατείχε ανώτερες θέσεις σε κορυφαία ιδρύματα στην Κύπρο και το εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων των Credit Suisse (Σιγκαπούρη, Κύπρος, Λονδίνο) και KPMG Κύπρου (Συνέταιρος – Επικεφαλής Διαχείρισης Χρηματοοικονομικών Κινδύνων / Διαχείρισης Κεφαλαίου) και έχει βαθιά γνώση και ευρεία εμπειρία στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Υπηρέτησε ως Ανώτατος Οικονομικός Διευθυντής του Ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας από το 2008 μέχρι τις αρχές του 2017.

Στις 15 Απριλίου 2021, η Ελληνική Τράπεζα Δημόσια Εταιρεία Λτδ ανακοίνωσε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας αποφάσισε το διορισμό του κ. Αντώνη Ρούβα ως νέου Ανώτατου Οικονομικού Διευθυντή του Ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας και Εκτελεστικού Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας. Ο διορισμός του υπόκειται στην έγκριση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας / Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.

Ανδρέας Περσιάνης
Γεννήθηκε το 1963. Σπούδασε Ηλεκτρολογική Μηχανική (M.A.(Hons)) στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, Ηνωμένο Βασίλειο (1983-1986) και Διοίκηση Επιχειρήσεων, με ειδίκευση στη Χρηματοοικονομική & Επενδυτική Τραπεζική (M.B.A) στο Wharton Business School, Η.Π.Α. (1987-1989).

 

 

 

Ξεκίνησε την καριέρα του το 1986-1987 στο Brand Management στην εταιρεία Procter & Gamble, Αθήνα. Από το 1989 έως το 1994, διετέλεσε Ανώτερος Διευθυντής στη συμβουλευτική εταιρεία στρατηγικής Bain & Company στο Λονδίνο. Το 1994, ίδρυσε την Centaur Financial Services Ltd όπου υπηρέτησε ως Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής & Επικεφαλής Διαχείρισης Κεφαλαίων, με έδρα το Λονδίνο για 25 χρόνια και ρυθμιζόμενη από την Financial Conduct Authority (FCA) και στη συνέχεια με έδρα τη Λευκωσία και ρυθμιζόμενη από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (Ε.Κ.Κ.).Από το 2018 είναι Διευθύνων Σύμβουλος & Επικεφαλής Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου της Fiduserve Asset Management Ltd, Λευκωσία, ρυθμιζόμενης Εταιρείας Διαχείρισης Εναλλακτικών Επενδύσεων.

Από τον Απρίλιο του 2013 έως το Σεπτέμβριο του 2013, διετέλεσε Μη Εκτελεστικό Μέλος του Μεταβατικού Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου και από το Φεβρουάριο του 2014 έως το Φεβρουάριο του 2019, Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.

 

Κυριάκος Ριρής
Γεννήθηκε το 1949. Ολοκλήρωσε τις επαγγελματικές του εξετάσεις με το Association of Chartered Accountants (ACCA) στο Η.Β. το 1976, και έγινε Μέλος (Fellow) του Συνδέσμου το 1985 (FCCA). Η εργασιακή του εμπειρία αποκτήθηκε σε μεγάλο βαθμό στην Ελλάδα από το 1976, με προαγωγή σε Συνέταιρο το 1984. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του καριέρας στην Ελλάδα, υπήρξε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Εταιρείας της PricewatershouseCoopers. Στο ρόλο του Ανώτερου Συνέταιρου της Εταιρείας, οι ευθύνες του έχουν συμπεριλάβει διαδοχικά εκείνη του Διαχειριστή Συνέταιρου του Ελέγχου και των Συμβουλευτικών / Διαβουλευτικών Υπηρεσιών αντίστοιχα, και αργότερα έγινε Αναπληρωτής Ανώτερος Συνέταιρος για μια περίοδο μεγαλύτερη των πέντε χρόνων. Το 2009, ψηφίστηκε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της PricewatershouseCoopers στην Ελλάδα, θέση την οποία κατείχε μέχρι τη λήξη της σταδιοδρομίας του με την Εταιρεία στις 30 Ιουνίου 2014. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, έχει συσσωρεύσει τεράστια εμπειρία τόσο με Τοπικές όσο και με Πολυεθνικές οντότητες σε διάφορους τομείς και βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένης της Μεταποίησης, Ναυτιλίας, Εμπορίου, Τροφίμων & Ποτών, Κατασκευών, Φαρμακευτικών, Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών, Συστημάτων Πληροφορικής και Φιλοξενίας & Αναψυχής. Από το 2016, προσφέρει χρηματοοικονομικές συμβουλευτικές υπηρεσίες μέσω ιδιωτικής εταιρείας. Είναι Μη-Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της εισηγμένης εταιρείας στο ΧΑΑ και στο Χρηματιστήριο Αξιών Βρυξελλών Titan Cement International SA, ΜηΕκτελεστικός Διοικητικός Σύμβουλος της εισηγμένης εταιρείας στο NYSE Diana Shipping Inc., Μη- Εκτελεστικός Διοικητικός Σύμβουλος της B2KAPITAL SA, Ελλάδα, και Μη-Εκτελεστικός Πρόεδρος της B2KAPITAL Cyprus Ltd.

Μιράντα Ξαφά
Γεννήθηκε το 1953. Σπούδασε Οικονομικά (B.A.) στο Αμερικανικό Κολλέγιο της Ελλάδας (Deree), στην Αθήνα και είναι κάτοχος πτυχίων Master of Arts (M.A.) και Ph.D. στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνιας, Φιλαδέλφεια, Η.Π.Α. Ξεκίνησε την καριέρα της το 1980 στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στην Washington, DC, Η.Π.Α. ως Οικονομολόγος / Ανώτερη Οικονομολόγος στο Ευρωπαϊκό Τμήμα και στο Τμήμα Στρατηγικής, Πολιτικής & Αναθεώρησης. Από το 1991 έως το 1993, υπηρέτησε ως Ανώτερη Οικονομική Σύμβουλος και Διευθύντρια του Οικονομικού Γραφείου του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, και ως μέλος της Νομισματικής Επιτροπής της Ε.Ε. Από το 1994 έως το 1999, υπηρέτησε ως Currency Strategist για τις αναδυόμενες αγορές παγκοσμίως στη Salomon Brothers Ltd. Μετά τη συγχώνευση της Salomon Brothers με τη Citigroup, έγινε Σύμβουλος για την Αναδυόμενη Ευρώπη μέχρι το 2004. Τον Αύγουστο του 2004 έγινε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΔΝΤ έως το Σεπτέμβριο του 2009, πριν ενταχθεί στο Συμβουλευτικό Σώμα της IJ Partners Asset Management στη Γενεύη της Ελβετίας, ως Senior Investment Strategist, έως το 2011. Από το 2012, είναι η Ανώτερη Εκτελεστική Σύμβουλος της E.F. Consulting Ltd, μιας μπουτίκ εταιρείας συμβουλευτικών υπηρεσιών με έδρα την Ελλάδα, η οποία παρέχει ερευνητικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες για την Ελληνική οικονομία και για αγορές σταθερού εισοδήματος για διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων παγκοσμίως. Από το 2014, είναι Senior Scholar στο Center for International Governance Innovation (CIGI), μιας Καναδικής δεξαμενής σκέψης. Από το 2019, είναι Μη-Εκτελεστική Διοικητική Σύμβουλος της Orilina Properties REIC S.A.

Δειτε Επισης

Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Νάγκελ (ΕΚΤ): Δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει σειρά μειώσεων επιτοκίων
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Στρατηγική μεγέθυνσης της θέσης της Alpha Bank στην Κύπρο-Ξανά στο νησί το Δ.Σ. του ομίλου
Τράπεζα Κύπρου: Επαναγορά μετοχών στο πλαίσιο του buyback €25 εκατ.
Κοντά σε απόκτηση των εργασιών της CNP η Ελληνική Τράπεζα-Κλειδώνει το deal
Η Touch Card™ από τη Mastercard® τώρα διαθέσιμη στην Ελληνική Τράπεζα