Ελληνική: Πράσινο από Φρανκφούρτη για διορισμό John Gregory Iossifidis στο Δ.Σ.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει εγκρίνει τον διορισμό του John Gregory Iossifidis στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Τράπεζας.

Επομένως, ο κ. Iossifidis έχει διοριστεί ως Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος του ΔΣ της Τράπεζας με ισχύ από τις 18 Ιουνίου 2021.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, σε συνέχεια του πιο πάνω διορισμού, ο διορισμός του Andrew Charles Wynn ως Προσωρινού Διοικητικού Συμβούλου έχει τερματιστεί αυτόματα στις 18 Ιουνίου 2021.

Σύμφωνα με τον κανονισμό 108 του Καταστατικού της Τράπεζας ο κ. Iossifidis αποχωρεί στην επόμενη Ετήσια Γενική Συνέλευση της Τράπεζας στις 23 Ιουνίου 2021 και όντας επανεκλέξιμος προσφέρεται για επανεκλογή.

Ο John Gregory Iossifidis γεννήθηκε το 1961. Είναι κάτοχος Πτυχίου στα Οικονομικά (κύριο θέμα λογιστική, δευτερεύον θέμα οικονομικά) και Μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Executive MBA) από το Πανεπιστήμιο Monash της Αυστραλίας.

Έχει εκτεταμένη εμπειρία, κυρίως στο Χρηματοοικονομικό Τομέα, σε μεγάλα πολυεθνικά και περιφερειακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στην Αυστραλία, Ασία και Μέση Ανατολή. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1984 στην ANZ Bank στη Σρι Λάνακ.

Το 2000 εντάχθηκε στη Standard Chartered Bank PLC, όπου η τελευταία του θέση ήταν αυτή του Διευθύνοντος Συμβούλου και Περιφερειακού Επικεφαλής, Organisation & Client Coverage MENAP (2003-2009).

To 2009, εντάχθηκε στη Mashreqbank P.S>C., κατέχοντας τις θέσεις του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου και Επικεφαλής Διεθνούς Τραπεζικής και Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων Ομίλου (2009-2015) και Εκτελεστικού Αντιπροέδρου και Επικεφαλής Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής Ομίλου (2015-2017).

Το 2017, εντάχθηκε στη Noor Bank P.J.S.C., στο Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβαικά Εμιράτα, ως Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής, θέση από την οποία παραιτήθηκε τον Ιούλιο του 2020, μετά την εξαγορά της Noor Bank από τη Dubai Islamic Bank.

Τον Ιούλιο του 2020, εντάχθηκε στην Al Ghurair Investment L.L.C. ως Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής Ομίλου. Είναι επίσης μη εκτελεστικός μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Mashreqbank P.S.C.

Είναι μέλος του Australian Institute of Company Directors από το 2019, μέλος του Australian Business Council U.A.E. από το 2015 και Μέλος (Fellow) του Australian Institute of Banker από το 1988.

Δειτε Επισης

Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Στο 11,42% το επιτόκιο αναφοράς
Και αυτό το Πάσχα η Alpha Bank στέκεται στο πλευρό των ευάλωτων συμπολιτών μας
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά
Νάγκελ (ΕΚΤ): Δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει σειρά μειώσεων επιτοκίων