Τρία νέα πρόσωπα για εκλογή στο Δ.Σ. της Ελληνικής

Σε συνέχεια ανακοίνωσης της 1ης Ιουνίου η Ελληνική Τράπεζα Δημόσια Εταιρεία Λίμιτεδ ανακοίνωσε σήμερα ότι, σύμφωνα με τον κανονισμό 112 του Καταστατικού της Τράπεζας, οι κ.κ. Νεοκλής Νεοκλέους και Κυριάκος Ριρής και η κα. Μιράντα Ξαφά έχουν προταθεί από μετόχους της Τράπεζας για εκλογή στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας ως ανεξάρτητοι μη-εκτελεστικοί διοικητικοί σύμβουλοι, για να εκλεγούν κατά την επόμενη Ετήσια Γενική Συνέλευση της Τράπεζας στις 23 Ιουνίου 2021.

Η Επιτροπή Διορισμών / Εσωτερικής Διακυβέρνησης του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας προέβη σε προκαταρκτική αξιολόγηση των κ.κ. Ν. Νεοκλέους και Κ. Ριρή και της κας Μ. Ξαφά.

Βάσει της προκαταρκτικής αξιολόγησης της Επιτροπής των πληροφοριών που παρείχαν οι υποψήφιοι/ που ερευνήθηκαν, περιλαμβανομένων των ακαδημαϊκών και επαγγελματικών τους προσόντων και της εργασιακής τους εμπειρίας, όπως περιγράφονται στα βιογραφικά τους σημειώματα, το Διοικητικό Συμβούλιο δεν έχει εντοπίσει πληροφορίες που θα καθιστούσαν τους υποψηφίους μη επιλέξιμους για διορισμό στο Διοικητικό Συμβούλιο ως ανεξάρτητοι μη-εκτελεστικοί διοικητικοί σύμβουλοι.

Το who is who των υποψηφίων

Πιο κάτω τα βιογραφικά σημειώματα των πιο πάνω προτεινόμενων υποψηφίων: 

Νεοκλής Νεοκλέους

Γεννήθηκε το 1959. Σπούδασε Πολιτική Μηχανική (B.Sc. (Hons)) στο University College, London, στο Η.Β. (1979-1983) και Διοίκηση (M.Sc.) στο Imperial College of Science and Technology, University of London, Η.Β. (1983 - 1984). Ξεκίνησε την καριέρα του το 1985 στη Χρηματοοικονομική Διοίκηση / Γενική Διοίκηση σε ιδιωτικές εταιρείες στη Λεμεσό, Κύπρο. Το 1990, εντάχθηκε στην Τράπεζα Κύπρου ως τραπεζίτης πελατειακών σχέσεων στη Λεμεσό, προτού μετακομίσει στην Αθήνα, Ελλάδα το 1992 ως Διευθυντής Πιστωτικών Διευκολύνσεων & Μάρκετινγκ της Ελληνικής θυγατρικής της Τράπεζας. Από το 1996 έως το 2000 διετέλεσε Διευθυντής, Γραφείο Ελλάδος, της Τράπεζας Κύπρου στη Λευκωσία, ενεργώντας ως συνδετικός αξιωματούχος μεταξύ των Κεντρικών Γραφείων της Τράπεζας και της θυγατρικής της στην Ελλάδα. Το 2000, εντάχθηκε στην Τράπεζα Κύπρου Factors Λτδ ως Γενικός Διευθυντής και, από το 2005 έως το 2007, ήταν Διευθυντής, Τμήμα Διαχείρισης Χρέους της Τράπεζας Κύπρου. Το 2007, εντάχθηκε στην Τράπεζα Πειραιώς Κύπρου Λτδ ως Διευθυντής, Τμήμα Εταιρικής και Εμπορικής Τραπεζικής, υπεύθυνος για τη δημιουργία του τμήματος από την αρχή, μετά την απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς, Ελλάδα να ιδρύσει θυγατρική τράπεζα στην Κύπρο. Από το 2010 έως το 2016 διετέλεσε Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής και Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Piraeus Bank AD Belgrade, Σερβία. Από το 2016 έως το 2018 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής υπεύθυνος του Recovery Business Unit της AstroBank Public Company Ltd (πρώην Τράπεζα Πειραιώς Κύπρου Λίμιτεδ), Λευκωσία και κατά τη διάρκεια της περιόδου 2018-2020 (όταν αποχώρησε από την AstroBank), διετέλεσε Γενικός Διευθυντής υπεύθυνος του Business Banking (Corporate Banking, SME Banking και Structured Transactions / International Lending). Τώρα προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε επιχειρήσεις μέσω της δικής του ιδιωτικής εταιρείας.

Κυριάκος Ριρής

Γεννήθηκε το 1949. Ολοκλήρωσε τις επαγγελματικές του εξετάσεις με το Association of Chartered Accountants (ACCA) στο Η.Β. το 1976, και έγινε Μέλος (Fellow) του Συνδέσμου το 1985 (FCCA). Η εργασιακή του εμπειρία αποκτήθηκε σε μεγάλο βαθμό στην Ελλάδα από το 1976, με προαγωγή σε Συνέταιρο το 1984. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του καριέρας στην Ελλάδα, υπήρξε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Εταιρείας της PricewatershouseCoopers. Στο ρόλο του Ανώτερου Συνέταιρου της Εταιρείας, οι ευθύνες του έχουν συμπεριλάβει διαδοχικά εκείνη του Διαχειριστή Συνέταιρου του Ελέγχου και των Συμβουλευτικών / Διαβουλευτικών Υπηρεσιών αντίστοιχα, και αργότερα έγινε Αναπληρωτής Ανώτερος Συνέταιρος για μια περίοδο μεγαλύτερη των πέντε χρόνων. Το 2009, ψηφίστηκε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της PricewatershouseCoopers στην Ελλάδα, θέση την οποία κατείχε μέχρι τη λήξη της σταδιοδρομίας του με την Εταιρεία στις 30 Ιουνίου 2014. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, έχει συσσωρεύσει τεράστια εμπειρία τόσο με Τοπικές όσο και με Πολυεθνικές οντότητες σε διάφορους τομείς και βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένης της Μεταποίησης, Ναυτιλίας, Εμπορίου, Τροφίμων & Ποτών, Κατασκευών, Φαρμακευτικών, Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών, Συστημάτων Πληροφορικής και Φιλοξενίας & Αναψυχής. Από το 2016, προσφέρει χρηματοοικονομικές συμβουλευτικές υπηρεσίες μέσω ιδιωτικής εταιρείας. Είναι Μη-Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της εισηγμένης εταιρείας στο ΧΑΑ και στο Χρηματιστήριο Αξιών Βρυξελλών Titan Cement International SA, ΜηΕκτελεστικός Διοικητικός Σύμβουλος της εισηγμένης εταιρείας στο NYSE Diana Shipping Inc., Μη- Εκτελεστικός Διοικητικός Σύμβουλος της B2KAPITAL SA, Ελλάδα, και Μη-Εκτελεστικός Πρόεδρος της B2KAPITAL Cyprus Ltd.

Μιράντα Ξαφά

Γεννήθηκε το 1953. Σπούδασε Οικονομικά (B.A.) στο Αμερικανικό Κολλέγιο της Ελλάδας (Deree), στην Αθήνα και είναι κάτοχος πτυχίων Master of Arts (M.A.) και Ph.D. στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνιας, Φιλαδέλφεια, Η.Π.Α. Ξεκίνησε την καριέρα της το 1980 στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στην Washington, DC, Η.Π.Α. ως Οικονομολόγος / Ανώτερη Οικονομολόγος στο Ευρωπαϊκό Τμήμα και στο Τμήμα Στρατηγικής, Πολιτικής & Αναθεώρησης. Από το 1991 έως το 1993, υπηρέτησε ως Ανώτερη Οικονομική Σύμβουλος και Διευθύντρια του Οικονομικού Γραφείου του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, και ως μέλος της Νομισματικής Επιτροπής της Ε.Ε. Από το 1994 έως το 1999, υπηρέτησε ως Currency Strategist για τις αναδυόμενες αγορές παγκοσμίως στη Salomon Brothers Ltd. Μετά τη συγχώνευση της Salomon Brothers με τη Citigroup, έγινε Σύμβουλος για την Αναδυόμενη Ευρώπη μέχρι το 2004. Τον Αύγουστο του 2004 έγινε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΔΝΤ έως το Σεπτέμβριο του 2009, πριν ενταχθεί στο Συμβουλευτικό Σώμα της IJ Partners Asset Management στη Γενεύη της Ελβετίας, ως Senior Investment Strategist, έως το 2011. Από το 2012, είναι η Ανώτερη Εκτελεστική Σύμβουλος της E.F. Consulting Ltd, μιας μπουτίκ εταιρείας συμβουλευτικών υπηρεσιών με έδρα την Ελλάδα, η οποία παρέχει ερευνητικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες για την Ελληνική οικονομία και για αγορές σταθερού εισοδήματος για διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων παγκοσμίως. Από το 2014, είναι Senior Scholar στο Center for International Governance Innovation (CIGI), μιας Καναδικής δεξαμενής σκέψης. Από το 2019, είναι Μη-Εκτελεστική Διοικητική Σύμβουλος της Orilina Properties REIC S.A.

Δειτε Επισης

Στουρνάρας: Πότε θα μειωθεί στο 2% το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ
Actively Managed Certificate: Το νέο και καινοτόμο χρηματοοικονομικό προϊόν της Athlos Capital
Στα €54,8 δισ. ανήλθαν οι καταθέσεις και στα €24,9 δισ. τα δάνεια
Ελληνικές τράπεζες: JP Morgan, Citi, UBS και Jefferies ανεβάζουν τον πήχη για το 2025
Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ ελπίζει να φτάσει τον στόχο του 2% στον πληθωρισμό το 2025
Ellinas Finance: Μέχρι 31 Μαρτίου 2025 η έκδοση δόσεων Ομολόγου Series Ε
ΕΚΤ: Καμπανάκι για τους δασμούς Τραμπ και τις συνέπειες ενός εμπορικού πολέμου
Μαρίνος Χριστοδουλίδης:Εξελίξεις για αποκρατικοποίηση ΧΑΚ το 2025-Προοπτικές με την έλευση στρατηγικού επενδυτή
Demetra Holdings Plc: Αναμένει σημαντικά αυξημένο κέρδος το 2024 λόγω και Ελληνικής
Στην εποχή των άμεσων πληρωμών εισέρχεται η Κύπρος-Διατραπεζικές και διακρατικές συναλλαγές σε 10 δευτερόλεπτα