Το συνταξιοδοτικό στη συνάντηση του CFA Cyprus με τον Κεντρικό Τραπεζίτη

Τις προτεραιότητες του αναφορικά με τις εξελίξεις γύρω από την κυπριακή οικονομία παρουσίασε στο Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, κ Κωνσταντίνο Ηροδότου, οΚυπριακός Σύνδεσμος Χρηματοοικονομικών Αναλυτών (CFA Society Cyprus), στο πλαίσιο διαδικτυακής συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα.

Παράλληλα ο Προέδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβούλιου του CFA Society Cyprus ενημέρωσαν τον Κεντρικό Τραπεζίτη για τη σημαντική προσπάθεια προώθησης του Πανευρωπαϊκού Ατομικού Συνταξιοδοτικού Προϊόντος (PEPP) στην κυπριακή πολιτεία και κοινωνία, αλλά και την ανάγκη ενημέρωσης των τοπικών Αρχών για το θέμα αυτό.

Όπως δήλωσε το Μέλος του ΔΣ CFA Society Cyprus, Ζήνωνας Παπαφιλίππου, κατά τη συνάντηση ανέλυσαν τους στόχους του Συνδέσμου, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην προσπάθεια καταπολέμησης του χρηματοοικονομικού αναλφαβητισμού. Παράλληλα, είπε, συζητήθηκαν τρόποι με τους οποίους, ως  μέλη της παγκόσμιας κοινότητας CFA και του CFA Institute, μπορούν να συνδράμουν στην προσφορά τεχνογνωσίας και στη διαμόρφωση τοπικών και ευρωπαϊκών οδηγιών. Την ίδια στιγμή εξέφρασαν την ετοιμότητα τους να προσφέρουν οποιαδήποτε βοήθεια κριθεί αναγκαία, σε θέματα στα οποία αναλαμβάνει δράση και προωθεί ο Κυπριακός Σύνδεσμος Χρηματοοικονομικών Αναλυτών, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαφιλίππου.

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Χρηματοοικονομικών Αναλυτών (CFA Society Cyprus) είναι ο τοπικός σύνδεσμος του Ινστιτούτου CFA, το οποίο εδρεύει στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ και αριθμεί πάνω από 160.000 μέλη σε όλο τον κόσμο. 

Ο CFA θέτει ως πρωταρχικό στόχο, την ανάδειξη της αξίας του χρηματοοικονομικού συμβούλου σε θέματα που αφορούν στον ορθό οικονομικό προγραμματισμό σε επίπεδο επιχειρήσεων, αλλά και ιδιωτών.

Τα μέλη του Συνδέσμου θεωρούνται τα πλέον καταρτισμένα σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, για να αναλύουν θέματα σχετικά με την Χρηματοοικονομική Επιστήμη και ειδικότερα τις επενδύσεις.

Δειτε Επισης

Οι καταθέσεις και τα δάνεια εταιρειών και νοικοκυριών-Σημαντική καθαρή αύξηση συνολικά
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Μειώνεται η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια, αμετάβλητη για στεγαστικά
Ν. Χριστοδουλίδης: Γιατί αυξάνονται οι τιμές και τα μέτρα συγκράτησης του πληθωρισμού (βίντεο)
Εισαγωγή νέων Γραμματίων Δημοσίου Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΧΑΚ
Η επιστροφή της Τράπεζας Κύπρου
Στα κέρδη την Τετάρτη το ΧΑΚ, μεγάλο ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές
Πανίκος Νικολάου: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Τράπεζα Κύπρου η έγκριση για πληρωμή μερίσματος
Με τις... ευλογίες Κεραυνού η Eurobank A.E.-Είδε Ζανιά και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου
Ξεκαθαρίζει και δίνει το στίγμα πορείας της ΕΚΤ για τα επιτόκια η Λαγκάρντ-Καμία προδέσμευση