Μετατρέποντας την Κύπρο σε διεθνές κέντρο επενδυτικών ταμείων

InBusinessNews  28/04/2021 08:50
Μετατρέποντας την Κύπρο σε διεθνές κέντρο επενδυτικών ταμείων

Μετατρέποντας την Κύπρο σε διεθνές κέντρο επενδυτικών ταμείων

InBusinessNews  28/04/2021 08:50

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην ενίσχυση της ρευστότητας και στην επανεκκίνηση της παγκόσμιας οικονομίας θα αποτελέσουν τα επενδυτικά ταμεία τα οποία ανέκαθεν διαθέτουν αρκετή ρευστότητα, ενώ σε ό,τι αφορά την Κύπρο ο αντίκτυπος στον τομέα των επενδυτικών ταμείων από την πανδημία είναι μικρή. Μπορεί η Κύπρος να αποτελεί ελκυστικός προορισμός για επενδυτικά ταμεία, αλλά η κακή διαχείριση και προχειρότητα του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος, σε ορισμένες περιπτώσεις, μαζί με τις αποκαλύψεις του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera, κατακεραύνωσαν την αξιοπιστία της ποιότητας των παρεχόμενων επαγγελματικών υπηρεσιών.

Οι μεγαλύτεροι παίκτες του κλάδου (ελεγκτικοί οίκοι, λογιστικές εταιρείες, δικηγορικά γραφεία και τα international units κυπριακών τραπεζών) που παραδοσιακά εξαρτώνται από την επιχειρηματική τους δραστηριότητα με πελατεία στο εξωτερικό – τόσο εταιρικούς πελάτες όσο και ιδιώτες υψηλής εισοδηματικής στάθμης- για την ανάπτυξή τους, θα πρέπει να αναθεωρήσουν τα δεδομένα και να προσαρμοστούν με τις απαιτητικές κανονιστικές απαιτήσεις, έτσι ώστε να ανοικοδομήσουν την αξιοπιστία της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και ο τομέας των επαγγελματικών υπηρεσιών να διατηρήσει τη σημαντικότητα του στην Οικονομία.

Διεθνές Κέντρο για funds

Tα επενδυτικά ταμεία αποτελούν εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης, διαθέτουν ρευστότητα και πάντα ψάχνουν τις κατάλληλες ευκαιρίες για επενδύσεις. Στην παρούσα φάση τα επενδυτικά ταμεία τηρούν στάση αναμονής για τις ευκαιρίες που αναμένεται να δημιουργηθούν ή θα προκύψουν σε όλο τον κόσμο, καθώς με την επάνοδο στην κανονικότητα θα υπάρχουν εταιρείες που θα χρειαστούν κεφάλαια ή να επιθυμούν χρηματοδότηση.

Παράλληλα, τα επενδυτικά ταμεία πέραν από το γεγονός ότι αποτελούν εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης, μπορούν να παρέχουν και την απαραίτητη τεχνογνωσία προς τις επιχειρήσεις που την χρειάζονται.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου με τίτλο «Cyprus Professional Services Conference» που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Μαΐου 2021, ανώτερα στελέχη από κορυφαίες εταιρείες του κλάδου επαγγελματικών υπηρεσιών στην Κύπρο θα συζητήσουν το μέλλον του τομέα επενδυτικών ταμείων, πώς διαχειριζόμαστε την κακή φήμη της Κύπρου και πώς αποκαθιστούμε την παγκόσμια εικόνα της Κύπρου, πόσο ελκυστική είναι η της Κύπρος για την παγκόσμια βιομηχανία επενδυτικών ταμείων, ενώ δοθούν πρακτικές συστάσεις για το πώς η Κύπρος μπορεί να καταστεί διεθνές κέντρο επενδυτικών ταμείων.

Στη συζήτηση συμμετέχουν οι:

  • Ανδρέας Γιασεμίδης, Συνεργάτης και υπεύθυνος του τμήματος Fund Services της PwC Κύπρου, και Πρόεδρος του CIFA
  • Άντρια Κουκούνης, Διευθύντρια των Financial Services του τμήματος Funds and Capital Markets της Prountzos & Prountzos LLC | EY Law
  • Δημήτρης Ταξιτάρης, Διευθύνων Σύμβουλος, MAP S.Platis Group
  • Μιχάλης Βασιλείου, μέλος ΔΣ, Audit and Asset Management Services, KPMG Κύπρου
  • Σπύρος Βασιλείου, μέλος ΔΣ του Invest Cyprus
  • Θεοδώρα Οικονομίδου, Ανώτερη Διευθύντρια τμήματος Risk Advisory, Funds Advisory Services της Deloitte στην Κύπρο

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στην αγγλική, και η συμμετοχή στο Συνέδριο αντιστοιχεί σε 4 μονάδες συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Συνέδριο, κάντε κλικ εδώ.

Παράλληλα με την εκδήλωση, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δικτυωθούν με επαγγελματίες από τους τομείς των οικονομικών και των επαγγελματικών υπηρεσιών με δραστηριοποίηση στην Κύπρο. Συγκεκριμένα, το Συνέδριο απευθύνεται προς επαγγελματίες από τους παρακάτω κλάδους:

•    λογιστικές, ελεγκτικές και φορολογικές επιχειρήσεις

•    τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα

•    δικηγορικά γραφεία και νομικοί σύμβουλοι

•    επιχειρήσεις παροχής εταιρικών υπηρεσιών 

•    συμβουλευτικές υπηρεσίες επιχειρήσεων 

•    εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων και περιουσιακών στοιχείων 

•    επενδυτικές εταιρείες και εταιρείες παροχής επενδυτικών υπηρεσιών

•    εταιρείες παροχής καταπιστευματικών υπηρεσιών

•    σχετικοί ρυθμιστικοί φορείς και κυβερνητικές αρχές

Για να δηλώσετε συμμετοχή, κάντε κλικ εδώ.

Τα μέλη τον οργανισμών που στηρίζουν το Συνέδριο, δικαιούνται 15% έκπτωση. Για συμμετοχή, κάντε κλικ εδώ.

Πληροφορίες Συνεδρίου

Οργανωτής: IMH

Με τη Στήριξη: Παγκύπριος Δικηγορικός Σύνδεσμος, Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου, Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου, Cyprus Fiduciary Association, Cyprus Investment Funds Association, Invest Cyprus

Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό GOLD, περιοδικό IN Business

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την IMH:

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας