Αν. Οικονομικός Διευθυντής στην Ελληνική Τράπεζα ο Αντώνης Ρούβας

InBusinessNews  15/04/2021 09:07
Αν. Οικονομικός Διευθυντής στην Ελληνική Τράπεζα ο Αντώνης Ρούβας

Αν. Οικονομικός Διευθυντής στην Ελληνική Τράπεζα ο Αντώνης Ρούβας

InBusinessNews  15/04/2021 09:07

H Ελληνική Τράπεζα Δημόσια Εταιρεία Λτδ ανακοίνωσε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας έχει αποφασίσει το διορισμό του Αντώνη Ρούβα ως νέου Ανώτατου Οικονομικού Διευθυντή του Ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας και Εκτελεστικού Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας. 

Ο Αντώνης Ρούβας κατείχε ανώτερες θέσεις σε κορυφαία ιδρύματα στην Κύπρο και το εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων των Credit Suisse (Σιγκαπούρη, Κύπρος, Λονδίνο) και KPMG Κύπρου (Συνέταιρος – Επικεφαλής Διαχείρισης Χρηματοοικονομικών Κινδύνων / Διαχείρισης Κεφαλαίου) και έχει βαθιά γνώση και ευρεία εμπειρία στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Υπηρέτησε ως Ανώτατος Οικονομικός Διευθυντής του Ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας από το 2008 μέχρι τις αρχές του 2017.

Είναι πολύ καλός γνώστης των προκλήσεων που αντιμετωπίζει το κυπριακό τραπεζικό σύστημα και είναι έτοιμος να μπει αμέσως στα βαθιά αναλαμβάνοντας την οικονομική διαχείριση του Ομίλου.

Για την άμεση αντικατάσταση του Lars Kramer και τον διορισμό του Αντώνη Ρούβα, όπως πληροφορούμαστε, πολύ μεγάλο ρόλο διαδραμάτισε η παρέμβαση του Διοικητικού Συμβουλίου και ειδικότερα του Προέδρου, Ευριπίδη Πολυκάρπου.

Διαβάστε ακόμη: 

Οι μεγαλομέτοχοι 20+ εταιρειών της Κύπρου

Παπαέλληνας: Αποκτά το 100% της BC Butterfly Cosmetics

Το who is who του Αντώνη Ρούβα

Ο Αντώνης Ρούβας, ο διορισμός του οποίου υπόκειται στην έγκριση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας / Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, έχει αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο Wake Forest, Βόρεια Καρολίνα, ΗΠΑ με πτυχίο BSc (High Honours) στις Επιχειρήσεις και στα Μαθηματικά και κατέχει τους επαγγελματικούς τίτλους FCA (Institute of Chartered Accountants in England and Wales) και AMCT (Association of Corporate Treasurers, UK).

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας