Χρηματοοικονομικός Αλφαβητισμός: «Τα στάδια του οικονομικού προγραμματισμού»

Την έννοια και την αναγκαιότητα του οικονομικού προγραμματισμού αναλύει το δεύτερο από μια σειρά βίντεο, που ετοίμασε ο Κυπριακός Σύνδεσμος Χρηματοοικονομικών Αναλυτών (CFA Cyprus), στο πλαίσιο της προώθησης του Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού.

Το βίντεο, το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε στη σελίδα του CFA στο Facebook (https://fb.watch/3x-OLtCO_m/), εξηγεί σε κατανοητή γλώσσα, τα στάδια του οικονομικού προγραμματισμού, καθώς και τους λόγους που αυτός αποτελεί βασική προϋπόθεση για ένα σύγχρονο κυπριακό νοικοκυριό.

Στόχος της πρωτοβουλίας του CFA Society Cyprus είναι η επιμόρφωση των μαθητών δημόσιων σχολείων, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σχετικά με τις βασικές χρηματοοικονομικές έννοιες σε συνδυασμό με τις αρχές της ορθολογικής διαχείρισης χρημάτων και οικονομικού προγραμματισμού.

Μάλιστα σε μια περίοδο όπου οι αλλαγές και η αυτοματοποίηση του  τραπεζικού τομέα γίνονται με ιδιαίτερα γοργούς ρυθμούς, η ενημέρωση και η ανάπτυξη κριτικής σκέψης σε θέματα προσωπικού χρηματοοικονομικού προγραμματισμού από νεαρή ηλικία, αποτελούν επιτακτική ανάγκη.

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Χρηματοοικονομικών Αναλυτών (CFA Society Cyprus) είναι ο τοπικός σύνδεσμος του Ινστιτούτου CFA, το οποίο εδρεύει στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ και αριθμεί πάνω από 160.000 μέλη σε όλο τον κόσμο.

Πρωταρχικός στόχος του CFA είναι η ανάδειξη της αξίας του χρηματοοικονομικού συμβούλου σε θέματα που αφορούν στον ορθό οικονομικό προγραμματισμό σε επίπεδο επιχειρήσεων, αλλά και ιδιωτών. Παρέχει επίσης τεχνογνωσία, με στόχο την βελτίωση της λειτουργίας των Ρυθμιστικών Αρχών και της Κυβέρνησης.

Δειτε Επισης

Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση