Ε. Κοντού: Πρωτοποριακές λύσεις και προϊόντα για ηλεκτρονικό χρήμα

Χρησιμοποιώντας προηγμένη διαδικτυακή πλατφόρμα χρηματοοικονομικών και στρατηγικών συμφωνιών, η SEPAGA προσφέρει χρηματοοικονομικές λύσεις σε εταιρείες και ιδιωτικού τομέα από το 2016. Στόχος της για το μέλλον είναι όπως καταστεί ένας από τους βασικούς παίκτες στη βιομηχανία ηλεκτρονικού χρήματος, τόσο στην κυπριακή, όσο και στην ευρωπαϊκή και ευρύτερη αγορά.

Σε συνέντευξή της στο InBusinessNews, η CEO της SEPAGA Ε.Μ.Ι, Έλενα Κοντού, μιλά για τις υπηρεσίες και προϊόντα που προσφέρει η εταιρεία, η οποία είναι αδειοδοτημένη από την Κεντρική Τράπεζα ως ίδρυμα ηλεκτρονικού χρήματος, τα πλεονεκτήματα των fitech προϊόντων και υπηρεσιών της SEPAGA καθώς και για τα μελλοντικά πλάνα που αφορούν την παρουσίαση νέων καινοτόμων λύσεων και την δημιουργία στρατηγικών συμφωνιών με οργανισμούς ή/και τραπεζικά Ιδρύματα στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Σε ποιον τομέα δραστηριοποιείται η SEPAGA και πότε ιδρύθηκε στην Κύπρο;
Η SEPAGA ιδρύθηκε στην Κύπρο το 2015, έχει αδειοδοτηθεί από την Κεντρική Τράπεζα ως Ίδρυμα Ηλεκτρονικού Χρήματος (Electronic Money Institution-ΕΜΙ) και λειτουργεί επίσημα από το 2016. Δραστηριοποιούμαστε στην έκδοση, μεταφορά και εξαργύρωση ηλεκτρονικού χρήματος, όπως ρυθμίζεται από τις πρόνοιες των περί Ηλεκτρονικού Χρήματος Νόμων του 2012 και του 2018. Μέσω μιας προηγμένης διαδικτυακής πλατφόρμας χρηματοοικονομικών και στρατηγικών συμφωνιών, είμαστε σε θέση να προσφέρουμε χρηματοοικονομικές λύσεις σε εταιρείες του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, ανεξαρτήτως μεγέθους, με σκοπό την ασφαλέστερη, γρηγορότερη, αποτελεσματικότερη και πιο οικονομική Μέσα από ένα ευρύ πελατολόγιο που αποτελείται από περισσότερες από 500 Νομικές οντότητες, εξυπηρετούμε οργανισμούς και εταιρείες στην Κύπρο και το εξωτερικό. Επιπλέον, οι συνεργασίες μας με τραπεζικά ιδρύματα, παρόχους υπηρεσιών πληρωμών και εταιρείες επεξεργασίας καρτών ολοκληρώνουν την υποδομή των υπηρεσιών μας.  

Ποιες υπηρεσίες και προϊόντα προσφέρει η εταιρεία σας; Σε ποιους απευθύνονται αυτά τα προϊόντα;
Οι υπηρεσίες μας απευθύνονται τόσο σε τοπικά καταστήματα που χρειάζονται ευκολότερες και ταχύτερες πληρωμές, όσο και σε μεσαίες επιχειρήσεις και μεγάλους διεθνής οργανισμούς, όπως για παράδειγμα εταιρείες Forex, ταξιδίου, διαδικτυακών πωλήσεων και άλλες. Μέσω της εξειδικευμένης μας διαδικτυακής πλατφόρμας, προσφέρεται η δυνατότητα στον εκάστοτε πελάτη να διαχειρίζεται και να εκτελεί τις πληρωμές και τις συναλλαγές του, έχοντας πρόσβαση σε πλήρη ενημέρωση των κινήσεων των κεφαλαίων του όλο το 24ωρο, σε πραγματικό χρόνο. Επιπρόσθετα, παρέχουμε λύσεις και εξυπηρετούμε τον κάθε πελάτη σύμφωνα με τις δικές του ανάγκες, προσφέροντας συνεχή, εξατομικευμένη και άμεση εξυπηρέτηση. Προσφέρουμε ένα ευρύ φάσμα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών όπως είναι τα unique Ibans, δηλαδή η δημιουργία και σύνδεση προσωπικού IBAN με κάθε λογαριασμό, καθώς και τη δυνατότητα αποστολής και λήψης πληρωμών της εταιρείας από και προς την επωνυμία της. Επιπρόσθετα, μέσω των wire payments, γίνεται διεκπεραίωση διαδικτυακών πληρωμών (SWIFT and SEPA) από τον ίδιο τον πελάτη μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας, αφού πρώτα εγκριθούν από το αρμόδιο τμήμα της  SEPAGA, έτσι ώστε να διασφαλιστεί  η συμμόρφωση και η ασφάλεια σε διεθνές επίπεδο. Επιπλέον, οι πελάτες μας έχουν πρόσβαση σε απεριόριστα e-wallet accounts σε διάφορα νομίσματα για γρήγορη και ασφαλή ροή κεφαλαίων, καθώς και στην υπηρεσία μετατροπής συναλλάγματος (currency conversion) οποιαδήποτε στιγμή της μέρας μέσω της δικής μας πλατφόρμας. Πελάτες μας οι οποίοι κατέχουν τις ανάλογες άδειες, έχουν πρόσβαση και στους λογαριασμούς “escrow accounts” σε διάφορα νομίσματα, με ύψιστη ταχύτητα και ασφάλεια. Ακόμα μια υπηρεσία που προσφέρει η SEPAGA είναι η έκδοση Prepaid Cards (σε ευρώ και δολάρια), η οποία μπορεί να είναι συνδεδεμένη με τους λογαριασμούς του πελάτη, δίνοντάς του έτσι εύκολη πρόσβαση στους λογαριασμούς του μέσω ATM ή POS.
 
 
Υπάρχουν καινοτόμα προϊόντα – υπηρεσίες που προσφέρει η εταιρεία σας που διαφέρουν σε σχέση με τα προϊόντα – υπηρεσίες των εμπορικών τραπεζών; Ποια πλεονεκτήματα διαθέτει έναντι των τραπεζών;
Με τις απαιτήσεις και τις ανάγκες των καταναλωτών να έχουν αυξηθεί σε ένα γρήγορο και απαιτητικό περιβάλλον, οι πρωτοποριακές λύσεις και τα προϊόντα που διευκολύνουν τους καταναλωτές στην καθημερινότητά τους είναι καίριας σημασίας. Ως fintech εταιρεία, πρωταρχικός μας στόχος είναι να προσφέρουμε συνεχώς καινούργιες, καινοτόμες και ανατρεπτικές λύσεις στους πελάτες μας που θα ευκολύνουν την καθημερινότητά τους, απαλλάσσοντάς τους από πολύπλοκες και χρονοβόρες διαδικασίες. Χωρίς φυσικό κατάστημα και με 24ωρη διαδικτυακή εξυπηρέτηση, προσφέρουμε εξειδικευμένες υπηρεσίες και συνεχή υποστήριξη με βάση τις ανάγκες της κάθε εταιρείας, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Όλες οι συναλλαγές γίνονται ηλεκτρονικά μέσω του online portal μας, μειώνοντας έτσι τον απαιτούμενο χρόνο και το κόστος της διαδικασίας. Ως εκ τούτου, ο πελάτης μπορεί να ανταπεξέλθει στους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας, διεκπεραιώνοντας τις συναλλαγές του εύκολα και γρήγορα - από το γραφείο, την καφετέρια, το σπίτι ή ακόμη και όταν βρίσκεται καθοδόν για ένα επαγγελματικό ραντεβού. Έχοντας ως προτεραιότητα την αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη παροχή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στους πελάτες, μέλημά μας είναι να συμβαδίζουμε με τα δεδομένα της εποχής κατανοώντας εις βάθος τις ανάγκες και την αγοράς. Για το λόγο αυτό, κάθε χρόνο επενδύουμε στην έρευνα, την ανάπτυξη και την εφαρμογή νέων και πρωτοποριακών μεθόδων, εργαλείων και υπηρεσιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των υφιστάμενων αλλά και των μελλοντικών πελατών μας.
 
Υπάρχουν συνεργασίες με εταιρείες του εξωτερικού για την διεκπεραίωση συναλλαγών;
Έχουμε συνεργασία με τη SWIFT Alliance και έχουμε αποκτήσει έναν μοναδικό αριθμό BIC, ενώ παράλληλα είμαστε μέλος του δικτύου SEPA μέσω του συστήματος που παρέχει η Κεντρική Τράπεζα της Λιθουανίας προς όλα τα Ευρωπαικά Ιδρύματα, έχοντας έτσι τη δυνατότητα να εκδίδουμε τα δικά μας IBANs. Στρατηγικές συνεργασίες υπάρχουν φυσικά και με Τραπεζικά Ιδρύματα  και εταιρείες του εξωτερικού (Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Λιθουανία, Μάλτα κ.α) τα οποία πλαισιώνουν το φάσμα εργασιών μας.

Πως μπορεί κάποιος να κάνει χρήση των προϊόντων και υπηρεσιών σας; Υπάρχουν κάποια κριτήρια; Η επαφή και επικοινωνία γίνεται μόνο διαδικτυακά ή υπάρχει και φυσική παρουσία;
Όταν κάποια εταιρεία θέλει να κάνει χρήση των υπηρεσιών μας πρέπει να συμπληρώσει μια αίτηση με τις αρχικές λεπτομέρειες και πληροφορίες για την εταιρεία, έτσι ώστε η διαδικασία να είναι πιο αποτελεσματική. Αυτή η αίτηση είναι διαθέσιμη διαδικτυακά στην ιστοσελίδα μας ή μπορεί να αποσταλεί μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος μετά από σχετικό αίτημα του πελάτη. Έχοντας στενή συνεργασία με τα ιδρύματα τραπεζών, συμπληρώνονται οι διαδικασίες Know-Your-Client ή Due Diligence (DD). Επιπλέον, η ομάδα μας διασφαλίζει την πλήρη συμμόρφωση με την Οδηγία για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, καθώς και την Οδηγία Υπηρεσιών Πληρωμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι μόνο οι εταιρείες που έχει επιβεβαιωθεί η συμμόρφωσή τους, έχουν δικαίωμα σε  wallet accounts. Η όλη επικοινωνία και επαφή με τους πελάτες μας γίνεται διαδικτυακά ή και τηλεφωνικώς, με το αρμόδιο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών μας. Εννοείται πως τα γραφεία της εταιρείας μας είναι καθημερινά ανοιχτά για τους  πελάτες που προτιμούν κατ’ ιδίαν επικοινωνία ή/και πρώτη γνωριμία, δίνοντάς τους έτσι τη δυνατότητα διευθέτησης προσωπικού ραντεβού με τον υπεύθυνο λογαριασμού τους.

Ποιοι είναι οι μελλοντικοί στόχοι της εταιρείας σας;
Στόχος μας είναι η εγκαθίδρυσή μας ως ένας από τους βασικούς παίκτες στη βιομηχανία ηλεκτρονικού χρήματος, τόσο στην κυπριακή, όσο και στην ευρωπαϊκή και ευρύτερη αγορά. Με τη χρηματοοικονομική τεχνολογία να αναπτύσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια χαράσσοντας την πορεία και καθορίζοντας το μέλλον του τομέα, στόχος μας είναι να βρισκόμαστε στην καρδιά των εξελίξεων, προσφέροντας υπηρεσίες και τεχνολογίες που καλύπτουν τις αυξανόμενες ανάγκες των καταναλωτών του σήμερα. Στο πλαίσιο αυτό, στα άμεσα πλάνα της εταιρείας είναι η παρουσίαση νέων καινοτόμων λύσεων, η περαιτέρω επένδυση στην έρευνα καθώς και η δημιουργία στρατηγικών συμφωνιών με οργανισμούς ή/και τραπεζικά Ιδρύματα στην Κύπρο και το εξωτερικό. Τέλος, όραμα της εταιρείας μας είναι η επέκταση και του ανθρώπινου δυναμικού μας – το οποίο επί του παρόντος αποτελείται από δεκαπέντε νεαρούς επαγγελματίες με ειδίκευση σε διάφορους τομείς όπως νομικά, compliance, πληροφορική, λογιστική, επιχειρηματική ανάπτυξη, κ.α.
 
 
Σύντομο βιογραφικό
Η Έλενα Κοντού είναι η CEO της SEPAGA E.M.I., και βρίσκεται στην εταιρεία από το 2015 όπου μαζί με μια μικρή ομάδα εξειδικευμένων επαγγελματιών, ξεκίνησε τις διαδικασίες για έγκριση άδειας Ιδρύματος Ηλεκτρονικού Χρήματος από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου. Με εμπειρία στην επιχειρηματικότητα και εξειδίκευση στον τομέα των τραπεζών, των επενδύσεων και των EMI, ηγείται σήμερα μιας ομάδας δεκαπέντε ταλαντούχων επαγγελματιών. Κατέχει πτυχίο νομικής και μεταπτυχιακό στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο (LLM), ενώ εκπαιδεύτηκε ως δικηγόρος στα Κυπριακά Δικαστήρια και επικεντρώθηκε στον τομέα εταιρικού δικαίου.

Δειτε Επισης

Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Νάγκελ (ΕΚΤ): Δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει σειρά μειώσεων επιτοκίων
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Στρατηγική μεγέθυνσης της θέσης της Alpha Bank στην Κύπρο-Ξανά στο νησί το Δ.Σ. του ομίλου
Τράπεζα Κύπρου: Επαναγορά μετοχών στο πλαίσιο του buyback €25 εκατ.
Η Touch Card™ από τη Mastercard® τώρα διαθέσιμη στην Ελληνική Τράπεζα
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy