ΚΕΔΙΠΕΣ: Ενεργοποιεί Λήδρα για πώληση δανείων €1,2 δις

Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο ‘Λήδρα’ για  την ενδεχόμενη  πώληση εξυπηρετούμενων και ενήμερων αναδιαρθρωμένων χορηγήσεων ύψους μέχρι €1,2 δις από την ΚΕΔΙΠΕΣ, σύμφωνα με τον Προέδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΙΠΕΣ Λάμπρο Παπαδόπουλου.

Παρουσιάζοντας την πρόοδο διαχείρισης της ΚΕΔΙΠΕΣ ο κ. Παπαδόπουλος επισήμανε πως οι ταμειακές εισροές για το Β’ Τρίμηνο 2020 περιορίστηκαν στα €53εκ. ευρώ. «Μετά τη μερική άρση των περιοριστικών μέτρων, ο Ιούνιος παρουσίασε ανάκαμψη αποδίδοντας το 60% των συνολικών εισροών για το τρίμηνο. Η ανάκαμψη συνεχίστηκε, με τις ταμειακές εισροές στο Γ’ τρίμηνο να αναμένονται στα υψηλοτέρα τριμηνιαία επίπεδα του έτους και άνω των €80εκ., μειωμένες ωστόσο  κατά περίπου 25% από το 2019.

Παραμένοντας προσηλωμένοι στο στόχο μας για μεγιστοποίηση της αποπληρωμής της κρατικής βοήθειας, το Διοικητικό Συμβούλιο  αποφάσισε νέα καταβολή ποσού σε μετρητά ύψους €40εκ. ευρώ έναντι της κρατικής βοήθειας τον Σεπτέμβριο 2020, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό αποπληρωμής κρατικής βοήθειας σε μετρητά σε €160εκ. ευρώ για το 2020 ή σε €280εκ. ευρώ από την έναρξη των εργασιών της ΚΕΔΙΠΕΣ τον Σεπτέμβριο  2018.

Ολοκληρώθηκε, επίσης, στις 9 Σεπτεμβρίου 2020 η συμφωνία για την πώληση του 49% του μετοχικού κεφαλαίου της Αltamira Asset Management (Cyprus) Limited στην Altamira Asset Management S.A, υλοποιώντας έτσι τη Δέσμευση 12 του Καταλόγου Δεσμεύσεων που ανέλαβε η Κυπριακή Δημοκρατία έναντι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού. Προχωρούν  οι  διαβουλεύσεις με την Altamira Cyprus για αναθεώρηση της συμφωνίας εξυπηρέτησης για τη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων της ΣΕΔΙΠΕΣ / ΚΕΔΙΠΕΣ βάσει της Δέσμευσης 18 και του νέου μας επιχειρηματικού πλάνου.
 
H εξέλιξη του σχεδίου Εστία δεν είναι η αναμενόμενη. Με γνώμονα την προστασία των ευάλωτων και ευσυνείδητων δανειοληπτών, αλλά και των ευθυνών μας προς τον Κύπριο φορολογούμενο εξετάζουμε νέες λύσεις. Η επανέναρξη των εκποιήσεων από 1 η Σεπτεμβρίου 2020, όπως και η ανάγκη για νομοθετικές και άλλες ρυθμίσεις που να στηρίζουν το έργο μας, θα συνδράμουν θετικά στη μεγιστοποίηση της αποπληρωμής της κρατικής βοήθειας».  

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
Νίκος Χριστοδουλίδης: Προκηρύσσει μεγάλη εκστρατεία για το rebranding της Κύπρου ο Invest Cyprus
Δρ. Χρ. Χατζηκυπριανού: Κτηνιατρική Σχολή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο
Γ. Μιχαήλ: Ας πιστέψουμε στην κυπριακή επιχειρηματικότητα, ας γίνουμε μια πραγματικά pro-business κοινωνία
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ