ΚΕΔΙΠΕΣ: Ενεργοποιεί Λήδρα για πώληση δανείων €1,2 δις

InBusinessNews  29/09/2020 09:43
ΚΕΔΙΠΕΣ: Ενεργοποιεί Λήδρα για πώληση δανείων €1,2 δις

ΚΕΔΙΠΕΣ: Ενεργοποιεί Λήδρα για πώληση δανείων €1,2 δις

InBusinessNews  29/09/2020 09:43
Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο ‘Λήδρα’ για  την ενδεχόμενη  πώληση εξυπηρετούμενων και ενήμερων αναδιαρθρωμένων χορηγήσεων ύψους μέχρι €1,2 δις από την ΚΕΔΙΠΕΣ, σύμφωνα με τον Προέδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΙΠΕΣ Λάμπρο Παπαδόπουλου.

RELATED ARTICLESΠαρουσιάζοντας την πρόοδο διαχείρισης της ΚΕΔΙΠΕΣ ο κ. Παπαδόπουλος επισήμανε πως οι ταμειακές εισροές για το Β’ Τρίμηνο 2020 περιορίστηκαν στα €53εκ. ευρώ. «Μετά τη μερική άρση των περιοριστικών μέτρων, ο Ιούνιος παρουσίασε ανάκαμψη αποδίδοντας το 60% των συνολικών εισροών για το τρίμηνο. Η ανάκαμψη συνεχίστηκε, με τις ταμειακές εισροές στο Γ’ τρίμηνο να αναμένονται στα υψηλοτέρα τριμηνιαία επίπεδα του έτους και άνω των €80εκ., μειωμένες ωστόσο  κατά περίπου 25% από το 2019.

Παραμένοντας προσηλωμένοι στο στόχο μας για μεγιστοποίηση της αποπληρωμής της κρατικής βοήθειας, το Διοικητικό Συμβούλιο  αποφάσισε νέα καταβολή ποσού σε μετρητά ύψους €40εκ. ευρώ έναντι της κρατικής βοήθειας τον Σεπτέμβριο 2020, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό αποπληρωμής κρατικής βοήθειας σε μετρητά σε €160εκ. ευρώ για το 2020 ή σε €280εκ. ευρώ από την έναρξη των εργασιών της ΚΕΔΙΠΕΣ τον Σεπτέμβριο  2018.

Ολοκληρώθηκε, επίσης, στις 9 Σεπτεμβρίου 2020 η συμφωνία για την πώληση του 49% του μετοχικού κεφαλαίου της Αltamira Asset Management (Cyprus) Limited στην Altamira Asset Management S.A, υλοποιώντας έτσι τη Δέσμευση 12 του Καταλόγου Δεσμεύσεων που ανέλαβε η Κυπριακή Δημοκρατία έναντι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού. Προχωρούν  οι  διαβουλεύσεις με την Altamira Cyprus για αναθεώρηση της συμφωνίας εξυπηρέτησης για τη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων της ΣΕΔΙΠΕΣ / ΚΕΔΙΠΕΣ βάσει της Δέσμευσης 18 και του νέου μας επιχειρηματικού πλάνου.
 
H εξέλιξη του σχεδίου Εστία δεν είναι η αναμενόμενη. Με γνώμονα την προστασία των ευάλωτων και ευσυνείδητων δανειοληπτών, αλλά και των ευθυνών μας προς τον Κύπριο φορολογούμενο εξετάζουμε νέες λύσεις. Η επανέναρξη των εκποιήσεων από 1 η Σεπτεμβρίου 2020, όπως και η ανάγκη για νομοθετικές και άλλες ρυθμίσεις που να στηρίζουν το έργο μας, θα συνδράμουν θετικά στη μεγιστοποίηση της αποπληρωμής της κρατικής βοήθειας».  
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας