Demetra: Αρνητικές επιπτώσεις σε χρηματοοικονομικά assets λόγω πανδημίας

Καθαρό κέρδος μετά τη φορολογία €1.144.335 (0,72 σεντ ανά μετοχή) κατέγραψε η Demetra Holdings το πρώτο εξάμηνο του 2020 σε σχέση με καθαρό κέρδος ύψους €11.719.832 (5,86 σεντ ανά μετοχή) την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Σύμφωνα με τις ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις του Συγκροτήματος, το κέρδος προκύπτει κατά κύριο λόγο από τη συμπερίληψη στα αποτελέσματα του Συγκροτήματος του μεριδίου κέρδους που αναλογεί στο Συγκρότημα από τη συμμετοχή του στην Ελληνική Τράπεζα ύψους €3.711.837.

Ως εκ τούτου, η καθαρή εσωτερική αξία της μετοχής της εταιρείας αυξήθηκε από 128,83 σεντ στις 31 Δεκεμβρίου2019 σε 129,30 σεντ στις 30 Ιουνίου 2020, σημειώνοντας άνοδο 0,4%.

Ο τομέας ακινήτων του Συγκροτήματος κατέγραψε καθαρό κέρδος €779.414 σε σχέση με €578.782, καταγράφοντας αύξηση 34,7%, κέρδος που προκύπτει από εισοδήματα και ενοίκια.

Εξετάζοντας τις συνέπειες για την επιχείρηση λόγω της πανδημίας, η Demetra Holdings τονίζει ότι είναι σαφές πως εισερχόμαστε σε ύφεση και αύξηση της ανεργίας που πιθανόν να οδηγήσει στη μείωση της επαγγελματικής ζήτησης για γραφειακούς και εκθεσιακούς χώρους, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα.

«Τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί από την κυπριακή κυβέρνηση και κυβερνήσεις άλλων κρατών έχουν επιβραδύνει την οικονομία της Κύπρου όσο και την παγκόσμια οικονομία, ενώ υπάρχει πιθανότητα να συντελέσουν σε ευρύτερες επιπτώσεις στις οικονομίες των επηρεαζόμενων χωρών, εφόσον τα μέτρα συνεχίζουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα», σημειώνει η εταιρεία.

Με άμεση επίπτωση σε τουρισμό, φιλοξενία και ψυχαγωγία, αλλά και έμμεση επίπτωση σε κατασκευαστικές και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, η Demetra Holdings εξηγεί ότι οι εν λόγω εξελίξεις έχουν επηρεάσει άμεσα αρνητικά τις αξίες των χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας και του Συγκροτήματος και σε μικρότερο βαθμό τις αποδόσεις των ακινήτων.

Δειτε Επισης

16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Νάγκελ (ΕΚΤ): Δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει σειρά μειώσεων επιτοκίων
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Στρατηγική μεγέθυνσης της θέσης της Alpha Bank στην Κύπρο-Ξανά στο νησί το Δ.Σ. του ομίλου