Διατάγματα με πλαφόν για τις χρεώσεις των τραπεζών

InBusinessNews  07/08/2020 11:41
Διατάγματα με πλαφόν για τις χρεώσεις των τραπεζών

Διατάγματα με πλαφόν για τις χρεώσεις των τραπεζών

InBusinessNews  07/08/2020 11:41

Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου (ΚΤΚ), ενεργώντας εντός των πλαισίων που καθορίζονται από τον περί της Συγκρισιμότητας των Τελών, της Αλλαγής Λογαριασμού Πληρωμών και της Πρόσβασης σε Λογαριασμούς Πληρωμών Νόμο του 2017, έχει εκπονήσει σχετική μελέτη στη βάση της οποίας έχει προτείνει συγκεκριμένη δέσμη μέτρων για καθορισμό των χρεώσεων που επιβάλλονται σε τραπεζικές υπηρεσίες, οι οποίες προσφέρονται από τα Πιστωτικά Ιδρύματα μέσω Λογαριασμών Πληρωμών με Βασικά Χαρακτηριστικά.

RELATED ARTICLES

Διαβάστε το διάταγμα αναλυτικά ΕΔΩ

Συγκεκριμένα, η προαναφερόμενη δέσμη μέτρων που πρότεινε η ΚΤΚ περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων,
(i) τη θέσπιση ανώτατης χρέωσης (πλαφόν) ύψους €36 (Ευρώ) ανά ημερολογιακό έτος στις χρεώσεις που εφαρμόζονται σε συγκεκριμένες υπηρεσίες, οι οποίες προσφέρονται μέσω Λογαριασμού Πληρωμών με Βασικά Χαρακτηριστικά, καθώς και
(ii) την επιβολή μηδενικών χρεώσεων για αναλήψεις μετρητών από Λογαριασμούς Πληρωμών με Βασικά Χαρακτηριστικά μέσω Αυτόματων Ταμειολογικών Μηχανών (ΑΤΜ) στην Κύπρο και επιπρόσθετα σε όλη την επικράτεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ΚΤΚ εκφράζει την ικανοποίηση της για το γεγονός ότι στο Διάταγμα που εξέδωσε σήμερα το Υπουργείο Οικονομικών, υιοθετήθηκε πλήρως η δέσμη μέτρων που εισηγήθηκε η ΚΤΚ.

«Αυτή η δέσμη μέτρων, αναμένεται να συμβάλει στην ενδυνάμωση της προσβασιμότητας των καταναλωτών σε υπηρεσίες πληρωμών, οι οποίες θεωρούνται ως βασικές για τη διεκπεραίωση καθημερινών αναγκών», τονίζει σχετικά η ανακοίνωση της ΚΤΚ.

Καταληκτικά, ο Διοικητής της ΚΤΚ, Κωνσταντίνος Ηροδότου εκφράζει δημόσια τις θερμές ευχαριστίες του στον Υπουργό Οικονομικών κ. Κωνσταντίνο Πετρίδη, καθώς και στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών για την αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία έτσι ώστε να επιτευχθεί ο ευρύτερος στόχος για τη στήριξη του πολίτη αλλά και της οικονομίας γενικότερα.
 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας