powered by

ΟΧΣ: Στις 3.000 οι αιτήσεις αναστολής δόσεων

Στις 3.000 ανήλθαν μέχρι στιγμής οι αιτήσεις που απεστάλησαν στον Οργανισμό Χρηματοδοτήσεως Στέγης (ΟΧΣ) για αναστολή πληρωμής δόσεων δανείων και τόκων, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Ανδρέας Γεωργίου, ο οποίος ανέφερε παράλληλα ότι από την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να αρχίσει αποστολή επιστολών οι οποίες θα ενημερώνουν τους δανειολήπτες κατά πόσον εγκρίθηκε η απορρίφθηκε η αίτηση τους.
 
Σύμφωνα με τον κ. Γεωργίου, οι περίπου 3.000 αιτήσεις αποστάλησαν στον ΟΧΣ μέσω κυρίως ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αλλά και με τηλεομοιότυπο (φαξ). Σημείωσε πως ο Οργανισμός αναμένει να λάβει γύρω στις 10.000 αιτήσεις αναστολής δόσεων.
 
Ανέφερε ότι ήδη ειδική ομάδα που συνέστησε ο Οργανισμός άρχισε να επιλαμβάνεται των αιτήσεων και παράλληλα έρχεται σε τηλεφωνική επικοινωνία με δανειολήπτες, όπου αυτό χρειάζεται, για κάποιες διορθώσεις στην αίτηση τους.
 
Ο ΓΔ του ΟΧΣ είπε ακόμη ότι από την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η εξέταση της αίτησης της πρώτης ομάδας δανειοληπτών, στους οποίους θα σταλεί επιστολή αν έχει εγκριθεί ή όχι η αίτηση τους, ενώ ταυτόχρονα θα τεθεί σε εφαρμογή από την ίδια ημέρα η αναστολή των δόσεων δανείων και τόκων για τις αιτήσεις που θα έχουν εγκριθεί από την συγκεκριμένη ομάδα δανειοληπτών.  
 
Σημείωσε ότι ο Οργανισμός θα επιστρέψει δόσεις δανείων που έχουν καταβληθεί από τις 30 Μαρτίου και εντεύθεν αν αυτό το επιθυμεί ο δανειολήπτης.
 
Επίσης, ο κ. Γεωργίου είπε στο ΚΥΠΕ ότι αναμένεται από την ερχόμενη Δευτέρα να λειτουργήσει παγκύπρια τηλεφωνική γραμμή όπου ο δανειολήπτης θα μπορεί να λαμβάνει πληροφόρηση σε σχέση με το θέμα της αναστολής δόσεων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι αυξομειώσεις σε δάνεια και καταθέσεις τον Μάιο...Τα στατιστικά στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας
Μ. Χριστοδουλίδης: Ψήφος εμπιστοσύνης στο ΧΑΚ και στην οικονομία η πρόθεση εισαγωγής μετοχών της Eurobank στο Χρηματιστήριο
Oscar Arce (ΕΚΤ): Η γήρανση του πληθυσμού οδηγεί σε χαμηλότερα, ακόμα και αρνητικά, επιτόκια
Πρώτη στην μείωση δανείων «σταδίου 2» στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Κύπρος στα τέλη 2024
Καθοδήγηση ΣΥΚΑΛΑ για πληρωμή από το Εθνικό Ταμείο Αλληλεγγύης-Ακυρώθηκε η έκτακτη γενική συνέλευση
Τράπεζα Κύπρου: Αλλαγή στην σύνθεση της Επιτροπής Ανθρώπινου Δυναμικού & Αμοιβών
Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ellinas Finance η Εύη Ρωσσίδου Αντωνιάδου-Τι δηλώνει ο Νέαρχος Πετρίδης
Βγαίνει η Ελληνική, ετοιμάζεται να μπει η Eurobank...Πρόθεση για παράλληλη εισαγωγή των μετοχών της στο ΧΑΚ
Εκτός ΧΑΚ οι μετοχές της Ελληνικής Τράπεζας από την ερχόμενη Δευτέρα 30 Ιουνίου
Έδωσε ακόμη 60 εκατ., στα €1.594 εκατ. η συνολική αποπληρωμή της ΚΕΔΙΠΕΣ προς το κράτος