XAK: Μέτρα για συνέχιση απρόσκοπτης παροχής υπηρεσιών

Το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου επιθυμεί να πληροφορήσει τους συντελεστές της Αγοράς και το επενδυτικό κοινό ότι λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη συνέχιση της απρόσκοπτης παροχής των υπηρεσιών του. Μέσα στα πλαίσια αυτά η λειτουργία της Χρηματιστηριακής Αγοράς καθώς και η διεκπεραίωση των μετασυναλλακτικών δραστηριοτήτων της εκκαθάρισης και του διακανονισμού των συναλλαγών διεξάγονται κανονικά.

Το ΧΑΚ έχει προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να λειτουργεί ομαλά και να εξυπηρετεί όλους τους ενδιαφερόμενους, με μεγάλο μέρος του προσωπικού να εργάζεται με εξ’ αποστάσεως σύνδεση στα συστήματα του, από το σπίτι. Με τον τρόπο αυτό το ΧΑΚ λειτουργεί και εντός των Οδηγιών του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τη λειτουργία του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι από τις 16 Μαρτίου 2020 και με σκοπό την προστασία της υγείας τόσον του προσωπικού του ΧΑΚ όσον και του κοινού, το Χρηματιστήριο εξυπηρετεί το κοινό για τις υπηρεσίες που προσφέρει μέσω υποβολής σχετικών αιτήσεων, είτε με το ταχυδρομείο είτε με την παράδοση φακέλων στο Χρηματιστήριο (χωρίς το κοινό να παραμένει στο χώρο υποδοχής για την εξυπηρέτηση του).  Σημειώνεται ότι με βάση τις διαδικασίες του Χρηματιστηρίου, οι σχετικές αιτήσεις που υπογράφονται από τους ενδιαφερόμενους, θα πρέπει να φέρουν και πιστοποίηση της υπογραφής τους από Πιστοποιών Υπάλληλο, για την προστασία των συναλλαγών των ιδίων των επενδυτών.

 

Δειτε Επισης

Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Νέα αύξηση τόσο στις καταθέσεις όσο και στα δάνεια τον Μάρτιο
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Στο 11,42% το επιτόκιο αναφοράς
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών