ΕΚΚ: Όλες οι συναντήσεις της διεξάγονται αποκλειστικά μέσω τηλεδιάσκεψης

Λόγω των πρόσφατων εξελίξεων σχετικά με την εξάπλωση του ιού COVID-19 και εφαρμόζοντας το Διάταγμα και τα μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (ΕΚΚ) θα ήθελε να ενημερώσει τους εποπτευόμενους οργανισμούς, τους συνεργάτες της και το κοινό γενικότερα ως προς τα έκτακτα μέτρα και διευθετήσεις στις οποίες έχει προβεί.

Έχοντας ως πρώτιστο στόχο τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και ειδικότερα την ευημερία των εργαζομένων της και των εμπλεκόμενων φορέων της αγοράς, η ΕΚΚ προχώρησε σε μια σειρά ενεργειών, μεταξύ των οποίων:  

  • Όλες οι συναντήσεις της ΕΚΚ διεξάγονται αποκλειστικά μέσω τηλεδιάσκεψης ή τηλεφωνικά, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχιση των εργασιών της. 
  • Όλα τα επαγγελματικά ταξίδια του προσωπικού της ανεστάλησαν και το προέτρεψε να αποφεύγει την πραγματοποίηση προσωπικών ταξιδιών.  
  • Από τις 12 Μαρτίου 2020 έγιναν διευθετήσεις ούτως ώστε προσωπικό που εμπίπτει στις ευάλωτες ομάδες να εργάζεται από το σπίτι.
  • Στις 14 Μαρτίου 2020 έγινε προληπτική απολύμανση του κτηρίου της ΕΚΚ από εξειδικευμένο συνεργείο.
  • Από τις 16 Μαρτίου 2020, μέσω ειδικών διευθετήσεων, σχεδόν όλο το προσωπικό της ΕΚΚ εργάζεται εξ αποστάσεως, ούτως ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο ο αριθμός ατόμων στον ίδιο εργασιακό χώρο. 
  • Η ΕΚΚ θα λειτουργεί μόνο με προσωπικό ασφαλείας (crisis management team), το οποίο θα προσέρχεται στον χώρο εργασίας όταν είναι απολύτως αναγκαίο για τον χειρισμό και τη διεκπεραίωση έκτακτων θεμάτων.  
  • Η ΕΚΚ προχώρησε, επίσης, στην έκδοση σειράς εγκυκλίων προς τους εποπτευόμενους, αναφορικά με τον επηρεασμό των εργασιών τους από τον ιό COVID-19 και τις προθεσμίες υποβολής στοιχείων και εγγράφων.

 

Σχετικά με την επικοινωνία με την ΕΚΚ για το επόμενο χρονικό διάστημα και για όσο διαρκούν τα μέτρα:
  • Οι παραλαβές εγγράφων θα γίνονται μέσω θυρίδας που βρίσκεται στην κεντρική είσοδο της ΕΚΚ.
  • Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να επικοινωνήσουν με την ΕΚΚ καλούνται να αποστέλλουν email ανάλογα με το θέμα στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που βρίσκονται στην ιστοσελίδα της ΕΚΚ: https://www.cysec.gov.cy/el-GR/cysec/contact/  
  • Όλες οι πληρωμές προς την ΕΚΚ θα γίνονται ηλεκτρονικά. στους τραπεζικούς λογαριασμούς της https://www.cysec.gov.cy/el-GR/cysec/fees/Commissions-Fees/, αποστέλλοντας παράλληλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο email: accounts@cysec.gov.cy από το οποίο οι ενδιαφερόμενοι θα παραλαμβάνουν τη σχετική απόδειξη πληρωμής.
  • Όσον αφορά στην υποβολή νέων αιτήσεων χορήγησης άδειας λειτουργίας και/ή αιτημάτων που αφορούν ουσιαστικές μεταβολές ισχύουν τα εξής:
  • Μπορείτε να καταθέσετε το τέλος αίτησης στον τραπεζικό λογαριασμό της EKK και να αποστείλετε το φύλλο κατάθεσης και την πρώτη σελίδα του εντύπου αίτησης στο email: accounts@cysec.gov.cy
  • Το Λογιστήριο της EKK θα σας αποστείλει απόδειξη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
  • H απόδειξη μαζί με τον φάκελο της αίτησης, θα πρέπει να υποβληθεί στην ΕΚΚ μέσω της θυρίδας που βρίσκεται στην κεντρική είσοδο της ΕΚΚ.
  • Η ΕΚΚ θα επεξεργαστεί τον φάκελο της αίτησης σύμφωνα με τους νέους κανόνες υγείας και ασφάλειας λόγω των υφιστάμενων περιστάσεων.
Η ΕΚΚ παρακολουθεί στενά και θα αξιολογεί όλες τις εξελίξεις που σχετίζονται με τον ιό COVID-19, προβαίνοντας, όπου απαιτείται, στις δέουσες ενέργειες, καθώς επίσης και τις επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρει στις δραστηριότητες των εποπτευόμενων οντοτήτων της και της αγοράς.   
 

Δειτε Επισης

Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Νέα αύξηση τόσο στις καταθέσεις όσο και στα δάνεια τον Μάρτιο
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Στο 11,42% το επιτόκιο αναφοράς
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών