Καταγγελία βουλευτών για μη εμφάνιση Νομικής Υπηρεσίας στην Επ. Εμπορίου για ρήτρες τραπεζών

Την απογοήτευσή τους εξέφρασαν οι Βουλευτές της Επιτροπής Εμπορίου για το γεγονός ότι σε τρεις συνεδριάσεις δεν παρέστησαν εκπρόσωποι της Νομικής Υπηρεσίας για να δώσουν εξηγήσεις για το θέμα των καταχρηστικών ρητρών των τραπεζών και την καθυστέρηση στην προώθηση υποθέσεων στα δικαστήρια.

Όπως λέχθηκε από τους Βουλευτές, αποφασίστηκε να δοθεί μια ακόμη ευκαιρία στη ΝΥ να εκπροσωπηθεί στη συνεδρίαση, σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει κλήτευση μέσω της διαδικασίας που προνοείται από τη Βουλή.
 
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αντρέας Κυπριανού σημείωσε ότι εδώ και πέντε χρόνια εκκρεμούν στην Νομική Υπηρεσία δεκάδες υποθέσεις τις οποίες ετοίμασε η Υπηρεσία Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Εμπορίου, στη βάση καταγγελιών πολιτών. Η Νομική Υπηρεσία, είπε, δεν οδήγησε ούτε και μία υπόθεση στην Δικαιοσύνη.

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι είναι σημαντικό να οδηγηθούν στο δικαστήριο και να εκδικαστούν υποθέσεις για τις καταχρηστικές ρήτρες των τραπεζών γιατί αυτό θα αλλάξει ίσως όλη την εικόνα των αναδιαρθρώσεων και τη δυνατότητα δανειοληπτών να έχουν κατάληξη στα κόκκινά τους δάνεια.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα υπέδειξε ότι αν εκδικαστεί έστω και μία υπόθεση και καταδικαστεί έστω και μια Τράπεζα, θα αλλάξουν όλα τα δεδομένα με τις καταχρηστικές ρήτρες των τραπεζών  και θα βοηθηθούν δανειολήπτες. Μίλησε για απαράδεκτη καθυστέρηση, κοροϊδία και εμπαιγμό της Βουλής και ανέφερε πως αν η Κυβέρνηση ήθελε να προστατεύσει τις τράπεζες θα το έπραττε όχι σε πέντε χρόνια αλλά σε πέντε ώρες.

Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Άγγελος Βότσης δήλωσε ότι η σημερινή συζήτηση αναβλήθηκε γιατί δεν παρέστη εκπρόσωπος της ΝΥ και ότι αν η ΝΥ δεν παραστεί εκ νέου, τότε θα πρέπει να ξεκινήσει διαδικασία κλήτευση της, ώστε να δοθούν εξηγήσεις. Ανέφερε επίσης ότι δεν ευσταθεί η δικαιολογία που δόθηκε από την Υπηρεσία ότι δεν συντονίστηκε η Βουλή μαζί της για τη σύγκληση της συνεδρίασης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση