Συνάντηση Διοικητή ΚΤ- ΥΠΟΙΚ για χρεώσεις τραπεζών

InBusinessNews  11/02/2020 15:00
Συνάντηση Διοικητή ΚΤ- ΥΠΟΙΚ για χρεώσεις τραπεζών

Συνάντηση Διοικητή ΚΤ- ΥΠΟΙΚ για χρεώσεις τραπεζών

InBusinessNews  11/02/2020 15:00
Συνάντηση εντός των ημερών με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κωνσταντίνος Ηροδότου θα έχει ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης για να εξετάσουν τα στοιχεία που θα περιλαμβάνονται στην έρευνα που διενεργεί ο Διοικητής της ΚΤ σε σχέση με τις χρεώσεις που επιβάλουν οι τράπεζες σε τραπεζικούς λογαριασμούς και υπηρεσίες τους, όπως δήλωσε πηγή του Υπουργείου Οικονομικών. 

RELATED ARTICLES


 
Μετά την μελέτη των στοιχείων, όπως δήλωσε η ίδια πηγή, ο Υπουργός Οικονομικών θα προχωρήσει, αν προκύπτει ανάγκη, στην έκδοση διατάγματος σε σχέση με τις χρεώσεις των τραπεζών.
 
Επιπλέον, η ίδια πηγή χαρακτήρισε κίνδυνο για τα δημόσια οικονομικά την επικείμενη απόφαση του Εφετείου σε σχέση με τις αποκοπές των δημοσίων υπαλλήλων, αναφέροντας ότι το συνολικό κόστος για το κράτος θα ανέλθει γύρω στα €840 εκατομμύρια ή στα περίπου €240 εκ. ετησίως, εξέλιξη που θα «ανατρέψει όλους τους δημοσιονομικούς σχεδιασμούς», όπως τόνισε.
 
Σε περίπτωση που η απόφαση του Εφετείου θα είναι κατά των αποκοπών, η προσπάθεια που θα ακολουθήσει την απόφαση για την συνταγματική τροποποίηση, όπως ανέφερε, θα πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να αρχίσουν αποκοπές νόμιμα για να μην επιβαρυνθεί το κράτος τα €240 εκ. ετησίως.
 
Βιώσιμη ανάπτυξη

Επίσης, η πηγή του Υπουργείου Οικονομικών χαρακτήρισε «βιώσιμη και πιο ισορροπημένη» την ανάπτυξη που παρουσιάζει η κυπριακή οικονομία καθώς αυτή στηρίζεται, όχι όπως στο παρελθόν στην πιστωτική επέκταση, αλλά σε νέους τομείς της οικονομίας όπως είναι μεταξύ άλλων οι τομείς της ναυτιλίας και της εκπαίδευσης.
 
Επιπλέον, ανέφερε ότι υπάρχουν και άλλοι αναδυόμενοι τομείς όπως είναι ο τομέας της έρευνας και της καινοτομίας
 
Αναφέρθηκε επίσης στην σημασία των μεταρρυθμίσεων για την οικονομία, χαρακτηρίζοντας σημαντική την μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας