powered by

Αποσύρθηκαν 236 πλαστά τραπεζογραμμάτια ευρώ το β εξάμηνο 2019

Συνολικά 236 τεμάχια παραχαραγμένων τραπεζογραμματίων ευρώ διαφόρων αξιών αποσύρθηκαν από την κυκλοφορία στην Κύπρο το δεύτερο εξάμηνο του 2019, σε σύγκριση με 279 την αντίστοιχη περσινή περίοδο. 
 
Σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα, με βάση δελτίο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, το τραπεζογραμμάτιο των €50 συνεχίζει να παρουσιάζει το ψηλότερο ποσοστό παραχάραξης, αντιπροσωπεύοντας το 37,7% του συνόλου.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΚΤ, κατά τη συγκεκριμένη περίοδο αποσύρθηκαν από την κυκλοφορία συνολικά 308.000 τεμάχια παραχαραγμένων τραπεζογραμματίων ευρώ διαφόρων αξιών σε όλη την Ευρώπη. Κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2018 είχαν αποσυρθεί 262.000 τεμάχια παραχαραγμένων τραπεζογραμματίων.
 
Τα τραπεζογραμμάτια με ονομαστικές αξίες €50 και €20 παρουσίασαν τα ψηλότερα ποσοστά παραχάραξης, αντιπροσωπεύοντας το 36,5% και το 34,2% του συνόλου, αντίστοιχα.
 
Παρά την πολύ μικρή ποσότητα παραχαραγμένων, η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου συνιστά στους πολίτες να ελέγχουν με προσοχή τα τραπεζογραμμάτια που λαμβάνουν κατά τις συναλλαγές τους σε μετρητά.
 
Στο διαδικτυακό χώρο της ΚΤΚ και της ΕΚΤ υπάρχει πληροφόρηση σχετικά με απλούς ελέγχους για διαπίστωση της γνησιότητας των τραπεζογραμματίων ευρώ.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι αυξομειώσεις σε δάνεια και καταθέσεις τον Μάιο...Τα στατιστικά στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας
Μ. Χριστοδουλίδης: Ψήφος εμπιστοσύνης στο ΧΑΚ και στην οικονομία η πρόθεση εισαγωγής μετοχών της Eurobank στο Χρηματιστήριο
Oscar Arce (ΕΚΤ): Η γήρανση του πληθυσμού οδηγεί σε χαμηλότερα, ακόμα και αρνητικά, επιτόκια
Πρώτη στην μείωση δανείων «σταδίου 2» στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Κύπρος στα τέλη 2024
Καθοδήγηση ΣΥΚΑΛΑ για πληρωμή από το Εθνικό Ταμείο Αλληλεγγύης-Ακυρώθηκε η έκτακτη γενική συνέλευση
Τράπεζα Κύπρου: Αλλαγή στην σύνθεση της Επιτροπής Ανθρώπινου Δυναμικού & Αμοιβών
Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ellinas Finance η Εύη Ρωσσίδου Αντωνιάδου-Τι δηλώνει ο Νέαρχος Πετρίδης
Βγαίνει η Ελληνική, ετοιμάζεται να μπει η Eurobank...Πρόθεση για παράλληλη εισαγωγή των μετοχών της στο ΧΑΚ
Εκτός ΧΑΚ οι μετοχές της Ελληνικής Τράπεζας από την ερχόμενη Δευτέρα 30 Ιουνίου
Έδωσε ακόμη 60 εκατ., στα €1.594 εκατ. η συνολική αποπληρωμή της ΚΕΔΙΠΕΣ προς το κράτος