powered by

Δήλωση Τελών: Η νέα κατάσταση που θα λάβουν άμεσα οι πελάτες τραπεζών

Νέα κατάσταση με την επωνυμία «Δήλωση Τελών» αναμένεται να λάβουν τις επόμενες εβδομάδες οι πελάτες των κυπριακών τραπεζών οι οποίοι διατηρούν λογαριασμούς πληρωμών (τρεχούμενο, προειδοποίησης κλπ). Η εν λόγω κατάσταση αποτελεί υποχρέωση όλων των κυπριακών τραπεζών με βάση τον «Περί της Συγκρισιμότητας των Τελών, της Αλλαγής Λογαριασμού Πληρωμών και της Πρόσβασης σε Λογαριασμούς Πληρωμών Νόμο».

Τονίζεται πως η κατάσταση δεν αφορά νέα τέλη που θα επιβάλουν οι τράπεζες, αλλά αποτελεί υποχρέωση των τραπεζών προς την ΕΕ να ενημερώνουν σε ετήσια βάση τους πελάτες τους με αναλυτική κατάσταση για όλα τα τέλη που καλούνται να καταβάλουν.

Σε σχετικές ενημερώσεις, σύμφωνα με πληροφορίες του InBusinessNews, αναμένεται να προβούν σύντομα τα τραπεζικά ιδρύματα καθώς και με την ετοιμασία σχετικών ενημερωτικών εντύπων που θα διατίθενται στα υποκαταστήματα των τραπεζών.

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω η κατάσταση θα αποστέλλεται χωρίς χρέωση σε ετήσια βάση προς τους πελάτες, ενώ παράλληλα οι πελάτες θα συνεχίσουν να λαμβάνουν την μηνιαία κατάσταση λογαριασμού τους.

Υπογραμμίζεται πως δεν θα πρέπει να προκληθεί πανικός στους πελάτες των τραπεζών που λάβουν την σχετική κατάσταση, καθώς δεν θα κληθούν να καταβάλουν οποιαδήποτε τέλη αλλά απλά το τραπεζικό ίδρυμα θα τους ενημερώνει αναλυτικά για τα τέλη που έχουν καταβάλει το τελευταίο έτος και αφορούν για παράδειγμα έξοδα τήρησης λογαριασμού, τέλη για εξερχόμενα εμβάσματα, χρεώσεις για ανάληψη μετρητών από ATM , τέλη για την εκτέλεση εντολής για την μη πληρωμή επιταγής, έξοδα διεκπεραίωσης κλπ.

Δειτε Επισης

Οι αυξομειώσεις σε δάνεια και καταθέσεις τον Μάιο...Τα στατιστικά στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας
Μ. Χριστοδουλίδης: Ψήφος εμπιστοσύνης στο ΧΑΚ και στην οικονομία η πρόθεση εισαγωγής μετοχών της Eurobank στο Χρηματιστήριο
Oscar Arce (ΕΚΤ): Η γήρανση του πληθυσμού οδηγεί σε χαμηλότερα, ακόμα και αρνητικά, επιτόκια
Πρώτη στην μείωση δανείων «σταδίου 2» στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Κύπρος στα τέλη 2024
Καθοδήγηση ΣΥΚΑΛΑ για πληρωμή από το Εθνικό Ταμείο Αλληλεγγύης-Ακυρώθηκε η έκτακτη γενική συνέλευση
Τράπεζα Κύπρου: Αλλαγή στην σύνθεση της Επιτροπής Ανθρώπινου Δυναμικού & Αμοιβών
Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ellinas Finance η Εύη Ρωσσίδου Αντωνιάδου-Τι δηλώνει ο Νέαρχος Πετρίδης
Βγαίνει η Ελληνική, ετοιμάζεται να μπει η Eurobank...Πρόθεση για παράλληλη εισαγωγή των μετοχών της στο ΧΑΚ
Εκτός ΧΑΚ οι μετοχές της Ελληνικής Τράπεζας από την ερχόμενη Δευτέρα 30 Ιουνίου
Έδωσε ακόμη 60 εκατ., στα €1.594 εκατ. η συνολική αποπληρωμή της ΚΕΔΙΠΕΣ προς το κράτος