Αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη ξένων καταθετών στην Κύπρο

Αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη ξένων καταθετών στην Κύπρο

Αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη ξένων καταθετών στην Κύπρο

Αυξημένες κατά €708 εκατ. παρουσιάζονται οι συνολικές καταθέσεις τον Οκτώβρη σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2018, με το υπόλοιπο των συνολικών καταθέσεων στα πιστωτικά ιδρύματα της Κύπρου να διαμορφώνεται στα €48,57 δις στα τέλη Οκτωβρίου σε σχέση με €47,86 δις που ήταν τον Ιανουάριο.

Η αυξητική τάση των συνολικών καταθέσεων από τον περασμένο Δεκέμβριο καταδεικνύει ότι αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη των καταθετών στο τραπεζικό σύστημα της Κύπρου, όχι μόνο από τα κυπριακά νοικοκυριά αλλά και από ξένους καταθέτες. Συγκεκριμένα, οι καταθέσεις κυπριακών νοικοκυριών σε σχέση με τον περασμένο Δεκέμβριο παρουσιάζονται μειωμένες κατά περίπου €30 εκατ. καθώς τον Οκτώβρη διαμορφώθηκαν στα €23.459,8 εκατ. σε σχέση με €23.489,5 εκατ. τον περασμένο, μείωση η οποία αντισταθμίστηκε από την εισροή καταθέσεων από κατοίκους τρίτων χωρών καθώς οι συνολικές καταθέσεις νοικοκυριών τρίτων χωρών σε κυπριακές τράπεζες αυξήθηκαν από €2.998,4 εκατ. τον περασμένο Δεκέμβρη σε €3.063,9 εκατ. τον Οκτώβρη.

Σε ό,τι αφορά την ροή καταθέσεων, σύμφωνα με στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, η Γενική Κυβέρνηση αύξηση το σύνολο των καταθέσεων της τον Οκτώβρη από €304,5 εκατ. τον περασμένο Δεκέμβρη σε €482,4 εκατ. Αύξηση των καταθέσεων της παρουσίασε και η κατηγορία ασφαλιστικές επιχειρήσεις και ασφαλιστικά ταμεία και συνταξιοδοτικά ταμεία με το συνολικό ποσό τον Οκτώβρη να διαμορφώνεται στα €1.712,7 εκατ. σε σχέση με €1681 εκατ. που ήταν τον Δεκέμβριο του 2018.
 

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας