Αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη ξένων καταθετών στην Κύπρο

Αυξημένες κατά €708 εκατ. παρουσιάζονται οι συνολικές καταθέσεις τον Οκτώβρη σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2018, με το υπόλοιπο των συνολικών καταθέσεων στα πιστωτικά ιδρύματα της Κύπρου να διαμορφώνεται στα €48,57 δις στα τέλη Οκτωβρίου σε σχέση με €47,86 δις που ήταν τον Ιανουάριο.

Η αυξητική τάση των συνολικών καταθέσεων από τον περασμένο Δεκέμβριο καταδεικνύει ότι αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη των καταθετών στο τραπεζικό σύστημα της Κύπρου, όχι μόνο από τα κυπριακά νοικοκυριά αλλά και από ξένους καταθέτες. Συγκεκριμένα, οι καταθέσεις κυπριακών νοικοκυριών σε σχέση με τον περασμένο Δεκέμβριο παρουσιάζονται μειωμένες κατά περίπου €30 εκατ. καθώς τον Οκτώβρη διαμορφώθηκαν στα €23.459,8 εκατ. σε σχέση με €23.489,5 εκατ. τον περασμένο, μείωση η οποία αντισταθμίστηκε από την εισροή καταθέσεων από κατοίκους τρίτων χωρών καθώς οι συνολικές καταθέσεις νοικοκυριών τρίτων χωρών σε κυπριακές τράπεζες αυξήθηκαν από €2.998,4 εκατ. τον περασμένο Δεκέμβρη σε €3.063,9 εκατ. τον Οκτώβρη.

Σε ό,τι αφορά την ροή καταθέσεων, σύμφωνα με στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, η Γενική Κυβέρνηση αύξηση το σύνολο των καταθέσεων της τον Οκτώβρη από €304,5 εκατ. τον περασμένο Δεκέμβρη σε €482,4 εκατ. Αύξηση των καταθέσεων της παρουσίασε και η κατηγορία ασφαλιστικές επιχειρήσεις και ασφαλιστικά ταμεία και συνταξιοδοτικά ταμεία με το συνολικό ποσό τον Οκτώβρη να διαμορφώνεται στα €1.712,7 εκατ. σε σχέση με €1681 εκατ. που ήταν τον Δεκέμβριο του 2018.
 

Δειτε Επισης

Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν εξαρτόμαστε από τη Fed για την μείωση των επιτοκίων
Εισαγωγή δύο νέων σειρών ομολόγων της Astrobank στη Νέα Αγορά του ΧΑΚ
Κάποια επιδείνωση των ΜΕΔ σε ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένει για το 2024 ο DBRS
Στο κενό έφεση κατά απόφασης Επαρχιακού Δικαστηρίου για υπόθεση αγοράς αξιογράφων και χρεογράφων
Προανήγγειλε μείωση επιτοκίων η Λαγκάρντ-Σε σύντομο χρονικό διάστημα και αν δεν υπάρξει μεγάλο σοκ
Επιτόκια: Γιατί Deutsche Bank και Morgan Stanley «ρίχνουν» τις προβλέψεις
Πώς το ESG παίρνει μορφή μέσα από το διατραπεζικό έργο αξιολόγησης επιχειρήσεων (video)