Ελληνική: Πιθανή αύξηση χρεώσεων στο ταμείο και μείωση online

«Το θέμα των χρεώσεων εξετάζεται αλλά δεν είμαστε σε θέση να πούμε αν θα αυξηθούν ή όχι», διευκρίνισε ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Ελληνικής Τράπεζας.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο αύξησης των χρεώσεων που επιβάλλει η Ελληνική Τράπεζα ανέφερε: «Κοιτάζουμε τις χρεώσεις, καθώς τα έξοδά μας αυξάνονται κάθε μέρα και σχετίζονται με τις εποπτικές ανάγκες της Τράπεζας και τη διαφύλαξη των καταθετών και των δανειζομένων μέσω σωστού δανεισμού και αναδιαρθρώσεων. Το εποπτικό κόστος το επωμίζεται η Τράπεζα, αλλά κάποτε πρέπει να κατανεμηθεί και στο πελατολόγιο και στους μετόχους».

Ερωτηθείς για την αναθεώρηση κάποιων χρεώσεων που έχει ήδη γίνει, εξήγησε ότι έπρεπε να αναθεωρηθούν οι χρεώσεις, διότι ήταν διαφορετικές για το πελατολόγιο της Ελληνικής και διαφορετικές για τους πελάτες της πρώην Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας.

Την ίδια ώρα, ο CEO της Ελληνικής Τράπεζας επεσήμανε ότι ενδέχεται να μειωθούν οι χρεώσεις σε ορισμένους τομείς και να αυξηθούν σε άλλους. «Το κόστος μεταφοράς ή πληρωμής μέσω διαδικτύου είναι μικρότερο από τη συναλλαγή σε ένα κατάστημα, και έτσι μπορούμε να μειώσουμε τα έξοδα ψηφιακών πληρωμών και να αυξήσουμε τα έξοδα για πληρωμές στο ταμείο», είπε σχετικά.

Δίκτυο καταστημάτων
Ερωτηθείς αν αναμένεται περαιτέρω μείωση του δικτύου των καταστημάτων της Τράπεζας, ο κ. Μάτσης τόνισε ότι το κύριο μέρος της μείωσης καταστημάτων επιτεύχθηκε με την ενσωμάτωση της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας.

«Ενδέχεται να κλείσουν λίγα καταστήματα για την ώρα, αλλά δεν μιλάμε για ραγδαίο ή μεγάλο ρυθμό καταστημάτων», ανέφερε σχετικά.

«Από την άλλη», πρόσθεσε, «εξετάζουμε πώς θα είναι η Τράπεζα σε πέντε χρόνια, η οποία σε πέντε χρόνια μπορεί να έχει αισθητά λιγότερα καταστήματα».

Ταυτόχρονα, διαβεβαίωσε ότι εφόσον δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό στην Τράπεζα, δεν μελετάται οποιοδήποτε σχέδιο εθελούσιας εξόδου.

Καλύτερα τα νέα για ΕΣΤΙΑ
Στην αύξηση του ενδιαφέροντος και των αιτήσεων που υποβάλλονται για το Σχέδιο ΕΣΤΙΑ, αναφέρθηκε ο CEO της Ελληνικής Τράπεζας, σημειώνοντας ότι όλες οι τράπεζες βοηθούν τους δανειολήπτες στη συμπλήρωση των εν λόγω αιτήσεων.

Επεσήμανε ακόμα ότι χρειάζεται καιρός προκειμένου να βρεθούν όλα τα απαιτούμενα έγγραφα που θα υποβληθούν μαζί με τις αιτήσεις, τονίζοντας ότι αρχικά δεν υπήρχαν πολλές αιτήσεις.

Εντούτοις, ο κ. Μάτσης αναγνώρισε ότι δεν είναι αρκετά ικανοποιητική η προσέλευση, σημειώνοντας ότι αναμένονταν περισσότερη συμμετοχή στο Σχέδιο, ενώ εξήγησε ότι και η ίδια η κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις και λαμβάνει μέτρα.

Δειτε Επισης

Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Στο 11,42% το επιτόκιο αναφοράς
Και αυτό το Πάσχα η Alpha Bank στέκεται στο πλευρό των ευάλωτων συμπολιτών μας
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά
Νάγκελ (ΕΚΤ): Δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει σειρά μειώσεων επιτοκίων