Κ. Κουτεντάκης: Βιώσιμη ανάπτυξη μέσω αξιοποίησης ιδιαίτερων χαρακτηριστικών

Κ. Κουτεντάκης: Βιώσιμη ανάπτυξη μέσω αξιοποίησης ιδιαίτερων χαρακτηριστικών

Κ. Κουτεντάκης: Βιώσιμη ανάπτυξη μέσω αξιοποίησης ιδιαίτερων χαρακτηριστικών

Η γεωπολιτική θέση της Κύπρου είναι ιδιαίτερα σημαντική κάτι το οποίο επηρεάζει την ανάπτυξη της ανέφερε ο Κωνσταντίνος Κουτεντάκης Managing Director της Alpha Bank Cyprus. Μιλώντας ενώπιον του 7ου Cyprus Banking Forum, υπογράμμισε πως σήμερα η τεχνολογία προχωρά με γοργούς ρυθμούς επηρεάζοντας την καθημερινότητα μας, ενώ στάθηκε στο γεγονός ότι η φαντασία μας είναι αυτά που σταματά την ανάπτυξη.

RELATED ARTICLESΠαράλληλα, ο κ. Κουτεντάκης αναφέρθηκε σε όλους τους τομείς της Οικονομίας που επηρεάζονται από την τεχνολογία, ενώ σε ό,τι αφορά την κυπριακή Οικονομία και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να αναπτυχθεί και να διατηρήσει μια βιώσιμη ανάπτυξη ο κ. Κουτεντάκης υπογράμμισε πως η Κύπρος θα πρέπει να αξιοποιήσει τα χαρακτηριστικά που διαθέτει.

Συγκεκριμένα, υπογράμμισε τον καλό καιρό που διαθέτει η χώρα μας και τις καθαρές παραλίες, την ασφάλεια που διαθέτει, την κυπριακή φιλοξενία, το εκπαιδευτικό και φορολογικό σύστημα, όπως επίσης και την γεωπολιτική της θέση που μπορεί να αποτελέσει γέφυρα μεταξύ τριών ηπείρων.

Η Κύπρος, είπε, μπορεί να καταστεί energy hub της Ευρώπης αναπτύσσοντας σχέσεις με ηγετικές εταιρείες για την παραγωγή εναλλακτικών μορφών ενέργειας, δημιουργία βιομηχανίας γύρω από την πράσινη ενέργεια κάτι το οποίο θα μπορεί να την βοηθήσει να ανεξαρτητοποιηθεί στην παραγωγή ενέργειας την επόμενη 15ετία.

Τέλος ο κ. Κουτεντάκης τόνισε πως όλες οι αρμόδιες αρχές θα πρέπει να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειες τους για προώθηση της Κύπρου ως ιδανικό μέρος για επιχειρείν.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας