Frou-Frou vs Muskita: 8 χρόνια αντιπαράθεσης

Ιούνιος 2011. Η  εταιρεία Alkis H. Hadjikyriakos (Μπισκότα Φρου Φρου) ανακοινώνει στο ΧΑΚ πως για να διασφαλίσει τα δικαιώματα που προκύπτουν από το υποχρεωτικό squeeze out των θυγατρικών της εταιρείας που κατέχουν μετοχές της Muskita θα κινηθεί δικαστικά.

Συγκεκριμένα τότε το ΔΣ της εταιρείας εξέδωσε ανακοίνωση πως  ομόφωνα δεν έγινε αποδεκτή η ΔΠ των Muskita Investments, MDG Holdings και Δήμου Μουσκή για εξαγορά (έναντι €0,84 ανά μετοχή) και αποφασίστηκε ότι πρέπει να επιδιώξουν τα δικαιώματα του Συγκροτήματος δικαστικά γιατί η τιμή που προσφέρθηκε δεν θεωρήθηκε ούτε δίκαιη ούτε εύλογη.

Στις 7 Ιουνίου του 2011 είχε ανακοινωθεί η επιτυχής ολοκλήρωση της ΔΠ με τη συνολική συμμετοχή των μεγαλομετόχων στο μετοχικό κεφάλαιο της MAI να ανέρχεται στα 78.967.013 μετοχές ήτοι ποσοστό 95,72% και η πρόθεση για squeeze out.

Η FBI διαφωνούσε με το squeeze out και αποφασίστηκε να ανατεθεί σε ανεξάρτητο οίκο εμπειρογνωμόνων να προσδιορίσει τη δίκαιη αξία της μετοχής η οποία θεωρείται ότι είναι κατά πολύ ψηλότερη από την τιμή της προσφοράς.

Επίσης, αποφασίστηκε να ανατεθεί σε άλλο οίκο εμπειρογνωμόνων να αξιολογήσει την πληρότητα, την αξιοπιστία και ορθότητα της έκθεσης της Deloitte που υποστήριξα τη δημόσια πρόταση δεδομένου ότι η εν λόγω έκθεση σαφώς αναφέρει ότι «δεν αποτελεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο αποτίμηση της αξίας των μετοχών».

«Η δικαστική οδός είναι η μόνη επιλογή που αφήνεται στο Συγκρότημα, την οποία θα επιδιώξει είτε από μόνο του είτε σε σύμπραξη με άλλους μετόχους που απέρριψαν την προσφορά», τόνιζε.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας θεωρεί ότι η πρακτική του squeeze out σε περιόδους σοβαρής οικονομικής ύφεσης δημιουργεί συνθήκες εκμετάλλευσης των μετόχων με μεγάλες αρνητικές επιπτώσεις στη χρηματιστηριακή αγορά», κατέληγε πριν 8 χρόνια.
 
Νοέμβριος 2019: 8 χρόνια αργότερα η εταιρεία Frou Frou ανακοινώνει στο ΧΑΚ ότι μελέτησε την απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού σε αγωγή που είχε καταχωρήσει εναντίον των Muskita Investments, MGD Holdings, Δήμου Μουσκή, Αννίτας Μουσκή, Sheila Mouskis, Γλαύκου Μουσκή και Τάκη Κληρίδη μεγαλομετόχων και μελών του ΔΣ της εταιρείας για τη δημόσια πρόταση που υπέβαλαν στους μετόχους μειοψηφίας.

Η απόφαση σύμφωνα με την Frou Frou παρ’ όλο που εκδόθηκε υπέρ των εναγόντων, δεν επιδίκασε το ύψος της απαιτούμενης αποζημίωσης και για αυτό θα προβεί στις ακόλουθες ενέργειες:

-Θα επιμένει στην καταβολή δίκαιων αποζημιώσεων

-Θα ζητήσει παρέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για να εξετάσει τη νομιμότητα της δημόσιας πρότασης

-Θα προωθήσει ιδιωτική ποινική αγωγή εναντίον των εμπλεκόμενων που υπέπεσαν ή ενδεχομένως υπέπεσαν σε ποινικά αδικήματα κατά την υποβολή της δημόσιας πρότασης
 
-Θα γίνει επαφή με όλους τους παλαιούς μετόχους μειοψηφίας για την εξέταση προώθησης ομαδικής αγωγής.
 
 

Δειτε Επισης

Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Μειώνεται η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια, αμετάβλητη για στεγαστικά
Ν. Χριστοδουλίδης: Γιατί αυξάνονται οι τιμές και τα μέτρα συγκράτησης του πληθωρισμού (βίντεο)
Εισαγωγή νέων Γραμματίων Δημοσίου Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΧΑΚ
Η επιστροφή της Τράπεζας Κύπρου
Στα κέρδη την Τετάρτη το ΧΑΚ, μεγάλο ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές
Πανίκος Νικολάου: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Τράπεζα Κύπρου η έγκριση για πληρωμή μερίσματος
Με τις... ευλογίες Κεραυνού η Eurobank A.E.-Είδε Ζανιά και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου
Ξεκαθαρίζει και δίνει το στίγμα πορείας της ΕΚΤ για τα επιτόκια η Λαγκάρντ-Καμία προδέσμευση
Τα hedge funds επενδύουν στην αγορά κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης