Οι νέες χρεώσεις της Ελληνικής Τράπεζας

Μάριος Ιωάννου  15/11/2019 07:00
Οι νέες χρεώσεις της Ελληνικής Τράπεζας

Οι νέες χρεώσεις της Ελληνικής Τράπεζας

Μάριος Ιωάννου  15/11/2019 07:00

Με €2 θα χρεώνεται ο πελάτης της Ελληνικής Τράπεζας για μία ανάληψη μετρητών από το ταμείο μέχρι €10.000, ενώ η χρέωση για πελάτες ηλικίας άνω των 65 ετών η χρέωση θα είναι €1.

RELATED ARTICLES


Τραπεζικές εργασίες
Εάν πάλι το ποσό ξεπερνά τα €10.000, η επιβάρυνση φτάνει τα €5.

Ταυτόχρονα, το κόστος εξαργύρωσης επιταγών στο ταμείο θα ανέρχεται στα €2 ανά επιταγή.

Την ίδια στιγμή μπορεί η εκτύπωση μίας κατάστασης λογαριασμού (statement) να γίνεται δωρεάν μέσω διαδικτύου, εντούτοις για εκτύπωση στο ταμείο ο πελάτης θα επιβαρύνεται με €5 ανά κύκλο έκδοσης, συμπεριλαμβανομένου του τρέχοντος μηνός.

Αυτές είναι κάποιες από τις νέες χρεώσεις της Ελληνικής Τράπεζας, οι οποίες θα ισχύσουν από τον Ιανουάριο του 2020.

Δείτε πιο κάτω αναλυτικά τις νέες χρεώσεις που θα εφαρμόσει η Τράπεζα από τη νέα χρονιά για τις τραπεζικές εργασίες, καθώς και όσες τέθηκαν σε ισχύ από τις 16 Σεπτεμβρίου 2019.
 

01trapezikesergasiesproti

 

02fysika

 

03fysika

 

04fysika

 

05fysika

 

06fysika

 

07fysika

 

08fysika

 

09fysika

 

Εμπορικές συναλλαγές
Όσον αφορά τις εμπορικές συναλλαγές, η προμήθεια αποστολής εμβάσματος με Swift στην Ελληνική Τράπεζα φτάνει τα €25 ή το ισόποσο των €25 ανάλογα με το νόμισμα του λογαριασμού.

Παράλληλα η προμήθεια εκτέλεσης τοπικού γραμματίου προς είσπραξη φτάνει το 0,25%, με ελάχιστη χρέωση €6 ανά γραμμάτιο και μέγιστη τα €500, ενώ η επιστροφή απλήρωτων γραμματίων στοιχίζει €12.

Εξάλλου, η προμήθεια για μετατροπή συναλλάγματος ανέρχεται στο 0,6% (ελάχιστο €6) για ποσά πράξεων μικρότερα των €35.000 και στο 0,4% (ελάχιστο €215 – μέγιστο €500) για ποσά πράξεων που υπερβαίνουν τα €35.000.

Δείτε πιο κάτω τις χρεώσεις που εφαρμόζει η Ελληνική Τράπεζα από 16 Σεπτεμβρίου 2019 για εμπορικές συναλλαγές.
 

emporikesynallages01

 

emporikesynallages02

 

emporikesynallages03

 

emporikesynallages04

 

emporikesynallages05

 

emporikesynallages06

Υπηρεσίες θεματοφυλακής
Όσον αφορά υπηρεσίες εμπιστευματοδόχων και θεματοφυλακής, τα δεδομένα διαφέρουν.

Για προαιρετικές και υποχρεωτικές πράξεις με επιλογή (ανά εντολή), καθώς και προαιρετικές και υποχρεωτικές πράξεις αναφορικά με επενδυτικά κεφάλαια (FMG B & FMG C) η χρέωση ανέρχεται στα €50.

Για λοιπές υποχρεωτικές πράξεις (ανά εντολή) η χρέωση φτάνει τα €40, ενώ για διεκπεραίωση πιστοποιητικού φορολογίας (W-8 BEN) και επιστροφής φόρου η επιβάρυνση ανέρχεται στα €60.

Η Ελληνική Τράπεζα διευκρινίζει ότι οι χρεώσεις για την παροχή υπηρεσιών θεματοφυλακής δεν είναι προκαθορισμένες αλλά ανάλογα με την περίπτωση, συμφωνούνται μεταξύ της Τράπεζας και του πελάτη στα πλαίσια της μεταξύ τους συμφωνίας, λαμβάνοντας υπόψη το κόστος της Τράπεζας, το μέγεθος του χαρτοφυλακίου ή της συναλλαγής, τις συνθήκες της αγοράς και το βαθμό δυσκολίας επεξεργασίας της συναλλαγής. Πέραν των καταγεγραμμένων στη συμφωνία χρεώσεων, σε περίπτωση που ο παρακάτω κατάλογος χρεώσεων δεν περιέχεται στην υπό αναφορά συμφωνία, αυτός τυγχάνει εφαρμογής και θεωρείται ότι αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της εν λόγω συμφωνίας. 

Σημειώνεται ότι οι χρεώσεις για τις υπηρεσίες θεματοφυλακής, καθορίζονται εσωτερικά από τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Θεματοφυλακής σε συνεννόηση με τον Γενικό Διευθυντή Εταιρικής Ανάπτυξης και Προϊόντων.

Δείτε πιο κάτω τις χρεώσεις που εφαρμόζει η Ελληνική Τράπεζα από 16 Σεπτεμβρίου 2019 για υπηρεσίες εμπιστευματοδόχων και θεματοφυλακής.
 

thematofylaki
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας