Απόψεις αντάλλαξαν Σύνδεσμος Προστασίας Πρώτης Κατοικίας και Ηροδότου

InBusinessNews  17/09/2019 19:00
Απόψεις αντάλλαξαν Σύνδεσμος Προστασίας Πρώτης Κατοικίας και Ηροδότου

Απόψεις αντάλλαξαν Σύνδεσμος Προστασίας Πρώτης Κατοικίας και Ηροδότου

InBusinessNews  17/09/2019 19:00
Απόψεις και εισηγήσεις σε ότι αφορά τα θέματα των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων, το Σχέδιο Εστία και την τήρηση του Κώδικα και της Οδηγίας της Κεντρικής Τράπεζας για τις αναδιαρθρώσεις αντάλλαξαν σε συνάντησή τους, την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου, Σύνδεσμος Προστασίας Πρώτης Κατοικίας και Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας.

RELATED ARTICLES

 
Σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Προστασίας Πρώτης Κατοικίας εκφράζει την ευαρέσκειά του για το γεγονός ότι τόσο «ο Διοικητής, Κωνσταντίνος Ηροδότου, όσο και τα υπόλοιπα μέλη της Κεντρικής Τράπεζας που παρέστησαν στη συνάντηση, τυγχάνουν επαρκούς πληροφόρησης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δανειολήπτες ενώ εξέφρασαν και την ανάλογη θέληση στο να βοηθήσουν να ξεπεραστούν τα προβλήματα αυτά». 
 
Αναφέρει, επίσης, ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης,  ο Διοικητής της ΚΤ, «διαβεβαίωσε ότι η Επιτροπή που συστάθηκε για τη δημιουργία μηχανισμού για εκποιήσεις δανειοληπτών που αισθάνονται ότι έχουν αδικηθεί, συνεχίζει το έργο της προσδοκώντας ότι ο μηχανισμός θα είναι έτοιμος περί τα μέσα Οκτωβρίου και αφού γίνουν οι σχετικές διαβουλεύσεις με τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM) και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ)».
 
Ο Σύνδεσμος Προστασίας Πρώτης Κατοικίας κλείνοντας εκφράζει αισιοδοξία «ότι ο σχετικός μηχανισμός θα παρέχει δίκαιες λύσεις και γρήγορες διαδικασίες οι οποίες θα εξισορροπούν καθοριστικά τις σχέσεις τραπεζών και δανειοληπτών».
 
Τέλος, ευχαριστεί, «για την άμεση ανταπόκριση από πλευράς της Κεντρικής Τράπεζας για την πραγματοποίηση της σημερινής συνάντησης η οποία διεξήχθη σε ένα πολύ ευχάριστο και φιλικό κλίμα».
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας