Απόψεις αντάλλαξαν Σύνδεσμος Προστασίας Πρώτης Κατοικίας και Ηροδότου

Απόψεις και εισηγήσεις σε ότι αφορά τα θέματα των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων, το Σχέδιο Εστία και την τήρηση του Κώδικα και της Οδηγίας της Κεντρικής Τράπεζας για τις αναδιαρθρώσεις αντάλλαξαν σε συνάντησή τους, την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου, Σύνδεσμος Προστασίας Πρώτης Κατοικίας και Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας.
 
Σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Προστασίας Πρώτης Κατοικίας εκφράζει την ευαρέσκειά του για το γεγονός ότι τόσο «ο Διοικητής, Κωνσταντίνος Ηροδότου, όσο και τα υπόλοιπα μέλη της Κεντρικής Τράπεζας που παρέστησαν στη συνάντηση, τυγχάνουν επαρκούς πληροφόρησης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δανειολήπτες ενώ εξέφρασαν και την ανάλογη θέληση στο να βοηθήσουν να ξεπεραστούν τα προβλήματα αυτά». 
 
Αναφέρει, επίσης, ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης,  ο Διοικητής της ΚΤ, «διαβεβαίωσε ότι η Επιτροπή που συστάθηκε για τη δημιουργία μηχανισμού για εκποιήσεις δανειοληπτών που αισθάνονται ότι έχουν αδικηθεί, συνεχίζει το έργο της προσδοκώντας ότι ο μηχανισμός θα είναι έτοιμος περί τα μέσα Οκτωβρίου και αφού γίνουν οι σχετικές διαβουλεύσεις με τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM) και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ)».
 
Ο Σύνδεσμος Προστασίας Πρώτης Κατοικίας κλείνοντας εκφράζει αισιοδοξία «ότι ο σχετικός μηχανισμός θα παρέχει δίκαιες λύσεις και γρήγορες διαδικασίες οι οποίες θα εξισορροπούν καθοριστικά τις σχέσεις τραπεζών και δανειοληπτών».
 
Τέλος, ευχαριστεί, «για την άμεση ανταπόκριση από πλευράς της Κεντρικής Τράπεζας για την πραγματοποίηση της σημερινής συνάντησης η οποία διεξήχθη σε ένα πολύ ευχάριστο και φιλικό κλίμα».

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά
Νάγκελ (ΕΚΤ): Δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει σειρά μειώσεων επιτοκίων
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Στρατηγική μεγέθυνσης της θέσης της Alpha Bank στην Κύπρο-Ξανά στο νησί το Δ.Σ. του ομίλου