Κόκκινο Δικαστηρίου στην προσφυγή Fidelisco Capital Markets κατά Κεφαλαιαγοράς

InBusinessNews  05/09/2019 12:20
Κόκκινο Δικαστηρίου στην προσφυγή Fidelisco Capital Markets κατά Κεφαλαιαγοράς

Κόκκινο Δικαστηρίου στην προσφυγή Fidelisco Capital Markets κατά Κεφαλαιαγοράς

InBusinessNews  05/09/2019 12:20

Το Διοικητικό Δικαστήριο, με την απόφασή του ημερομηνίας 20 Αυγούστου 2019, απέρριψε προσφυγή της Fidelisco Capital Markets Limited κατά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, αφού έκρινε επαρκή την εξέταση και αιτιολογία της ΕΚΚ κατά τρόπο ώστε να μην αφήνεται περιθώριο επέμβασης του Δικαστηρίου και δεν διαπίστωσε την ύπαρξη πραγματικής ή νομικής πλάνης. 

RELATED ARTICLES


Σύμφωνα με το Δικαστήριο, η ΕΚΚ ενήργησε σε πλήρη συμμόρφωση με τον νόμο, έχοντας υπόψη τα ορθά δεδομένα και ενεργώντας νομίμως. 

Η εταιρεία Fidelisco Capital Markets Limited με την Προσφυγή προσέβαλε την απόφαση της ΕΚΚ ημερομηνίας 18 Μαΐου 2015 να της επιβάλει συνολικό διοικητικό πρόστιμο ύψους €15.000 για παραβάσεις του περί Επενδυτικών Υπηρεσιών και Δραστηριοτήτων και Ρυθμιζόμενων Αγορών Νόμου του 2007, ως εκάστοτε ισχύει. 

Υπενθυμίζεται ότι αναλυτικά, στην εταιρεία επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο: 
A. Ύψους €5.000 για μη συμμόρφωση με το άρθρο 75(2) του Νόμου, καθότι, ενώ περί το Νοέμβριο 2014 παρείχε επενδυτικές υπηρεσίες σε πελάτες μέσω γραφείου στο Παραλίμνι, δεν γνωστοποίησε στην ΕΚΚ γραπτώς την πρόθεσή της για την ίδρυση εκεί υποκαταστήματος, με όλες τις πληροφορίες σχετικά με το υποκατάστημα. 

B. Ύψους €10.000 για μη συμμόρφωση με το άρθρο 139(2) του Νόμου, καθότι παρείχε στην ΕΚΚ ψευδείς ή παραπλανητικές πληροφορίες αφού, ενώ περί το Νοέμβριο του 2014 η Εταιρεία λειτούργησε υποκατάστημα στο Παραλίμνι παρέχοντας επενδυτικές υπηρεσίες, γνωστοποίησε στην ΕΚΚ περί τον Οκτώβριο 2014, αντί αυτού, την ίδρυση γραφείου αντιπροσώπευσης για την προώθηση των εργασιών της. Σχετική είναι η ανακοίνωση της ΕΚΚ ημερομηνίας 08.07.2015.

Ολόκληρη η απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου βρίσκεται εδώ.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας