Tα φαβορί για το νέο Δ.Σ. της Ελληνικής Τράπεζας

Οργιώδες παρασκήνιο εκτυλίσσεται τις τελευταίες ώρες μεταξύ των μεγαλομετόχων της Ελληνικής Τράπεζας, σε ό,τι αφορά τις υποψηφιότητες για το νέο ΔΣ. Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές του InBusinessNews, οι δύο μεγαλύτεροι μέτοχοι Δήμητρα Επενδυτική που ελέγχει το 21% και η Wargaming που κατέχει το 20,6% δεν έχουν καμία μεταξύ τους επικοινωνία και προσπαθούν να κτίσουν συμμαχίες με τους υπόλοιπους μεγαλομέτοχους, ώστε να πετύχουν την όσο δυνατή μεγαλύτερη εκπροσώπηση στο νέο ΔΣ. 

 

18 υποψήφιοι για 13 θέσεις

Ως γνωστό υπάρχουν 18 υποψήφιοι για 13 θέσεις στην γενική συνέλευση που είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στις 28 Αυγούστου στις 11:30 το πρωί εκ των οποίων τουλάχιστον οι 7 με βάση οδηγίες των εποπτικών αρχών θα πρέπει να είναι ανεξάρτητοι και το μέγιστο οι 6 ως μη ανεξάρτητοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 10 από τους 18 συμβούλους που προτείνονται μετέχουν στο υφιστάμενο συμβούλιο, ενώ στο νέο συμβούλιο η πλειοψηφία των μελών όπως προαναφέραμε θα πρέπει να είναι ανεξάρτητοι, δηλαδή να μην εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μετοχών.

 

Τα φαβορί

Στους μη ανεξάρτητους περιλαμβάνονται  οι δύο εκτελεστικοί σύμβουλοι του Ομίλου, δηλαδή ο CEO Ιωάννης Μάτσης και ο Lars Kramer Εκτελεστικός ΔΣ / Ανώτατος Οικονομικός Δ/ντής και οι David Whalen Bonanno που εκπροσωπεί την Third Point, Μαριάννα Παντελίδου που εκπροσωπεί την Wargaming, Kristofer Richard Kraus που εκπροσωπεί την Pimco και ο Μάριος Μαραθεύτης που εκπροσωπεί την Δήμητρα Επενδυτική.  Τα συγκεκριμένα άτομα σύμφωνα με καλούς γνωστές του παρασκηνίου αν δεν προκύψει κάποια μεγάλη ανατροπή αναμένεται να εκλεγούν στο νέο ΔΣ.

Άρα στην ουσία άλλοι 12 μνηστήρες θα διεκδικήσουν τις υπόλοιπες 7 θέσεις για το νέο ΔΣ οπόταν είναι προφανές ότι κάποιοι θα μείνουν εκτός.

 

Συμμαχία Δήμητρας-ΕΤΥΚ για Μιχάλη Σπανό

Ο Μιχάλης Σπανός να σημειωθεί είναι υποψήφιος της Δήμητρας Επενδυτικής ο οποίος χαίρει της εκτίμησης και της ΕΤΥΚ άρα κατ’ επέκταση θα τον στηρίξει στη γενική συνέλευση.

 

Συνεδρία μετά τη γενική συνέλευση

Το νέο ΔΣ θα συνεδριάσει να σημειωθεί αμέσως μετά τη γενική συνέλευση και αναμένεται να καταρτιστεί σε σώμα, όταν εξασφαλιστεί και η έγκριση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική για κάποιους εκ των υποψηφίων η οποία εκκρεμεί.

Δειτε Επισης

Οι επενδύσεις που σχεδιάζουν οι ελληνικές συστημικές τράπεζες έως το 2026 και η θέση της Κύπρου
Eurobank Hub: Εκεί που κτυπά η καρδιά της τράπεζας και κτίζεται η τεχνολογική ανάπτυξη του ομίλου (pics)
Επικύρωσε απόφαση ακύρωσης διοικητικών προστίμων στην Τράπεζα Κύπρου από την ΕΚΚ το Ανώτατο
ΕΚΚ: Δράσεις προώθησης του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Χρήματος
«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να είναι σε θέση να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο»
Η Κεντρική Τράπεζα συντονίζει το Global Money Week 2024 στην Κύπρο
Στο τελικό του UEFA Champions League με κάρτες Mastercard® της Ελληνικής Τράπεζας
Το…πράσινο στρατηγείο της Eurobank στην καρδιά της Αθήνας-Ένα έργο υψηλού συμβολισμού (pics)
Tρ. Κύπρου: Αύξηση χαρτοφυλακίου με την ολοκλήρωση μεταφοράς εξυπηρετούμενων δανείων
ΚΕΔΙΠΕΣ: Εξυπηρετούμενα δάνεια ύψους €58,4 εκατ. στην Τρ. Κύπρου-Ολοκληρώθηκε η πώληση του χαρτοφυλακίου