powered by

Tα φαβορί για το νέο Δ.Σ. της Ελληνικής Τράπεζας

Οργιώδες παρασκήνιο εκτυλίσσεται τις τελευταίες ώρες μεταξύ των μεγαλομετόχων της Ελληνικής Τράπεζας, σε ό,τι αφορά τις υποψηφιότητες για το νέο ΔΣ. Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές του InBusinessNews, οι δύο μεγαλύτεροι μέτοχοι Δήμητρα Επενδυτική που ελέγχει το 21% και η Wargaming που κατέχει το 20,6% δεν έχουν καμία μεταξύ τους επικοινωνία και προσπαθούν να κτίσουν συμμαχίες με τους υπόλοιπους μεγαλομέτοχους, ώστε να πετύχουν την όσο δυνατή μεγαλύτερη εκπροσώπηση στο νέο ΔΣ. 

 

18 υποψήφιοι για 13 θέσεις

Ως γνωστό υπάρχουν 18 υποψήφιοι για 13 θέσεις στην γενική συνέλευση που είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στις 28 Αυγούστου στις 11:30 το πρωί εκ των οποίων τουλάχιστον οι 7 με βάση οδηγίες των εποπτικών αρχών θα πρέπει να είναι ανεξάρτητοι και το μέγιστο οι 6 ως μη ανεξάρτητοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 10 από τους 18 συμβούλους που προτείνονται μετέχουν στο υφιστάμενο συμβούλιο, ενώ στο νέο συμβούλιο η πλειοψηφία των μελών όπως προαναφέραμε θα πρέπει να είναι ανεξάρτητοι, δηλαδή να μην εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μετοχών.

 

Τα φαβορί

Στους μη ανεξάρτητους περιλαμβάνονται  οι δύο εκτελεστικοί σύμβουλοι του Ομίλου, δηλαδή ο CEO Ιωάννης Μάτσης και ο Lars Kramer Εκτελεστικός ΔΣ / Ανώτατος Οικονομικός Δ/ντής και οι David Whalen Bonanno που εκπροσωπεί την Third Point, Μαριάννα Παντελίδου που εκπροσωπεί την Wargaming, Kristofer Richard Kraus που εκπροσωπεί την Pimco και ο Μάριος Μαραθεύτης που εκπροσωπεί την Δήμητρα Επενδυτική.  Τα συγκεκριμένα άτομα σύμφωνα με καλούς γνωστές του παρασκηνίου αν δεν προκύψει κάποια μεγάλη ανατροπή αναμένεται να εκλεγούν στο νέο ΔΣ.

Άρα στην ουσία άλλοι 12 μνηστήρες θα διεκδικήσουν τις υπόλοιπες 7 θέσεις για το νέο ΔΣ οπόταν είναι προφανές ότι κάποιοι θα μείνουν εκτός.

 

Συμμαχία Δήμητρας-ΕΤΥΚ για Μιχάλη Σπανό

Ο Μιχάλης Σπανός να σημειωθεί είναι υποψήφιος της Δήμητρας Επενδυτικής ο οποίος χαίρει της εκτίμησης και της ΕΤΥΚ άρα κατ’ επέκταση θα τον στηρίξει στη γενική συνέλευση.

 

Συνεδρία μετά τη γενική συνέλευση

Το νέο ΔΣ θα συνεδριάσει να σημειωθεί αμέσως μετά τη γενική συνέλευση και αναμένεται να καταρτιστεί σε σώμα, όταν εξασφαλιστεί και η έγκριση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική για κάποιους εκ των υποψηφίων η οποία εκκρεμεί.

Δειτε Επισης

Οι τρεις βασικοί πυλώνες στους οποίους εστίασε το ετήσιο οικονομικό φόρουμ του CFA Society Cyprus
ΕΚΤ: Πότε κλείνει ο κύκλος μείωσης των επιτοκίων-Τι βλέπουν οι κεντρικοί τραπεζίτες και οι αγορές
Τράπεζα Κύπρου: Απέκτησε 346.230 μετοχές στο πλαίσιο του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών
Τράπεζα Κύπρου: Ανταποκρίνεται εκ νέου άμεσα στις αποφάσεις της ΕΚΤ και μειώνει το επιτόκιο κατά 0.25%
Σήμα παύσης μείωσης επιτοκίων από Λαγκάρντ-«Σε καλή θέση για να αντιμετωπίσει την παγκόσμια αβεβαιότητα η ΕΚΤ»
Ψηφίστηκε το νέο πλαίσιο για άμεσες μεταφορές σε ευρώ-Εκσυγχρονίζονται οι νομοθεσίες
Βίκτωρας Τροκούδης(Plum): Τι σημαίνει για καταναλωτές και αποταμιευτές η νέα μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ
Συνεχίστηκε το ντόμινο μείωσης των επιτοκίων από την ΕΚΤ-Η όγδοη διαδοχική από το καλοκαίρι του 2024
Εντυπωσιάζει με την επιχειρησιακή απόδοση και την κεφαλαιακή της ισχύ η Τρ. Κύπρου-Τι λέει η Deutsche Bank
Hellenic Bank Mobile App: Προσωπικό δάνειο από το κινητό; Ναι, τόσο απλά...