Αποκλειστικό: Αγωγές κατά της Κεντρικής Τράπεζας από υπαλλήλους της

Αποκλειστικό: Αγωγές κατά της Κεντρικής Τράπεζας από υπαλλήλους της

Αποκλειστικό: Αγωγές κατά της Κεντρικής Τράπεζας από υπαλλήλους της

Αγωγές κατά της Κεντρικής Τράπεζας , για τις αποκοπές μισθών και τις εισφορές στο ταμείο συντάξεων της εποπτικής αρχής των Τραπεζών καταχώρησαν στο Ανώτατο Δικαστήριο, στις 8 και 9 Αυγούστου σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του InBusinessNews ,υπάλληλοι και συνταξιούχοι υπαλλήλοι της.

RELATED ARTICLES

H προτροπή της ΕΤΥΚ

Η αγωγή έγινε με προτροπή της ΕΤΥΚ και σε αυτή συμμετείχαν 209 υπάλληλοι από το σύνολο των 366 ατόμων που απασχολεί και 46 συνταξιούχοι μέσω του δικηγορικού γραφείου Στεφάνου και Σκορδής.

Ενήμερος ο Διοικητής

Κοινωνός των εξελίξεων είναι και ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κωνσταντίνος Ηροδότου ο οποίος ζήτησε από την ΕΤΥΚ να κρατήσει χαμηλούς τόνους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, η οποία αποφασίστηκε να γίνει μετά που κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι αποκοπές στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Τον Οκτώβριο η πρώτη ακρόαση

Όπως μας πληροφόρησαν αρμόδιες πηγές η πρώτες ακροάσεις για τις αγωγές θα γίνουν εντός Οκτωβρίου και Νοεμβρίου και υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι στο τέλος θα δικαιωθούν.

Δύσκολη η αναδρομικότητα από 2013

Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους υπαλλήλλους της Κεντρικής θεωρούν πως είναι δύσκολο να υπάρχει αναδρομικότητα στις αποκοπές από το 2013 όπου και έγιναν και θεωρούν πιο εφικτό στόχο η αναδρομικότητα να τεθεί σε ισχύ από το Μάιο του 2019, όταν δηλαδή κρίθηκαν αρχικά αντισυνταγματικές οι αποκοπές στο δημόσιο.

Επιλογή δικηγορικού γραφείου μέσω ψηφοφορίας

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί τους νυν και πρώην υπαλλήλους επιλέγηκε μέσω ψηφοφορίας από 5 δικηγορικά γραφεία που έλαβαν προσφορές.

Θα επωφεληθούν μόνο όσοι κατέθεσαν αγωγή

Τέλος να αναφέρουμε πως σε περίπτωση δικαίωσης στο Ανώτατο Δικαστήριο θα επωφεληθούν μόνο όλο όσοι κατέθεσαν αγωγές και όχι το σύνολο των υπαλλήλων.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας