ΚΕΔΙΠΕΣ: Τα στοιχεία για λογαριασμούς ΠΕΠ πελατών μας στάληκαν στην Ελεγκτική Υπηρεσία

H ΚΕΔΙΠΕΣ καλεί τον Γενικό Ελεγκτή να ζητήσει από την Νομική Υπηρεσία τα στοιχεία των Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων (ΠΕΠ) της πρώην Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, των οποίων τα στοιχεία των πιστωτικών διευκολύνσεων μεταφέρθηκαν στην Ελληνική Τράπεζα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΕΔΙΠΕΣ απαντάει στο χθεσινό δημοσίευμα αναφορικά με την αποστολή δεύτερης επιστολής στον Γενικό Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη, από τον Γενικό Ελεγκτής, στην οποία καταγγέλλει εκ νέου τη διοίκηση της ΚΕΔΙΠΕΣ ότι αρνείται να παραδώσει στοιχεία που της ζητήθηκαν σε σχέση με τα κόκκινα δάνεια των πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων (ΠΕΠ) στον πρώην Συνεργατισμό, με σκοπό να διερευνηθούν τυχόν ευνοϊκές αναδιαρθρώσεις και διαγραφές δανείων.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΚΕΔΙΠΕΣ,

  • Τα στοιχεία που αφορούν τους λογαριασμούς ΠΕΠ, τα οποία παρέμειναν στην περίμετρό της, δηλαδή για τους λογαριασμούς ΠΕΠ που συνεχίζουν να είναι πελάτες της, έχουν ήδη αποσταλεί στον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας.  
  • Για πλήρη διασφάλιση της νομιμότητας των ενεργειών της και για να μπορέσει να ανταποκριθεί στο αίτημα του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας για αποστολή ιστορικών στοιχείων πιστωτικών διευκολύνσεων ΠΕΠ που μεταφέρθηκαν στην Ελληνική Τράπεζα έχει καλέσει τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας όπως απευθυνθεί εκ νέου στη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας για επιπρόσθετες διευκρινίσεις, αφού η αρχική νομική γνωμάτευση δεν σχολιάζει συγκεκριμένα άρθρα του περί Μεταβιβάσεως Τραπεζικών Εργασιών και Εξασφαλίσεων Νόμου του 1997 και με ποιο τρόπο αυτά ερμηνεύθηκαν.  
  • Επαναλαμβάνει την προσήλωσή της για πλήρη συνεργασία με τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας για όλα τα θέματα και βρίσκεται σε ετοιμότητα για να δοθεί η πληροφόρηση που ζητήθηκε μόλις διασφαλιστεί η νομιμότητα των ενεργειών της.

«H ΚΕΔΙΠΕΣ έχει αποδείξει εμπράκτως τη δέσμευσή της για διαφάνεια προς όλες τις Εποπτικές Αρχές του Κράτους και καμία πρόθεση για συγκάλυψη οποιουδήποτε θέματος δεν υφίσταται», καταλήγει η ανακοίνωση.
 

Δειτε Επισης

Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν εξαρτόμαστε από τη Fed για την μείωση των επιτοκίων
Εισαγωγή δύο νέων σειρών ομολόγων της Astrobank στη Νέα Αγορά του ΧΑΚ
Κάποια επιδείνωση των ΜΕΔ σε ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένει για το 2024 ο DBRS
Στο κενό έφεση κατά απόφασης Επαρχιακού Δικαστηρίου για υπόθεση αγοράς αξιογράφων και χρεογράφων
Προανήγγειλε μείωση επιτοκίων η Λαγκάρντ-Σε σύντομο χρονικό διάστημα και αν δεν υπάρξει μεγάλο σοκ
Επιτόκια: Γιατί Deutsche Bank και Morgan Stanley «ρίχνουν» τις προβλέψεις
Πώς το ESG παίρνει μορφή μέσα από το διατραπεζικό έργο αξιολόγησης επιχειρήσεων (video)