Ειδικό Αφιέρωμα – RCB Bank: Καταθετικά προϊόντα με ευέλικτους όρους

To περιοδικό ΙΝ Βusiness παρουσιάζει σε συνεργασία με το InBusinessNews το ειδικό αφιέρωμα Σχέδια Συνταξιοδότησης. Πρωταγωνιστές του κλάδου μιλούν για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρουν στην κάμερα του InBusinessNews, αναλύουν την αγορά και εκτιμούν το μέλλον των pension funds. Ένα αποκλειστικό αφιέρωμα του περιοδικού IN Business σε digital μορφή. Στην κάμερα του InBusinessNews μίλησε ο Κυριάκος Μιχαηλίδης, Επικεφαλής Δικτύου Καταστημάτων, RCB Bank. 
 
Η RCB Bank έγινε φέτος 24 χρονών. Είναι μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες από πλευράς ενεργητικού και έχει κερδίσει στην πορεία των χρόνων την εμπιστοσύνη των πελατών   λόγω της διαχρονικής αξιοπιστίας της. Πρόσφατα, η RCB εγκαινίασε τη νέα πενταετή στρατηγική της που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων επενδύσεις στην τεχνολογία και μια πιο επικεντρωμένη τραπεζική, αλλά κυρίως την επέκταση στην εγχώρια αγορά και πιο συγκεκριμένα στους εταιρικούς πελάτες, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τους μεγάλους οργανισμούς και ταμεία, καθώς και ιδιώτες με περισσότερη έμφαση στους επαγγελματίες.
 
Διαβάστε ακόμα: Τα σπίτια που βγαίνουν στο σφυρί τον Αύγουστο

Σε αυτό το πλαίσιο η RCB προσφέρει σειρά τραπεζικών προϊόντων και υπηρεσιών, ενώ είναι ιδιαίτερα δραστήρια σε ότι αφορά τους μεγαλοκαταθέτες, δηλαδή μεγάλους οργανισμούς, επενδυτικά ταμεία, ασφαλιστικές εταιρείες, ταμεία συντάξεων και προνοίας, κλπ. Είναι  μεταξύ των κύριων παιχτών της αγοράς στο κομμάτι αυτό των τραπεζικών υπηρεσιών.  Στον συγκεκριμένο τομέα έχει θέσει ως στόχο πενταετίας μερίδιο αγοράς 15% κάτι που έχει ήδη πετύχει.  
 
 
Διαβάστε ακόμα: Τρέχει με χίλια η Υπεραγορά Παπαντωνίου στην Έγκωμη

Για τους συγκεκριμένους πελάτες έχει σχεδιάσει καταθετικά  προϊόντα τα οποία ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους.  Έχουν δηλαδή ευέλικτους όρους έτσι που να μπορούν να εξυπηρετούν τη διαχείριση της ρευστότητας τους αλλά ταυτόχρονα να έχουν και μια ικανοποιητική, υπό τις περιστάσεις, απόδοση.
Η παρατεταμένη περίοδος πολύ χαμηλών επιτοκίων επηρεάζει αρνητικά την απόδοση των καταθετών. Παρόλα αυτά η RCB δεν εκμεταλλεύεται αυτή την τάση και προσπαθεί να κρατήσει τα επιτόκια της σε ανταγωνιστικό επίπεδο. Παράλληλα, εμπλουτίζει τη γκάμα των καταθετικών προϊόντων της, δίνοντας επιλογές στους πελάτες της στη διαχείριση των ρευστών διαθεσίμων τους.
 
Οι τραπεζικές δραστηριότητες εισέρχονται στην ψηφιακή εποχή αυτό που χρειάζονται οι πελάτες είναι ένα δυνατό συνεργάτη, υποστήριξη και καλές συμβουλές. Αυξάνεται αυτή η ανάγκη λόγω και του αυστηρότερου κανονιστικού πλαισίου που καθιστά αναγκαία την εμπειρογνωμοσύνη. Δεδομένου ότι οι απλές τραπεζικές πράξεις περνούν στην ψηφιακή εποχή αυτό που απομένει είναι υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που προσθέτουν αξία στις ανάγκες των πελατών και των οργανισμών.
 

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά