ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ: Εξαγοράζεται από εταιρεία του Χονγκ Κονγκ

Η EMERGING CAPITAL LIMITED, ιδιωτική εταιρεία εγγεγραμμένη στο Χονγκ Κονγκ, με αντικείμενο την κατοχή μετοχών για επενδυτικούς σκοπούς, απέκτησε στις 15 Ιουλίου 2019, μέσω συναλλαγής που διενεργήθηκε εκτός Χρηματιστηρίου, 5.440.166 συνήθεις μετοχές της ‘Εξέλιξη’, οι οποίες είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. 

Κατά την ημερομηνία της παρούσας, το συνολικό εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της ‘Εξέλιξη’ αποτελείται από 7.771.666 συνήθεις μετοχές ονομαστικής αξίας €0,10 η κάθε μία και 26.228.334 μετοχές Τάξης ‘Β’ ονομαστικής αξίας €0,10 η κάθε μία.

Με την πιο πάνω συναλλαγή, η ECL κατέχει άμεσα 5.440.166 συνήθεις μετοχές της ‘Εξέλιξη’, ονομαστικής αξίας €0,10 η κάθε μία που αντιπροσωπεύουν το 70,0% των συνήθων, εισηγμένων μετοχών της. Διευκρινίζεται ότι η ECL δεν ενεργεί σε συνεννόηση με οποιοδήποτε πρόσωπο.

Σε συνέχεια της πιο πάνω απόκτησης, η ECL είναι υποχρεωμένη να υποβάλει Υποχρεωτική Δημόσια Πρόταση Εξαγοράς προς όλους τους μετόχους της ‘Εξέλιξη’.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η εταιρεία έλαβε την οριστική της απόφαση, για διενέργεια υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης εξαγοράς προς όλους τους μετόχους της υπό εξαγορά εταιρείας για την απόκτηση μέχρι και του 100% του εκδομένου μετοχικού της κεφαλαίου. Η σκοπούμενη αντιπαροχή για την απόκτηση των τίτλων της ‘Εξέλιξη’ είναι €0,006 (ή 0,6 σεντ) ανά μετοχή, πληρωτέα σε μετρητά, σε όλους τους μετόχους που θα αποδεχτούν τη Δημόσια Πρόταση.

Η ECL βρίσκεται επίσης σε διαδικασία απόκτησης του συνόλου των μετοχών Τάξης ‘Β’ της ‘Εξέλιξη’, οι οποίες ανέρχονται σε 26.228.334, και οι οποίες δεν είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο.

Να σημειωθεί ότι η πρόταση τελεί υπό την αίρεση να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες εγκρίσεις από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου.

Δειτε Επισης

Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν εξαρτόμαστε από τη Fed για την μείωση των επιτοκίων
Εισαγωγή δύο νέων σειρών ομολόγων της Astrobank στη Νέα Αγορά του ΧΑΚ
Κάποια επιδείνωση των ΜΕΔ σε ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένει για το 2024 ο DBRS
Στο κενό έφεση κατά απόφασης Επαρχιακού Δικαστηρίου για υπόθεση αγοράς αξιογράφων και χρεογράφων
Προανήγγειλε μείωση επιτοκίων η Λαγκάρντ-Σε σύντομο χρονικό διάστημα και αν δεν υπάρξει μεγάλο σοκ
Επιτόκια: Γιατί Deutsche Bank και Morgan Stanley «ρίχνουν» τις προβλέψεις
Πώς το ESG παίρνει μορφή μέσα από το διατραπεζικό έργο αξιολόγησης επιχειρήσεων (video)