ΥΠΟΙΚ: Η Κύπρος μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στην ΕΕ

Ως μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση χαρακτηρίστηκε η Κύπρος από τον Υπουργό Οικονομικό, Χάρη Γεωργιάδη, στο 4ο διεθνές επενδυτικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στις 27-29 Ιουνίου στο Parklane Spa & Resort, στη Λεμεσό. Στο συνέδριο φιλοξενήθηκαν 150 και πλέον ξένοι επιχειρηματίες και επενδυτές από διάφορους κλάδους, όπου διαβεβαιώθηκαν για τις μεγάλες προοπτικές που προσφέρει η Κύπρος ως επενδυτικός προορισμός. 

Το διεθνές συνέδριο που διοργανώθηκε για 4η συνεχόμενη χρονιά από τον Κυπριακό Οργανισμό Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus) έχει πλέον καταστεί θεσμός. Στόχος του συνεδρίου είναι η ανάδειξη της Κύπρου ως ελκυστικός επενδυτικός προορισμός και ως επιχειρηματικό κέντρο αριστείας.

Στο συνέδριο παρευρέθηκε ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος κατά την ομιλία του ανέδειξε την κυπριακή οικονομία έναντι των δυσκολιών που καταγράφηκαν στο παρελθόν. Όπως υπογράμμισε, η κυπριακή οικονομία έχει εισέλθει σε μια νέα υποσχόμενη περίοδο. Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στις δράσεις της κυβέρνησης για αναστροφή του κλίματος και αντιμετώπιση των προκλήσεων στην οικονομία, τονίζοντας πως σήμερα υπάρχει δημοσιονομικό πλεόνασμα της τάξης του 3% του ΑΕΠ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Invest Cyprus, Μιχάλης Μιχαήλ, έκανε αναφορά στα πλεονεκτήματα που έχει κανείς για να επενδύσει στην Κύπρο. Σύμφωνα με τον Μιχάλη Μιχαήλ, η Κύπρος έχει ενισχυθεί σημαντικά στα μάτια της διεθνής επιχειρηματικής κοινότητας.
 
Στη συνέχεια, ο Γενικός Διευθυντής του Invest Cyprus, Γιώργος Καμπανέλλας, έκανε ανάλυση του οικονομικού προφίλ της Κύπρου. Παρουσίασε τους σημαντικότερους τομείς ανάπτυξης, και υποστήριξε ότι αποτελεί ιδανική επιλογή για εγκατάσταση έδρας εταιρειών λόγω της εύκολης πρόσβασης που προσφέρει στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και σε άλλες χώρες, λόγω του φορολογικού πλαισίου και του χαμηλού επιχειρηματικού κόστους.
 
Το 4o "Cyprus International Investors Summit" προσέλκυσε επαγγελματίες από τις ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Ινδία, Κίνα, χώρες του Αραβικού Κόλπου, καθώς και άλλες χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.
 

 

Δειτε Επισης

Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν εξαρτόμαστε από τη Fed για την μείωση των επιτοκίων
Εισαγωγή δύο νέων σειρών ομολόγων της Astrobank στη Νέα Αγορά του ΧΑΚ
Κάποια επιδείνωση των ΜΕΔ σε ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένει για το 2024 ο DBRS
Στο κενό έφεση κατά απόφασης Επαρχιακού Δικαστηρίου για υπόθεση αγοράς αξιογράφων και χρεογράφων
Προανήγγειλε μείωση επιτοκίων η Λαγκάρντ-Σε σύντομο χρονικό διάστημα και αν δεν υπάρξει μεγάλο σοκ
Επιτόκια: Γιατί Deutsche Bank και Morgan Stanley «ρίχνουν» τις προβλέψεις
Πώς το ESG παίρνει μορφή μέσα από το διατραπεζικό έργο αξιολόγησης επιχειρήσεων (video)