ΣΥ.ΠΡΟ.ΔΑΤ: Η Βουλή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων για τις ΜΕΧ

InBusinessNews  09/07/2019 08:56
ΣΥ.ΠΡΟ.ΔΑΤ: Η Βουλή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων για τις ΜΕΧ

ΣΥ.ΠΡΟ.ΔΑΤ: Η Βουλή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων για τις ΜΕΧ

InBusinessNews  09/07/2019 08:56
Ο ΣΥ.ΠΡΟ.ΔΑΤ, δια του Προέδρου του Κώστα Μελά, δηλώνει ότι αναμένει ότι η Βουλή θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα προστατεύσει τους πολίτες του κράτους από την λαίλαπα των εκποιήσεων, που θα συνεχίσει, εκτός αν οι τράπεζες αναγκαστούν να συμφωνούν σε σωστές και βιώσιμες αναδιαρθρώσεις, όπως αναφέρει. 

RELATED ARTICLES


 
Σε ανακοίνωση – απάντηση στις δηλώσεις του νέου Προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (SSM) Andrea Enria, ο κ. Μελά εκφράζει την εκτίμηση πως φαίνεται ξεκάθαρα ότι αυτός παραπληροφορήθηκε.
 
Οι τροποποιήσεις που προτείνονται  δεν υπονομεύουν  την αποτελεσματικότητα των εκποιήσεων, αναφέρει ο Πρόεδρος του ΣΥ.ΠΡΟ.ΔΑΤ, προσθέτοντας ότι σκοπός είναι η ορθολογική αντιμετώπιση των ΜΕΧ (Μη Εξυπηρετούμενων Χορηγήσεων) που όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να είναι η σοβαρή προσπάθεια αναδιάρθρωσης.
 
Αυτή είναι νομική υποχρέωση των τραπεζών, με βάση ρητή πρόνοια του υφιστάμενου νόμου, που δίνει μάλιστα προθεσμία 120 ημερών όπως καθορίζεται στην επιστολή τύπου « Θ », προσθέτει ο κ. Μελά.
 
Περαιτέρω εκφράζει τη βεβαιότητα ότι ο κ. Enria συμφωνεί ότι ο ασφαλέστερος τρόπος αντιμετώπισης των ΜΕΧ είναι οι αναδιαρθρώσεις και όχι οι εκποιήσεις, και επομένως πολύ ορθά οι Κύπριοι Βουλευτές τονίζουν πως στόχος είναι να καθοδηγούνται τα πράγματα προς τις αναδιαρθρώσεις.  
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας