Πανίκος Νικολάου: Να ξεμπερδεύουμε μία και καλή με τα ΜΕΔ

Τη διαβεβαίωση ότι η Τράπεζα Κύπρου θα συνεχίσει το ίδιο δυνατά για να ολοκληρωθεί η δουλειά που ξεκίνησε τα τελευταία πέντε χρόνια προκειμένου, όπως είπε, «να ξεμπερδέψουμε μια και καλή με το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων», έδωσε ο νέος CEO της Τράπεζας, Πανικός Νικόλαου 

Πώληση του πρώτου μεγάλου πακέτου ΜΕΔ
Μιλώντας στο πλαίσιο εκδήλωσης της Τράπεζας Κύπρου στο Amara Hotel, στη Λεμεσό, ανέφερε ότι παράλληλα, τρέχει μία δεύτερη διαδικασία, με στόχο να ολοκληρωθεί η όλη προσπάθεια τον επόμενο χρόνο. 
 

 

Ανακοίνωσε ακόμα ότι την Παρασκευή 28 Ιουνίου ολοκληρώνεται η πώληση του πρώτου μεγάλου πακέτου μη εξυπηρετούμενων δανείων ύψους, από την οποία η Τράπεζα θα εισπράξει €1.4 δισ. μετρητά πωλώντας συνολικά €2,8 δισ. δάνεια.
 

 

 

Η Τράπεζα δίνει ένα στα δύο δάνεια στην Κύπρο
Σημειώνεται ότι φέτος η Τράπεζα Κύπρου θα χρηματοδοτήσει την οικονομία €2.5 δις, παραχωρώντας περίπου ένα στα δύο δάνεια που δίνονται στην Κύπρο, την ώρα που τα ρευστά διαθέσιμα στην Τράπεζα ξεπερνούν τα €6 δισ., ενώ ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας βρίσκεται στο 18%.

Ταυτόχρονα, επεσήμανε ο νέος CEO της Τράπεζας Κύπρου, η Τράπεζα θα επικεντρωθεί στο επιχειρηματικό της μοντέλο και θα δώσει σημασία στους πελάτες, παρέχοντάς τους πιο φτηνή, πιο γρήγορη, πιο ασφαλή και πιο εύκολη εξυπηρέτηση.

Πλέον οι πελάτες της Τράπεζας Κύπρου μπορούν να πραγματοποιήσουν πληρωμές με Apple Pay, ένα πολλά από τα ψηφιακά προϊόντα που θα λανσάρει η Τράπεζα το επόμενο διάστημα.
 

 

«Το corporate θα είναι πάντα στην καρδιά μου»
Χαρακτηρίζοντας την Τράπεζα Κύπρου ως «προνόμιο αλλά και μεγάλη ευθύνη», νοουμένου ότι το ενεργητικό της Τράπεζας ανέρχεται στα €20 δισ. και ισούται με το ΑΕΠ της χώρας, ο Πανίκος Νικολάου τόνισε «Θα συνεχίσω να είμαι κοντά στους πελάτες, ίσως από άλλο πόστο, αυτό του CEO, αλλά το corporate κομμάτι θα είναι πάντα στην καρδιά μου, ίσως επειδή η πρώτη αγάπη δεν ξεχνιέται».
 

 

Δειτε Επισης

Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση