Χ. Αγκαστινιώτης: «Το στοίχημα του νέου Διοικητή της ΚΤ

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας είναι η διαχείριση της εικόνας και αξιοπιστίας μας σαν Κεντρική Τράπεζα, σαν τραπεζικό σύστημα και σαν οικονομία σε σχέση με τους ευρωπαϊκούς και άλλους θεσμούς. Όλα ξεκινούν και τελειώνουν εκεί», τόνισε ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ, Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, μιλώντας στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε το ΚΕΒΕ για θέματα της κυπριακής οικονομίας, με ομιλητή τον Διοικητή της ΚΤ. 
 
Ο κ. Αγκαστινιώτης μετέφερε την πεποίθηση του ότι ο νέος Διοικητής είναι σε θέση να κερδίσει το στοίχημα, την εκτίμηση των ευρωπαϊκών και όχι μόνο θεσμών.
 
Αναφέρθηκε εξάλλου, σε μια σειρά προκλήσεων, με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η ΚΤ, όπως τα ΜΕΔ, το Σχέδιο Εστία, η ομαλή χρηματοδότηση επιχειρήσεων από το τραπεζικό σύστημα, η πλήρης εξυγίανση των τραπεζών κ.α. «Παρά την πολυπλοκότητα αυτών των προβλημάτων, το ΚΕΒΕ πιστεύει ότι υπάρχουν λύσεις, οι οποίες θα αποφορτίσουν τις επιχειρήσεις και την οικονομία από βαρίδια, θα περιορίσουν τις δυσκολίες και θα ανοίξουν τα φτερά των επιχειρήσεων και την οικονομία», τόνισε ο κ. Αγκαστινιώτης, μεταφέροντας την ετοιμότητα του ΚΕΒΕ να βοηθήσει και να στηρίζει την ΚΤ σε αυτές τις προσπάθειες.
 
Αναφέρθηκε τέλος στο σοβαρό πρόβλημα που αφορά στη δυσχέρεια ροής εμβασμάτων από και προς κυπριακές τράπεζες, στις ξένες επενδύσεις και στην οικονομία, ως αποτέλεσμα των χρονοβόρων διαδικασιών τραπεζικών ιδρυμάτων στη διεκπεραίωση τέτοιων εργασιών, υπό το φόβο του ενδεχομένου περιπτώσεων ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
 

Δειτε Επισης

Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν εξαρτόμαστε από τη Fed για την μείωση των επιτοκίων
Εισαγωγή δύο νέων σειρών ομολόγων της Astrobank στη Νέα Αγορά του ΧΑΚ
Κάποια επιδείνωση των ΜΕΔ σε ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένει για το 2024 ο DBRS
Στο κενό έφεση κατά απόφασης Επαρχιακού Δικαστηρίου για υπόθεση αγοράς αξιογράφων και χρεογράφων
Προανήγγειλε μείωση επιτοκίων η Λαγκάρντ-Σε σύντομο χρονικό διάστημα και αν δεν υπάρξει μεγάλο σοκ
Επιτόκια: Γιατί Deutsche Bank και Morgan Stanley «ρίχνουν» τις προβλέψεις
Πώς το ESG παίρνει μορφή μέσα από το διατραπεζικό έργο αξιολόγησης επιχειρήσεων (video)
125 χρόνια ζωής-Στο…σπίτι της Τρ. Κύπρου το παρελθόν συνάντησε το παρόν και έδωσε ραντεβού με το μέλλον(pics)
Hellenic Bank Mobile App: Δάνεια με ηλεκτρονική υπογραφή εύκολα από το κινητό
AstroBank: €39,4 εκατ. κέρδη για το 2023-Στο 23,7% ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας