Χ. Αγκαστινιώτης: «Το στοίχημα του νέου Διοικητή της ΚΤ

InBusinessNews  16/05/2019 19:31
Χ. Αγκαστινιώτης: «Το στοίχημα του νέου Διοικητή της ΚΤ

Χ. Αγκαστινιώτης: «Το στοίχημα του νέου Διοικητή της ΚΤ

InBusinessNews  16/05/2019 19:31
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας είναι η διαχείριση της εικόνας και αξιοπιστίας μας σαν Κεντρική Τράπεζα, σαν τραπεζικό σύστημα και σαν οικονομία σε σχέση με τους ευρωπαϊκούς και άλλους θεσμούς. Όλα ξεκινούν και τελειώνουν εκεί», τόνισε ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ, Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, μιλώντας στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε το ΚΕΒΕ για θέματα της κυπριακής οικονομίας, με ομιλητή τον Διοικητή της ΚΤ. 

RELATED ARTICLES

 
Ο κ. Αγκαστινιώτης μετέφερε την πεποίθηση του ότι ο νέος Διοικητής είναι σε θέση να κερδίσει το στοίχημα, την εκτίμηση των ευρωπαϊκών και όχι μόνο θεσμών.
 
Αναφέρθηκε εξάλλου, σε μια σειρά προκλήσεων, με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η ΚΤ, όπως τα ΜΕΔ, το Σχέδιο Εστία, η ομαλή χρηματοδότηση επιχειρήσεων από το τραπεζικό σύστημα, η πλήρης εξυγίανση των τραπεζών κ.α. «Παρά την πολυπλοκότητα αυτών των προβλημάτων, το ΚΕΒΕ πιστεύει ότι υπάρχουν λύσεις, οι οποίες θα αποφορτίσουν τις επιχειρήσεις και την οικονομία από βαρίδια, θα περιορίσουν τις δυσκολίες και θα ανοίξουν τα φτερά των επιχειρήσεων και την οικονομία», τόνισε ο κ. Αγκαστινιώτης, μεταφέροντας την ετοιμότητα του ΚΕΒΕ να βοηθήσει και να στηρίζει την ΚΤ σε αυτές τις προσπάθειες.
 
Αναφέρθηκε τέλος στο σοβαρό πρόβλημα που αφορά στη δυσχέρεια ροής εμβασμάτων από και προς κυπριακές τράπεζες, στις ξένες επενδύσεις και στην οικονομία, ως αποτέλεσμα των χρονοβόρων διαδικασιών τραπεζικών ιδρυμάτων στη διεκπεραίωση τέτοιων εργασιών, υπό το φόβο του ενδεχομένου περιπτώσεων ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας