Μεγαλομέτοχος της Ελληνικής η Δήμητρα Επενδυτική

InBusinessNews  14/05/2019 09:16
Μεγαλομέτοχος της Ελληνικής η Δήμητρα Επενδυτική

Μεγαλομέτοχος της Ελληνικής η Δήμητρα Επενδυτική

InBusinessNews  14/05/2019 09:16
Μεγαλύτερος μέτοχος της Ελληνικής Τράπεζας, με ποσοστό 21% καθίσταται πλέον η Δήμητρα Επενδυτική, μετά την αγορά ποσοστού της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).
Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 13 Μαΐου, μετά από μαραθώνιες επαφές που προηγήθηκαν το τελευταίο διάστημα μεταξύ των δύο μερών. 

RELATED ARTICLES

 
Η Δήμητρα Επενδυτική κατέβαλε στην EBRD το ποσό των €10,6 εκατ, πληρώνοντας 0,93 ευρώ ανά μετοχή, τιμή μεγαλύτερη από τη χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής της Ελληνικής, η οποία έκλεισε χθες στο 0,87
ευρώ.
 
Με τη συγκεκριμένη κίνηση, η Ελληνική καθίσταται πλέον ο μεγαλύτερος μέτοχος της Ελληνικής Τράπεζας, ενώ ακολουθούν οι Wargaming με 20,61%, η Poppy Sarl (Pimco) με 17,30%, η Third Point Hellenic Recovery Fund LP με 12,59% και η 7Q Financial Services Ltd με 8,99%.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η EBRD είχε αποκτήσει μετοχές τόσο της Ελληνικής όσο και της Τράπεζας Κύπρου, σε μια κίνηση στήριξης του τραπεζικού συστήματος κατά την κρίση του 2013, ενώ μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Ελληνικής Τράπεζας, το ποσοστό της είχε περιοριστεί περίπου στο 2.6%.
 
Υπενθυμίζεται ότι η εξέλιξη αυτή έρχεται εν μέσω των διεργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη αναφορικά με τον καταρτισμό του νέου ΔΣ της Ελληνικής, ενόψει της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουνίου. Με τη συγκέντρωση του μεγαλύτερου ποσοστού των μετοχών της τράπεζας, είναι φανερό ότι η Δήμητρα επενδυτική ισχυροποιεί τη θέση της.
 
Επισημαίνεται ότι η Δήμητρα  Επενδυτική αγόρασε τον περασμένο Μάρτιο το 50% του ποσοστού των μετοχών που κατείχε στην Ελληνική η Εκκλησία και το οποίο αντιστοιχούσε σε 4,1 εκατομμύρια μετοχές. Πλέον το ποσοστό της αρχιεπισκοπής έχει μειωθεί στο 1%.
 

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας