Χάρης: Αποχωρώ από ΥΠΟΙΚ, δεν αποκλείω να συνεχίσω στην πολιτική

InBusinessNews  15/03/2019 11:51
Χάρης: Αποχωρώ από ΥΠΟΙΚ, δεν αποκλείω να συνεχίσω στην πολιτική

Χάρης: Αποχωρώ από ΥΠΟΙΚ, δεν αποκλείω να συνεχίσω στην πολιτική

InBusinessNews  15/03/2019 11:51
Την αποχώρησή του από το Υπουργείο Οικονομικών στο τέλος του 2019 ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο να συνεχίσει στην πολιτική.

«Η αποχώρηση μου, δεν θα σηματοδοτήσει αλλαγή στην οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης», διευκρίνισε ο ΥΠΟΙΚ.

Παράλληλα, σε συνέντευξη τύπου κατέρριψε επιχειρήματα της Ερευνητικής Επιτροπής που του επιρρίπτουν ευθύνηση για την κατάρρευση του Συνεργατικού Πιστωτικού Συστήματος, χαρακτηρίζοντας «άδικα και λανθασμένα» τα συμπεράσματα της έκθεσης της τριμελούς Επιτροπής..

«Κοινή η ευθύνη για διορισμό ακατάλληλων προσώπων στη Συνεργατική», ανέφερε ο ΥΠΟΙΚ, βάζοντας στην ίδια εξίσωση τόσο τη Βουλή όσο και τη Διοικήτρια της ΚΤ, από τους οποίους θα έπρεπε να εγκριθούν τα μέλη της επιτροπείας της ΣΚΤ. Η Κεντρική Τράπεζα, πρόσθεσε ο ΥΠΟΙΚ, είχε κάθε ευχέρεια να απομακρύνει οποιοδήποτε μέλος του ΔΣ θεωρούσε ακατάλληλο. 
 
Ο υπουργός ανέφερε ότι σε ολόκληρη την Ευρώπη τράπεζες βεβαρημένες με μη εξυπηρετούμενα δάνεια προχωρούσαν σε διαδοχικές αυξήσεις κεφαλαίου, επειδή μεταβάλλονταν οι εποπτικές απαιτήσεις, απαντώντας στο επιχείρημα ότι μετά το 2013 δεν έπρεπε να γίνει νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.  Η Επιτροπή, σημείωσε,  αγνοεί πως τα εποπτικά δεδομένα αλλάζουν διαρκώς. 

Συνέκρινε, επίσης, το ρυθμό μείωσης των ΜΕΔ στο συνεργατισμό και σε άλλες τράπεζες, σημειώνοντας πως οι άλλοι δεν έκαναν καλύτερους ρυθμούς μείωσης, ενώ άφησε αιχμές εναντίον του μέλους της Επιτροπής, Γιώργου Γεωργίου, ο οποίος ήταν πρώην CEO της Alpha Bank. 
 
 

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας