Απάντηση Χάρη: Άλλο πολιτική ευθύνη και άλλο πολιτική υπευθυνότητα

«Διαφορετικό ζήτημα είναι η πολιτική ευθύνη και διαφορετικό ζήτημα είναι η πολιτική υπευθυνότητα που χαρακτήρισε τις αποφάσεις της κυβέρνησης», ήταν το σχόλιο του Υπουργού Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, στον απόηχο της δημοσιοποίηση της έκθεσης της Ερευνητικής Επιτροπής για τα αίτια κατάρρευσης του Συνεργατισμού, έκθεση η οποία επιρρίπτει ευθύνες στον ΥΠΟΙΚ. 

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει μια έκθεση, την οποία δεν έχει ακόμα δει, προσθέτοντας ότι θα επανέλθει όταν έχει την ευκαιρία να την μελετήσει.

«Στην περίπτωση του Συνεργατισμού, κληθήκαμε να διαχειριστούμε μια χρόνια, τοξική κατάσταση. Πιθανώς κάποιοι να έχουν μια διαφορετική άποψη. Πιθανώς κάποιοι να επιθυμούσαν τη διατήρηση αυτής της κατάστασης», τόνισε μεταξύ άλλων ο ΥΠΟΙΚ. 

Επεσήμανε ακόμα ότι η θέση της κυβέρνησης ήταν διαφορετική, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση έλαβε δύσκολες αλλά αναγκαίες αποφάσεις και τα αποτελέσματα αυτών των αποφάσεων της Κυβέρνησης είναι ήδη ορατά».

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, οι εν λόγω αποφάσεις έχουν οδηγήσει στη διασφάλιση της εμπιστοσύνης και της σταθερότητας, εχουν οδηγήσει στη θωράκιση της κυπριακής οικονομίας μέσα από τις διαδοχικές αναβαθμίσεις, ενώ έχουν διασφαλίσει την αναπτυξιακή προοπτική. 

Ο Χάρης Γεωργιάδης επανέλαβε πως είναι κατανοητό και είναι σεβαστή η οποιαδήποτε διαφορετική πολιτική άποψη. «Όμως η θέση της Κυβέρνησης είναι διαφορετική, οι σχεδιασμοί της Κυβέρνησης ήταν ξεκάθαροι όπως ξεκάθαρος είναι και ο διαχωρισμός, η διάκριση μεταξύ της πολιτικής ευθύνης και της πολιτικής υπευθυνότητας που θεωρώ πως έχει χαρακτηρίσει τις αποφάσεις της Κυβέρνησης», είπε σχετικά.

Δειτε Επισης

Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Νάγκελ (ΕΚΤ): Δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει σειρά μειώσεων επιτοκίων
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Τράπεζα Κύπρου: Επαναγορά μετοχών στο πλαίσιο του buyback €25 εκατ.
Κοντά σε απόκτηση των εργασιών της CNP η Ελληνική Τράπεζα-Κλειδώνει το deal
Η Touch Card™ από τη Mastercard® τώρα διαθέσιμη στην Ελληνική Τράπεζα
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy