Τα ακριβά ακίνητα των τραπεζών

Μπορεί να βρίσκεται στην τελική ευθεία το σχέδιο ΕΣΤΙΑ που εξήγγειλε η κυβέρνηση και μεγάλος αριθμός δημοπρασιών να έχουν προκηρυχθεί κυρίως από τις Τράπεζα Κύπρου και Ελληνική Τράπεζα για αρκετά ακίνητα που έχουν συσσωρευτεί στους ισολογισμούς τους με την μέθοδο ανταλλαγής χρέους έναντι ακινήτου, ένας σεβαστός αριθμός ακινήτων μεγάλης αξίας παραμένουν στις λίστες των εταιρειών διαχείρισης που οι τράπεζες έχουν δημιουργήσει ή έχουν συνάψει συμφωνίες για να διαχειρίζονται τα ακίνητα που έχουν περιέλθει υπό την κατοχή τους.

Διαβάστε ακόμα: Ψηλά κτήρια: Οι προκλήσεις, τα παραδείγματα προς αποφυγή και οι μηχανικοί

Το InBusinessNews παρουσιάζει τα μεγαλύτερα σε αξία ακίνητα που παρουσιάζονται στις λίστες των REMU, APS και Altamira.

REMU
Πρώτο στη λίστα της REMU φιγουράρει το πρώην εμπορικό κτήριο ΟΡΦΑΝΙΔΗ στο Στρόβολο με τη εκτιμώμενη τιμή πώλησης του να ανέρχεται στα €34 εκατ. Πρόκειται για τριώροφο εμπορικό κτήριο με συνολικό εμβαδό τα 59.437 τ.μ. με 1.126 χώρους στάθμευσης και το συνολικό εμβαδό του τεμαχίου γης όπου έχει ανεγερθεί ανέρχεται στα 43.138 τ.μ.
 

To δεύτερο μεγαλύτερη σε αξία ακίνητο στη λίστα αφορά παραθαλάσσιο τεμάχιο γης συνολικού εμβαδού 33.335 τ.μ. στην περιοχή Πύλας στη Λάρνακα με την τιμή πώλησης του να κυμαίνεται στα €19,3 εκατ.
 

Το τρίτο ακριβότερο ακίνητο στη λίστα της REMU με τιμή πώλησης τα €18,3 εκατ. αφορά με εμπορικό κτήριο με showrοοm στον Στρόβολο το οποίο είναι κτισμένο σε τεμάχιο γης συνολικού εμβαδού 19.065 τ.μ.
 
APS
Στην λίστα της APS δεν αναφέρονται τιμές πώλησης καθώς οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν προσφορές για τα διαθέσιμα ακίνητα. Καθορίζοντας όμως την ανάρτηση της λίστας από το ακριβότερο στο φθηνότερο ακίνητο, πρώτο στην ταξινόμηση αφορά εμπορικό ακίνητο επί της Λεωφόρου Λεμεσού στον Στρόβολο. Αποτελείται από τρία συνεχόμενα εμπορικά κτήρια τα οποία μπορούν να συγχωνευθούν για να σχηματίσουν μια ενιαία οντότητα 8.094 τ.μ. Αποτελείται από εκθεσιακούς χώρους, γραφεία και ένα γκαράζ.
 

Εμπορικό κτήριο (πρώην εμπορικό κέντρο Ε & S Αnexartisias) στη Λεμεσό. Το υπόγειο αποτελείται από υπαίθριο χώρο λιανικής πώλησης, αποθήκες, λεβητοστάσιο και άλλους βοηθητικούς χώρους. Το ισόγειο αποτελείται από υπαίθριο χώρο λιανικής πώλησης, αίθουσες εγκατάστασης. Το μεσοπάτωμα και ο πρώτος όροφος λειτουργούν ως ενιαία μονάδα και αποτελούνται από χώρο λιανικής πώλησης ανοιχτού τύπου και άλλους βοηθητικούς χώρους. Ο δεύτερος και ο τρίτος όροφος αποτελείται από ανοικτό χώρο λιανικής πώλησης. Το συνολικό εμβαδόν του κτηρίου ανέρχεται περίπου στα 7.000 τ.μ.
 

Το ακίνητο αποτελείται από κτήριο (ιδιωτικό σχολείο) που βρίσκεται στην περιοχή Αχέλια της Πάφου. Το ισόγειο αποτελείται από τρία τμήματα: τη διοικητική περιοχή, το νηπιαγωγείο, το πρωτοβάθμιο, το γυμνάσιο, δύο αυλές και εξωτερικούς χώρους παιχνιδιού. Το συνολικό εμβαδόν του τεμαχίου γης ανέρχεται στα 68.000 τ.μ.
 


Altamira
Σε ό,τι αφορά την Altamira υπάρχει διαλογή λιστών για διαμερίσματα-σπίτια, εμπορικά ακίνητα, τεμάχια γης και ευκαιρίες για επενδύσεις. Ψάξαμε για τα ακριβότερα ακίνητα στην κατηγορία ευκαιρίες για επενδύσεις και πρώτο στη λίστα για την επαρχία Λευκωσίας εμφανίζεται εμπορικό ακίνητο στην Αγλαντζιά με τιμή πώλησης τα €2,5 εκατ. το συνολικό εμβαδόν τα 900 τ.μ.
 

To δεύτερο μεγαλύτερο σε αξία εμπορικό ακίνητο με τιμή πώλησης τα €2 εκατ. αφορά ακίνητο στην περιοχή Άγιος Αντώνιος στη Λευκωσία με συνολικό εμβαδό τα 802 τ.μ.
 
 
Με τιμή πώλησης τα €1,9 εκατ. το τρίτο μεγαλύτερο σε αξία εμπορικό ακίνητο στη λίστα της Altamira στην κατηγορία επενδύσεις αφορά εμπορικό κτήριο μεικτής χρήσης με συνολικό εμβαδό 987 τ.μ. στην περιοχή Άγιος Γεώργιος στη Λεμεσό.
 

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά
Νάγκελ (ΕΚΤ): Δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει σειρά μειώσεων επιτοκίων
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Στρατηγική μεγέθυνσης της θέσης της Alpha Bank στην Κύπρο-Ξανά στο νησί το Δ.Σ. του ομίλου