powered by

Στα χέρια του ΠτΔ η έκθεση για συμψηφισμούς δανείων με καταθέσεις

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο του Ενιαίου Φορέα Εξώδικης Επίλυσης Διαφορών Χρηματοοικονομικής Φύσεως κ. Παύλο Ιωάννου. 
 
Μετά τη συνάντηση, ο κ. Ιωάννου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «έχω υποβάλει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την έκθεση, την οποία μου ζήτησε σχετικά με το πρόβλημα των συμψηφισμών και του κλεισίματος των λογαριασμών στις οντότητες που προέκυψαν από τη Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα.
 
Η έκθεση είναι προκαταρκτική. Παρά το γεγονός αυτό όμως, τα συμπεράσματα που καταγράφονται στη συγκεκριμένη έκθεση είναι αξιόπιστα, ιδίως τα συμπεράσματα που αναφέρονται στους γενικούς παράγοντες που οδήγησαν στη δημιουργία αυτού του προβλήματος.
 
Η έκθεση θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα και θα υποβληθεί στην τελική της μορφή. Δεν θα μπω σε οποιεσδήποτε λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της, είναι διαβαθμισμένο έγγραφο, και δεν πρόκειται να πω οτιδήποτε για το ακριβές περιεχόμενο.
 
Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία αυτή τη στιγμή είναι η άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος και ήδη έχουν προωθηθεί όλες οι διαδικασίες.
 
Σε ό,τι αφορά τους 4600 λογαριασμούς, το πρόβλημα έχει αντιμετωπιστεί. Εναπομένουν ορισμένα επιμέρους προβλήματα και η ΚΕΔΙΠΕΣ, μια από τις εταιρίες που διαχειρίζεται τα περιουσιακά στοιχεία της πρώην Συνεργατικής οντότητας, ασχολείται με την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν εναπομείνει στο σύστημα, εξετάζοντας, όπου είναι απαραίτητο, κάθε περίπτωση ξεχωριστά». 
 
 

Δειτε Επισης

Γιάννης Στουρνάρας: Να διατηρηθεί η ανεξαρτησία των κεντρικών τραπεζών
Μειώθηκαν για καταναλωτικά, αυξήθηκαν για δάνεια αγορά κατοικίας-Πώς κινήθηκαν τα επιτόκια τον Μάιο
Η Τράπεζα Κύπρου αναθεωρεί τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων» της
Πέραν των €250.000 οι ακάλυπτες επιταγές το εξάμηνο
Ευρωζώνη: Σημάδια αποκλιμάκωσης για τα επιτόκια δανεισμού τον Μάιο-Τι δείχνει η έκθεση της ΕΚΤ
Έρχονται αλλαγές στις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών-Τι συζήτησε ο SSM με τα πιστωτικά ιδρύματα
Λαγκάρντ: Σε σωστή τροχιά τα επιτόκια της ΕΚΤ-Απόλυτη προσήλωση στον στόχο για πληθωρισμό 2%
Τίμησε τον Κωνσταντίνο Ηροδότου η ΕΤΥΚ-«Κατά τη θητεία του ως Διοικητής επιλύθηκαν σημαντικά προβλήματα»
Joey Extras: Νέο σχέδιο επιβράβευσης για παιδιά και γονείς από την Τράπεζα Κύπρου
Νέο σχέδιο για πρόωρη εξόφληση ενήμερων δανείων από ΚΕΔΙΠΕΣ-Τέλος στην επιδότηση τόκων