Οι τροπολογίες για τα ΜΕΔ ενώπιον της κλειστής συνεδρίας

Συνέρχεται εκ νέου σήμερα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, η οποία σε κλειστή συνεδρία θα εξετάσει τις τροπολογίες των κομμάτων στο κυβερνητικό πακέτο των νομοσχεδίων για βελτίωση του θεσμικού πλαισίου αντιμετώπισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ολοκληρώνοντας έτσι τη συζήτηση ενόψει της έκτακτης Ολομέλειας αύριο Κυριακή.

Τα νομοσχέδια θα τεθούν προς ψήφιση στην αυριανή Ολομέλεια, η οποία θα κληθεί να ψηφίσει, επίσης, και για το σχέδιο παραχώρησης κρατικών εγγυήσεων στην Ελληνική Τράπεζα, που αποτελεί μέρος της συμφωνίας μεταφοράς των τραπεζικών εργασιών της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας στην Ελληνική.

Διαβάστε ακόμα: Κομισιόν: Αναγκαία η κρατική στήριξη στην ΣΚΤ

Το πακέτο νομοσχεδίων αφορά τον περί μεταβιβάσεως και υποθηκεύσεως νόμο (εκποιήσεις), τις τροποποιήσεις στον περί αγοραπωλησίας πιστωτικών διευκολύνσεων νόμο (πωλήσεις δανείων), τις τροποποιήσεις στους νόμους για την αφερεγγυότητα και τους συμβούλους αφερεγγυότητας και στον περί εταιρειών νόμο, ενώ μαζί θα τεθεί προς ψήφιση και το νομοσχέδιο για την τιτλοποίηση δανείων.

Πάντως, τα κόμματα της αντιπολίτευσης αναμένεται να καταθέσουν σωρεία τροπολογιών ειδικότερα στο νομοσχέδιο που αφορά τις εκποιήσεις, θέμα, το οποίο, όπως διαφάνηκε και στη χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής, συγκεντρώνει τις περισσότερες αντιδράσεις.

Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αβέρωφ Νεοφύτου είπε πως αν τα κόμματα έχουν τροπολογίες επί των νομοσχεδίων να τις καταθέσουν στην Ολομέλεια προς ψήφιση.

Εξάλλου, μιλώντας μετά το πρωινό μέρος της χθεσινής ολοήμερης συνεδρίας, ο κ. Νεοφύτου είπε πως υπάρχουν προτάσεις νόμου που είναι ομόφωνες, ζητήματα επί των οποίων υπάρχουν συγκλίσεις, αλλά και «ζητήματα στα οποία υπάρχουν ουσιαστικές πολιτικές διαφορές».

Πράσινο από ΔΗΚΟ  
Το Δημοκρατικό Κόμμα θα υπερψηφίσει τα νομοσχέδια της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης της ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων, την Κυριακή, που αφορούν τον Συνεργατισμό .
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΚΟ, το Εκτελεστικό Γραφείο και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος συνεδρίασαν την Παρασκευή, συζήτησαν διεξοδικά το θέμα του Συνεργατισμού και σημείωσαν ως θετική εξέλιξη και επιτυχία του Δημοκρατικού Κόμματος την υιοθέτηση των εισηγήσεων του κόμματος στα υπό συζήτηση κυβερνητικά νομοσχέδια.
 
Σημείωσαν ως θετική εξέλιξη και επιτυχία του ΔΗΚΟ την ετοιμασία από την Κυβέρνηση των σχεδίων Εστία και Φορέα Διαχείρισης των Μη Εξυπηρετουμένων Δανείων του Συνεργατισμού και τόνισαν την πρόθεση του κόμματος να παρακολουθήσει και να διασυνδέσει την εφαρμογή των σχεδίων αυτών, με τον κρατικό προϋπολογισμό του 2019.
 
Αποφάσισαν να υπερψηφίσουν τα νομοσχέδια της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης της ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων, την Κυριακή.
 
Τέλος, επιμένουν στην ανάγκη ανάληψης ευθύνης και παραίτησης των υπαίτιων του εκβιασμού της κοινωνίας και του καταθετικού συστήματος και τονίζουν ότι η παραμονή στις θέσεις τους, σε πολιτικό και εποπτικό επίπεδο, ενισχύει την αναξιοπιστία των αρμόδιων θεσμών και προκαλεί το δημόσιο αίσθημα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν εξαρτόμαστε από τη Fed για την μείωση των επιτοκίων
Εισαγωγή δύο νέων σειρών ομολόγων της Astrobank στη Νέα Αγορά του ΧΑΚ
Κάποια επιδείνωση των ΜΕΔ σε ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένει για το 2024 ο DBRS
Στο κενό έφεση κατά απόφασης Επαρχιακού Δικαστηρίου για υπόθεση αγοράς αξιογράφων και χρεογράφων
Προανήγγειλε μείωση επιτοκίων η Λαγκάρντ-Σε σύντομο χρονικό διάστημα και αν δεν υπάρξει μεγάλο σοκ
Επιτόκια: Γιατί Deutsche Bank και Morgan Stanley «ρίχνουν» τις προβλέψεις
Πώς το ESG παίρνει μορφή μέσα από το διατραπεζικό έργο αξιολόγησης επιχειρήσεων (video)