Και η Pimco στην αύξηση κεφαλαίου

Τελικά ο αμερικανικός κολοσσός Pimco θα συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου που θα διενεργήσει η Ελληνική Τράπεζα για να καλύψει τα 150 εκατ. ευρώ που χρειάζονται για να μπορεί να απορροφήσει τα στοιχεία ενεργητικού του Συνεργατισμού. 

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η Ελληνική προτίθεται να προχωρήσει με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους €150 εκατ. με τιμή εγγραφής €0.70 ανά μετοχή σε μετρητά (η «Αύξηση Κεφαλαίου»), εκ των οποίων τα €100 εκατ. θα είναι μέσω έκδοσης προτιμησιακών δικαιωμάτων στους υπάρχοντες μετόχους (δικαιώματα προτίμησης)και €50 εκατ. μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης στην BRAVO Strategies III (BSIII).

Διαβάστε ακόμα: Έπεσαν υπογραφές μεταξύ Ελληνικής και Συνεργατισμού

Η εταιρεία, σημειώνεται, έχει συμφωνήσει με την BSIII ότι η BSIII θα εγγραφεί μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης (private placement) για 71.428.572 μετοχές (που αντιπροσωπεύουν το 17.3% του μετοχικού κεφαλαίου μετά την ολοκλήρωση) έναντι συνολικού τιμήματος € 50 εκατ.

Διαβάστε ακόμα: Όλες οι λεπτομέρειες του deal Ελληνικής-ΣΚΤ

Επίσης, η BSIII δύναται να τερματίσει την συμφωνία εγγραφής μετοχών οποιαδήποτε στιγμή πριν την ΕΓΣ αν (α) η Εταιρεία ή οποιοδήποτε μέλος του συγκροτήματός της παραβιάζει τις κυρώσεις ή (β) για δύο συνεχείς εβδομάδες, τα 4,25%ομόλογα της Κυπριακής Δημοκρατίας που λήγουν το 2025 συναλλάσσονται με πάνω από 750 μονάδες βάσης από τα Ομόλογα της Ομοσπονδιακής Δημοκρατία της Γερμανίας που λήγουν το 2025 (με 0,5% ).
 
Από μία αρχική έρευνα, διαφαίνεται πως το Bravo Fund ανήκει στην αμερικανική Pimco, η οποία επέδειξε από την αρχή ενδιαφέρον για συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας, αλλά αρχικά η πρόταση της μαζί με άλλους επενδυτές είχε απορρηφθεί. 

Δειτε Επισης

Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ