Ελληνική και Apollo οι μνηστήρες για τον Συνεργατισμό

Η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα με ανακοίνωση που εξέδωσε, επιβεβαιώνει ότι έλαβε σήμερα δύο προτάσεις από ενδιαφερόμενα μέρη σχετικά με τη διαδικασία Στρατηγικής Συναλλαγής σύμφωνα με τη σχετική Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος. 


Δεσμευτικές προσφορές υπέβαλαν η Ελληνική Τράπεζα, γεγονός το οποίο επιβεβαίωσε και η ίδια η τράπεζα με ανακοίνωση της, καθώς επίσης και το επενδυτικό ταμείο Apollo Capital Management.

Η επιτροπεία της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας αναμένεται να συνεδριάσει στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας ώστε να εξετάσει τις προτάσεις αυτές και σε κατάλληλο χρόνο θα παράσχει επιπλέον πληροφορίες.
Όπως αναφέρεται, οι προτάσεις εξετάζονται πλέον από την ανώτατη διοίκηση της Τράπεζας, η οποία συνεργάζεται στενά με τη Citigroup που λειτουργεί ως ο αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της ΣΚΤ.

«H Eπιτροπεία της Τράπεζας αναμένεται να συνεδριάσει στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας ώστε να εξετάσει τις προτάσεις αυτές και σε κατάλληλο χρόνο θα παράσχει επιπλέον πληροφορίες» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Citigroup Global Markets Limited, η οποία έχει άδεια λειτουργίας από την Prudential Regulation Authority και εποπτεύεται από την Prudential Regulation Authority και την Financial Conduct Authority, και ενεργεί ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος αποκλειστικά για τη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα σε σχέση με τη Διαδικασία, και δεν ευθύνεται έναντι οποιουδήποτε τρίτου, πλην της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, για την παροχή της προστασίας που προσφέρεται στους πελάτες της για την παροχή συμβουλών σε σχέση με τη Διαδικασία ή οποιοδήποτε άλλο θέμα αναφέρεται στην παρούσα. 

 
Διαβάστε ακόμα: Συνεργατική και Apollo Capital Management εξαγοράζουν την Altamira Κύπρου
 
Διευκρινίζεται επίσης ότι «ούτε αυτή η ειδοποίηση ούτε η κοινοποίηση εμπιστευτικών πληροφοριών σε οποιοδήποτε ενδιαφερόμενο μέρος αποτελεί, ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί, για οποιαδήποτε προσφορά πώλησης ή πρόσκληση για προσφορά εγγραφής ή αγορά οποιoνδήποτε κινητών αξιών ή αγοράς οποιoνδήποτε τίτλων από οποιοδήποτε πρόσωπο σε οποιαδήποτε δικαιοδοσία ή υπό οποιεσδήποτε συνθήκες όπου είναι παράνομο να γίνει μια τέτοια προσφορά ή προσέλκυση».

Η διανομή αυτής της ειδοποίησης σε ορισμένες δικαιοδοσίες μπορεί να περιορίζεται από το νόμο και οι παραλήπτες πρέπει να τηρούν εαυτούς ενήμερoυς και να τηρούν τυχόν ισχύουσες νομικές ή εποπτικές προϋποθέσεις σχετικά με τη διανομή ή την κατοχή της παρούσας ειδοποίησης, προστίθεται ακόμα.
 
Καταληκτικά, η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα τονίζει ότι «ούτε η ΣΚΤ, ούτε η Citi, ούτε οι αντίστοιχοι διευθυντές, αξιωματούχοι, εργαζόμενοι, συμβούλοι ή αντιπρόσωποι τους ή των συνεργατών τους (“Συνδεδεμένα Μέρη”) αποδέχονται οποιαδήποτε ευθύνη έναντι οποιουδήποτε προσώπου σε σχέση με τη διανομή ή την κατοχή αυτής της πρόσκλησης σε οποιαδήποτε δικαιοδοσία».

Δειτε Επισης

Οι καταθέσεις και τα δάνεια εταιρειών και νοικοκυριών-Σημαντική καθαρή αύξηση συνολικά
Ο Κωνσταντίνος Ηροδότου εξηγεί γιατί είναι αναγκαίος ο ψηφιακός χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός(video)
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Μειώνεται η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια, αμετάβλητη για στεγαστικά
Ν. Χριστοδουλίδης: Γιατί αυξάνονται οι τιμές και τα μέτρα συγκράτησης του πληθωρισμού (βίντεο)
Εισαγωγή νέων Γραμματίων Δημοσίου Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΧΑΚ
Η επιστροφή της Τράπεζας Κύπρου
Στα κέρδη την Τετάρτη το ΧΑΚ, μεγάλο ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές
Πανίκος Νικολάου: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Τράπεζα Κύπρου η έγκριση για πληρωμή μερίσματος
Με τις... ευλογίες Κεραυνού η Eurobank A.E.-Είδε Ζανιά και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου