Ικανοποιητικό το ενδιαφέρον για Συνεργατισμό

Ικανοποιητικό χαρακτηρίζεται το ενδιαφέρον που υποβλήθηκε εκ πρώτης όψεως για τον Συνεργατισμό. Αρχικά το ενδιαφέρον ξεπέρασε σε αριθμό τις 10 ενώ σε δεύτερο στάδιο ο αριθμός μειώθηκε λόγω απόρριψης ενδιαφερόμενων λόγω ακαταλληλότητας. 
 
Ο διευθυντής διεύθυνσης στρατηγικής της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, Γιάννος Σταυρινίδης σχολίασε πως είναι αισιόδοξοι πως θα υποβληθούν δεσμευτικές προσφορές.
 
Η υποβολή προσφορών υπολογίζεται να γίνει περί τα μέσα Μαΐου. Το ενδιαφέρον αφορά τόσο την απόκτηση του καλού χαρτοφυλακίου όσο και του κακού, δηλαδή των μη εξυπηρετούμενων δανείων. 

Σε ανακοίνωση της η ΣΚΤ επιβεβαιώνει πως με την ολοκλήρωση της διαδικασίας η Citigroup Global Markets Ltd έχει λάβει σημαντικό αριθμό αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Οι αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος έχουν κατατεθεί τόσο από διεθνείς οντότητες όσο και από οντότητες με έδρα την Κύπρο οι οποίες εκπροσωπούν στρατηγικούς και χρηματοοικονομικούς επενδυτές. Οι πιθανοί επενδυτές έχουν εκφράσει ενδιαφέρον τόσο για μια επένδυση ελέγχου σε ολόκληρη την τραπεζική οντότητα, όσο και για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων, υποχρεώσεων και δικτύου της Τράπεζας μέσω της ομαλούς μετάβασης των περιουσιακών στοιχείων.
 
Μετά από λεπτομερή έλεγχο και λήψη των σχετικών εγγράφων οι επιλεγόμενοι δυνητικοί επενδυτές θα έχουν, πλέον πρόσβαση σε περαιτέρω οικονομικά και επιχειρησιακά δεδομένα σε σχέση με την Τράπεζα.
 
Ο Γενικός Διευθυντής της ΣΚΤ Νικόλας Χατζηγιάννης σχολίασε: «Έχουμε λάβει σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον μέσα από ουσιώδη αριθμό αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γι αυτό. Προχωρούμε τη διαδικασία σύμφωνα με τον σχεδιασμό μας».

Δειτε Επισης

Μαρία Παναγιώτου: Υπάρχει ενδιαφέρον για το e-κοφίνι, ξεπέρασαν τους 1200 οι συμμετέχοντες
Το ταξίδι της μετεγκατάστασης και γιατί οι ξένες tech εταιρείες... ψηφίζουν Κύπρο-Η Palta και η Wargaming
Φιλελεύθερο ανά την Ευρώπη το ωράριο των καταστημάτων-Τι κατέδειξε έρευνα της Βουλής
Νίκος Χριστοδουλίδης: Σε αναπτυξιακή τροχιά με ακόμη πιο θετικές προοπτικές για το μέλλον η οικονομία της Κύπρου
Κερδίζουν από τους ενοικιαστές τους Mall of Cyprus και Mall of Engomi
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο της Κύπρου η έκθεση της MONEYVAL
Μοναδικές οικιστικές επιλογές σε όλη την Κύπρο από την Altamira Real Estate
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
«Ανάβει» το παράνομο εμπόριο αντί να σβήνει το τσιγάρο η υψηλή φορολογία(έρευνα)
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Εθνικό όπλο που δεν πρέπει να παραχωρηθεί η χαμηλή φορολογία