Χούριγκαν: Να λαμβάνουμε και όχι να επιβάλλονται οι αποφάσεις

Χαρακτηρίζοντας για πολλοστή φορά  ως το κυριότερο πρόβλημα που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, τον μεγάλο όγκο των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων, ο CEO της Τράπεζας Κύπρου, Τζον Χούριγκαν, απηύθυνε έκκληση προς την επιχειρηματική, εκτελεστική και νομοθετική εξουσία να προβούν στις δέουσες αποφάσεις που θα συμβάλουν στην άμεση επίλυση του ζητήματος καθώς επίσης και στις δέουσες μεταρρυθμίσεις που θα ενδυναμώσουν και θα θωρακίσουν την κυπριακή οικονομία και την πορεία ανάπτυξης της. Δήλωσε χαρακτηριστικά πως τα ζητήματα θα πρέπει να επιλυθούν σήμερα λαμβάνοντας τις αναγκαίες αποφάσεις και όχι αύριο διότι ίσως αναγκαστούμε να συμμορφωθούμε με τις αποφάσεις κάποιων άλλων.
 
Μιλώντας ενώπιον του 2ου Business Leaders Summit ο κ. Χούριγκαν αναφέρθηκε στην ανοχή που επιδεικνύεται στην μη επαρκή πρόσβαση σε χρηματοδότηση λόγω του μεγάλου προβλήματος των ΜΕΔ. Πρόσθεσε πως έχει μειωθεί ο όγκος των ΜΕΔ αλλά δεν παύει να είναι μεγάλος σε σχέση με το ΑΕΠ της Κύπρου.
 
Ήγηρε το ζήτημα ότι δεν επιταχύονται οι διαδικασίες επίλυσης του προβλήματος. Ανέφερε χαρακτηστικά πως μόνο το ένα τρίτο των ΜΕΔ που αφορούν ιδιωτικά δάνεια ανήκουν σε κοινωνικά ευπαθής ομάδες. Αφήνουμε, είπε, το ένα τρίτο του ενός τρίτου του προβλήματος των ΜΕΔ να τροφοδοτεί ένα υπερπροστατευτισμό σε ολόκληρο το πρόβλημα.
 
Ο κ. Χούρικαν επέστησε επίσης την προσοχή στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι δημοκρατίες και κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, λέγοντας ότι η Κύπρος πρέπει να βρίσκεται σε ετοιμότητα επειδή βρίσκεται σε μια ευαίσθητη περιοχή.
 
Επιχειρηματικοί ηγέτες
Αναφερόμενος στις εμπειρίες που έθεσαν ενώπιον του Συνεδρίου Κύπριοι επιχειρηματικοί ηγέτες, ο κ. Χούριγκαν επικρότησε τις αναφορές ότι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα στην επιχειρηματική τους δραστηριότητα καθώς όπως είπε αποτελεί θεμελιώδης αρχή για την επιτυχία καθώς δραστηριοποιούνται χωρίς την ανησυχία της αποτυχίας.
 
Παράλληλα, έδωσε εύσημα για το όραμα Κυπρίων επιχειρηματιών οι οποίοι ρίσκαραν και πέτυχαν τη στιγμή που κάποιοι άλλοι αμφισβητούσαν το όραμα τους, ενώ υπογράμμισε πως όλοι θα πρέπει να επικεντρώνονται σε αυτό που αγαπούν. «Όλοι αρχίζουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε και όχι με ένα όραμα για μεγάλη επιτυχία. Αυτό αποτελεί και συστατικό στοιχείο της επιτυχίας».
 
 

Δειτε Επισης

Στα €44.608.380,50 το εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Ψήφος εμπιστοσύνης από Fitch... Υψηλότερα και διαφοροποιημένα έσοδα για Ελληνική από την εξαγορά της CNP
Αδικεί επενδυτές και όσους έχουν προτεραιότητα στήριξης η πρόταση για φορολόγηση υπερκερδών τραπεζών
Προειδοποιούν οι επόπτες... Παραμένουν αυξημένοι οι κίνδυνοι για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ε.Ε.
Στην επενδυτική βαθμίδα BBB (χαμηλή) με σταθερή τάση η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας από DBRS
Τράπεζα Κύπρου: Στο Δ.Σ. Christian Philipp Hansmeyer και William Stuart
Αιφνιδιαστική παραίτηση του CEO της HSBC
Κνοτ (ΕΚΤ): Ρεαλιστική η μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο
Δεν πείθει την Βουλή για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών το ΑΚΕΛ-«Προεκλογικό πυροτέχνημα»
Moody's: Πιστωτικά θετική για την Ελληνική η απόκτηση της CNP