Π. Νικολάου: Απαιτούνται ηγέτες που να βλέπουν μπροστά

Δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε στις δάφνες της δικής μας επιτυχίας διότι ο εφησυχασμός αρκετών μεγάλων εταιρειών στο εξωτερικό που πέτυχαν στο παρελθόν όπως Polaroid και Kodak οδήγησε στο κλείσιμο. Οι εν λόγω εταιρείες δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν και να προσαρμοστούν με τη νέα εποχή της τεχνολογίας.

Αυτό ανέφερε Πανίκος Νικολάου, Διευθυντής Διεύθυνσης Μεγάλων Επιχειρήσεων της Τράπεζας Κύπρου στο πλαίσιο του 2oυ Business Leader Summit υπογραμμίζοντας πως η Κύπρος χρειάζεται ηγέτες που να βλέπουν μπροστά, να καταθέτουν τις ιδέες τους και να έχουν την επιμονή να τις εφαρμόσουν.

Την ίδια ώρα, ο κ. Νικολάου επισήμανε πως η κυπριακή οικονομία έκανε το δικό της θαύμα τα τελευταία χρόνια σημειώνοντας θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Πρόσθεσε πως και η Τράπεζα Κύπρου τα τελευταία χρόνια έχει κάνει άλματα και κατάφερε να αποπληρώσει €11,5 δις  ELA αρχές του 2017 και να αυξήσει το δανεισμό της προς τις κυπριακές επιχειρήσεις.

Ο κ. Νικολάου ανέφερε πως οι κυπριακές επιχειρήσεις έχουν καταγράψει σημαντικά άλματα συμβάλλοντας ώστε η Κύπρος να αναπτυχθεί σε επιχειρηματικό κέντρο και κέντρο παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών.
Κάλεσε παράλληλα τόσο τους επιχειρηματίες τόσο και την Πολιτεία ώστε να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα της Κύπρου και στην απλοποίηση των διαδικασιών για άσκηση του επιχειρείν, ενώ θα πρέπει να συμβάλουμε όλοι, είπε, ώστε να μειωθεί ο χρόνος απονομής δικαιοσύνης. Διερωτήθηκε επίσης γιατί όχι οι κυπριακές επιχειρήσεις να προβούν στις δέουσε ενέργειες ώστε η Κύπρος να καταστεί πρωταγωνιστής στη νέα ψηφιακή εποχή.
 

Δειτε Επισης

Στα €44.608.380,50 το εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Ψήφος εμπιστοσύνης από Fitch... Υψηλότερα και διαφοροποιημένα έσοδα για Ελληνική από την εξαγορά της CNP
Αδικεί επενδυτές και όσους έχουν προτεραιότητα στήριξης η πρόταση για φορολόγηση υπερκερδών τραπεζών
Προειδοποιούν οι επόπτες... Παραμένουν αυξημένοι οι κίνδυνοι για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ε.Ε.
Στην επενδυτική βαθμίδα BBB (χαμηλή) με σταθερή τάση η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας από DBRS
Τράπεζα Κύπρου: Στο Δ.Σ. Christian Philipp Hansmeyer και William Stuart
Αιφνιδιαστική παραίτηση του CEO της HSBC
Κνοτ (ΕΚΤ): Ρεαλιστική η μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο
Δεν πείθει την Βουλή για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών το ΑΚΕΛ-«Προεκλογικό πυροτέχνημα»
Moody's: Πιστωτικά θετική για την Ελληνική η απόκτηση της CNP