Global Capital: Προσφέρει €8 εκατ. περισσότερα για την Lombard της Λαϊκής

Ακόμη ένας μνηστήρας για την απόκτηση του 49% της Lombard Bank Malta plc που κατέχει η Λαϊκή Τράπεζα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους Times of Malta, η Global Capital έχει προβεί σε δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά της πλειοψηφικής συμμετοχής 49% έναντι του ποσού, σύμφωνα με πληροφορίες, των €54 εκατ., προσφορά η οποία είναι υψηλότερη κατά €8 εκατ. από αυτή υπέβαλε το κρατικό ταμείο της Μάλτας IIP.

Διαβάστε ακόμα: Μαλτέζικα διαβατήρια αγοράζουν την Lombard της Λαϊκής

Σημειώνεται πως το IIP fund, παρενέβη για να επιταχυνθεί η πώληση των μετοχών της Lombard Bank που κατέχει η Λαϊκή Τράπεζα. Η κατάσταση επιδεινώνεται από το γεγονός ότι τα δικαστήρια στη Μάλτα αποφάσισαν το 2013 ότι η Λαϊκή Τράπεζα δεν μπορούσε να πουλήσει τα μερίδιά της.

Πάντως, η Global Capital που δραστηριοποιείται στον ασφαλιστικό κλάδο κατέστησε σαφές ότι προσφέρει τη δική της λύση και πως είναι πρόθυμη να επιταχύνει τη διαδικασία παραλείποντας την απαίτηση για τη διαδικασία δέουσας επιμέλειας.

Η Global Capital – που κατέχει το δεύτερο μεγαλύτερο μερίδιο στην Lombard Bank - υπέβαλε γραπτώς την προσφορά του στον Ειδικό Διαχειριστή της Λαϊκής Τράπεζας. Η προσφορά υποστηρίζεται οικονομικά από το York Capital, ένα ιδιωτικό επενδυτικό κεφάλαιο με διαχείριση €25 δισ. και από άλλους θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές.

Ο πρόεδρος της Global Capital, Paolo Catalfamo, δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι η προσφορά μας είναι πολύ επωφελής για τους μετόχους της Lombard Bank και της Global Capital και είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε πολλές συνέργειες με την Lombard και την Maltapost plc, δεδομένου ότι η Global Capital είναι σήμερα κυρίως ασφαλιστική επιχείρηση. Είναι επωφελής προσφορά για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές».

Η Times of Malta ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η προθεσμία που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών για την αποζημίωση των καταθετών ήταν το καλοκαίρι του 2018.

Δειτε Επισης

Οι μεταβλητές που καθορίζουν την στρατηγική των ξενοδοχείων στην Κύπρο-Γεωπολιτικά, οικονομία, περιβάλλον
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού GOLD: The Shipping Forecast
Αντώνης Ρέμος-Ελένη Φουρέιρα: H συναυλία της χρονιάς στις 15 Ιουνίου στο Nammos Limassol
Αυτή είναι η πρόταση του ΑΚΕΛ για επιβολή τέλους 5% επί των απροσδόκητων κερδών των τραπεζών
Το... τερματίζουν οι Κινέζοι για την πλωτή μονάδα-Οι ισχυρισμοί CMC για το FSRU και ποια η πραγματικότητα
Επανεκλογή Τάκη Αράπογλου στην προεδρία-Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου
Έκπληκτη η ΕΤΥΦΑ, απορρίπτει ισχυρισμούς της κινεζικής CMC: «Δεν θα την ακολουθήσουμε στην παραπλάνηση»
Κώστας Κουμής: Εντός στόχων παρά τις αντιξοότητες-Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα του πρώτου τετραμήνου
Τράπεζα Κύπρου: Πράσινο από τους μετόχους για το μέρισμα-Οι εκλεγέντες και επανεκλεγέντες στο Δ.Σ.(pics)
Τ. Αράπογλου: Σε θέση για βιώσιμη κερδοφορία και μετά την επιστροφή των επιτοκίων σε πτωτική τάση η Τρ. Κύπρου