Folloe Fund: Ταμείο-κράχτης στην Κύπρο

Νέα σημαντική προσθήκη στον τομέα των επενδυτικών ταμείων στην Κύπρο αποτελεί η πρόσφατη αδειοδότηση του ιδιωτικού επενδυτικού κεφαλαίου Folloe Fund από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου.  Η αδειοδότηση προσθέτει κύρος στις προσπάθειες που καταβάλλουν τόσο ο CIFA όσο και η ΕΚΚ για να καταστεί η χώρας μας ελκυστικός προορισμός για εγγραφή και διαχείριση επενδυτικών ταμείων.
Αξίζει να σημειωθεί πως η εγγραφή του Folloe Fund έγινε περί τα τέλη του 2017 ενώ μόλις πρόσφατα έχει αδειοδοτηθεί από την ΕΚΚ. Πρόκειται για το μεγαλύτερο σε αξία ταμείο που εγγράφεται στην Κύπρο καθώς τα περιουσιακά του στοιχεία ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που περιλαμβάνει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Ομίλου Olympia.

Διαβάστε ακόμα: Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν στην κινητή

Κάτω από την ομπρέλα του Ομίλου Olympia δραστηριοποιούνται μεταξύ άλλων η τηλεπικοινωνιακή εταιρεία PLAY, από τις πιο δυναμικές εταιρείες στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και εγγραφή στο χρηματιστήριο της Πολωνίας, καθώς επίσης και η γνωστή αλυσίδα καταστημάτων PUBLIC, και άλλες εταιρίες ενέργειας, ανακύκλωσης, τεχνολογίας και επιχειρησιακού λογισμικού.

Η διαχείριση του Folloe Fund γίνεται από την κυπριακή αδειοδοτημένη MFO Asset Management Ltd, που αποτελεί ακόμη μια θετική ψήφο για τις προοπτικές του κλάδου διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων στην Κύπρο. Η MFO Asset διαθέτει διπλή άδεια ως ΔΟΕΕ και Εταιρεία Διαχείρισης ΟΣΕΚΑ που καλύπτει και τις επενδυτικές υπηρεσίες διαχείρισης χαρτοφυλακίου και επενδυτικών συμβούλων υπό την εποπτεία της ΕΚΚ.

Θεματοφύλακας του Ταμείου είναι η Eurobank Cyprus, νομικός σύμβουλος η Χρύσης Δημητριάδης & Σία ΔΕΠΕ και ελεγκτές η BDO Ltd.

Η προώθηση και αδειοδότηση του Folloe Fund έγινε από την Fiducitrust Services Limited, πάροχος διοικητικών υπηρεσιών που ρυθμίζεται από το Ινστιτούτο Πιστοποιημένων Λογιστών Κύπρου και τα τελευταία χρόνια έχει εξασφαλίσει την αδειοδότηση σημαντικών κεφαλαίων και εταιρειών διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων.

Την όλη προσπάθεια εγγραφής και αδειοδότησης του Folloe Fund στήριξαν τόσο ο CIFA όσο η ΕΚΚ, ενώ η εν λόγω εξέλιξη ενισχύει περαιτέρω την εικόνα του κλάδου επενδυτικών ταμείων στην Κύπρο και συμβάλλουν στις προσπάθειες προώθησης της Κύπρου ως ελκυστική δικαιοδοσία για επενδυτικά ταμεία.
 
 

Δειτε Επισης

16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Νάγκελ (ΕΚΤ): Δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει σειρά μειώσεων επιτοκίων
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Στρατηγική μεγέθυνσης της θέσης της Alpha Bank στην Κύπρο-Ξανά στο νησί το Δ.Σ. του ομίλου