powered by

ΕΤΥΚ: Αποφασίζει για μέτρα στην Τρ. Κύπρου

Πραγματοποιούνται σήμερα οι Επαρχιακές Γενικές Συνελεύσεις των μελών της ΕΤΥΚ εργαζομένων στην Τράπεζα Κύπρου όπου καλούνται να αποφασίσουν μέσω κάλπης τη μορφή των μέτρων που θα λάβουν ως απάντηση στην μη παραχώρηση προσαυξήσεων και ΑΤΑ.
 
Σε εγκύκλιο της η ΕΤΥΚ σημειώνει πως τα τελευταία 6 τουλάχιστον χρόνια οι εργαζόμενοι κάνουν «υπεράνθρωπες προσπάθειες και θυσίες και μέσα από συμφωνίες της Οργάνωσής μας με την Τράπεζα έχουμε συνειδητά προσφέρει πάρα πολλά, για να επιβιώσει και να ανακάμψει η Τράπεζα, μετά την «κατάρρευση» που προκλήθηκε από λάθη των Διοικήσεων. Δυστυχώς η Τράπεζα, αντί να αναγνωρίσει την προσφορά και θυσίες του προσωπικού της, να το ανταμείψει και να του συμπεριφέρεται με σεβασμό, όπως του αξίζει, που για τόσα χρόνια σε βάρος της υγείας του, της προσωπικής του ζωής και της οικογένειας του προσπαθεί να κρατήσει όρθια την Τράπεζα, με τις ενέργειές της αποδεικνύει το αντίθετο.

Παραβιάζοντας εξόφθαλμα τις υφιστάμενες συμφωνίες, αλλά και το νόμο, η Τράπεζα έχει προχωρήσει σε κατακράτηση μισθού συναδέλφων (μη παραχώρηση προσαύξησης και ΑΤΑ). Αρνείται, παραβιάζοντας τις υφιστάμενες συμφωνίες, να πληρώσει τις κενές οργανικές θέσεις και δεν επιβραβεύει, ως όφειλε, τους συναδέλφους που έχουν με επιτυχία αναλάβει αναβαθμισμένα καθήκοντα και κατά την έκφραση των Διοικούντων υποαμοίβονται.
 
Όλα αυτά τα χρόνια οι συνάδελφοι εργάστηκαν και συνεχίζουν να εργάζονται κάτω από υπερβολική πίεση, την οποία προκαλεί κυρίως η μη ανθρώπινη προσέγγιση της Διοίκησης, οι απειλές και οι εκφοβισμοί (bullying) Διευθυντικών Στελεχών και οι ανέφικτοι στόχοι που τίθενται. Οι αμέτρητες ώρες απλήρωτων υπερωριών, τις οποίες στερούνται οι συνάδελφοι και οι οικογένειές τους, αλλά επωφελείται η Τράπεζα, είναι ακόμα μια ένδειξη της απαξιωτικής στάσης της Διεύθυνσης έναντι των συμφωνιών και του προσωπικού της».

Παράλληλα, η ΕΤΥΚ σημειώνει πως η στάση της Τράπεζας δείχνει μια ξεκάθαρη προσπάθεια για κατάργηση των υφιστάμενων συμφωνιών, ούτως ώστε να μπορέσει να εφαρμόσει μονομερώς τους σχεδιασμούς της για καρατόμηση, κατακρεούργηση και εν τέλει κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων.
 
«Είναι λυπηρό αλλά και ανεπίτρεπτο το γεγονός, ότι, Διευθυντικά Στελέχη, της άλλοτε «μεγάλης και ανθρώπινης» Τράπεζας Κύπρου, τις τελευταίες μέρες να πιέζουν και να απειλούν συναδέλφους για να δεχθούν τις θέσεις της Τράπεζας σε βάρος των δικών τους εργασιακών δικαιωμάτων», υπογραμμίζεται στην εγκύκλιο της ΕΤΥΚ στην οποίαν ξεκαθαρίζει πως «η λήψη μέτρων δεν ήταν, και δεν είναι αυτοσκοπός αλλά δυστυχώς προς τα εκεί μας σπρώχνει η Διοίκηση της Τράπεζας με τη προκλητική της στάση, την οποία, έστω και την υστάτη, ευελπιστούμε ότι θα διαφοροποιήσει, αποφεύγοντας άσκοπες και επιζήμιες αντιπαραθέσεις».

Δειτε Επισης

Τα βραβευθέντα προϊόντα των 12ων IN Business Grocery Retail Awards (pics)
Μάριος Λουκαΐδης: Αναμένεται σημαντική επιτάχυνση στις συγχωνεύσεις και εξαγορές-Η δυναμική του λιανεμπορίου στην Κύπρο
Στην Prodea Investments σχεδόν το 100% της MHV-Απέκτησε ποσοστό 20% από την Flowpulse έναντι €92,3 εκατ.
Μάριος Αντωνίου για e-kalathi: Να αποφεύγονται παρεμβάσεις που δημιουργούν στρεβλώσεις στο λιανεμπόριο-Η αγορά αυτορυθμίζεται
Στην...πρίζα και οι εταιρείες στον τομέα των τεχνολογιών φόρτισης-Έντονη ανησυχία για την περικοπή χορηγιών για ηλεκτρικά
Ξεκάθαρο μήνυμα ΠΑΣΥΛΕ για το DRS: «Το κόστος να μην μεταφερθεί σε υπεραγορές και καταναλωτές»
Φωκίων Καραβίας: Σταυροδρόμι η Κύπρος για τους σχεδιασμούς της Eurobank-Προχωρά η νομική συγχώνευση με Ελληνική
Ολύμπιος Τουμάζου: Το προφίλ του Κύπριου καταναλωτή-Με συμπεριφορές που θυμίζουν τη γάτα στα κεραμίδια
Αριστοτέλης Παντελιάδης: Η αγορά του λιανεμπορίου τροφίμων αλλάζει γρήγορα-Το «σκέτο online» ανήκει στο παρελθόν
UBS: Υψηλότερα των προβλέψεων τα κέρδη-Ρεκόρ επιδόσεων λόγω μεταβλητότητας